Alev alan lastikler nedeniyle büyük tehlike atlatan yolcular panik yaşadı.
Kaza saat 02:55’te meydana geldi. THY’nin TK2256 sefer sayılı uçağı 105 yolcusu ile Hatay’a iniş yapıyordu. Bu sırada patlayan lastikler aşırı sürtünmeden dolayı alev aldı. Yolcular arasında büyük panik yaşandı. Olaya İtfaiye ekiplerinin müdahale etti. Yolcular panik halinde şişme kaydırakla uçağı terk etti
THY’den yapılan duyuruda “İniş takımlarında aşırı ısınma meydana geldi. İtfaiye ekipleri iniş sonrası müdahale etti, misafirlerimiz ve ekiplerimiz tahliye edildi, sağlık durumları iyi” denildi.
Olay ilgili olarak Basın Müşaviri Yahya Üstün açıklama yaptı.
TK2256 sefer sayılı İstanbul (IST) – Hatay (HTY) seferinde uçağımızın iniş sırasında lastiği patlamıştır. Bu patlamaya bağlı olarak uçağın iniş takımlarından birinde aşırı ısınma meydana gelmiş ve itfaiye ekipleri iniş sonrası duruma hızlı şekilde müdahale ederek soğutmayı sağlamışlardır. Misafirlerimiz ve ekiplerimiz güvenli şekilde uçaktan tahliye edilmiştir. Sağlık durumlarında bir sorun yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.