Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

‘Gizli tanık’ Sertçelik: Siyasetçilerle ilgili gizli bilgilere sahibim

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasının “M7 kodlu” gizli tanığı olan ve Macaristan’da yakalanan Serdar Sertçelik, Kaplan operasyonunu gerçekleştiren emniyet müdürlerinin tutuklanmasına neden olan iddialarından bazılarını değiştirdi.

by aktifhabercom
July 24, 2024
‘Gizli tanık’ Sertçelik: Siyasetçilerle ilgili gizli bilgilere sahibim
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre; firarından sonra yayınladığı videolarda, polis müdürlerinin kendisini bazı siyasiler ve bakanların isimlerini söylemesi konusunda zorladığını iddia eden Sertçelik, Macaristan Başkent Mahkemesi’nde verdiği ifadesinde ise, “İç siyasette rol alan birden fazla kişiyi etkileyecek gizli bilgilere sahip olduğunu” öne sürdü.

Sertçelik, geçen kasım ayında hakkındaki ev hapsi kararını ihlal ederek yemek yemeye gittiği restoranda ayaklarından vurulmasının da “suikast girişimi olduğunu” iddia etti.

“Kendisine koruma statüsü sözü verilmesine karşın, güvenlik korumasının kendisine karşı Kasım 2023’te gerçekleşen suikast girişiminden koruyamadığını” öne süren Sertçelik, “bu nedenle ülkeden kaçtığını ve saklandığını, iade edilmek istemediğini” söyledi.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde skandal: Kadın öğrencilerin fotoğrafları ‘taciz’ sitesinde kullanıldı; oylamaya sundular

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde skandal: Kadın öğrencilerin fotoğrafları ‘taciz’ sitesinde kullanıldı; oylamaya sundular

January 5, 2026
5.1k
Konkordato kervanına Türkiye’nin dev holdingi de katıldı

Konkordato kervanına Türkiye’nin dev holdingi de katıldı

January 5, 2026
5.1k

‘Darbe’ iddiasında bulunmuştu

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan davasının en önemli sanıklarından biri olan Sertçelik’in, hakkındaki ev hapsi kararı ve ayağında elektronik kelepçe bulunmasına karşın yurtdışına kaçtığı ortaya çıkmıştı.

Sertçelik, firarından sonra yaptığı videolu paylaşımlarda, Kaplan dosyasında üst düzey yargı ve emniyet mensuplarının adının geçtiği M-7 kodlu gizli tanığın kendisi olduğunu açıklamıştı.

Kaplan operasyonunu gerçekleştiren Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ile yaptığı görüşmelerin bir kısmını paylaşan Sertçelik, ifadesine TBMM Başkanvekili ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mücahit Aslan, yine eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sadık Soylu gibi isimleri eklemesi için baskıya uğradığını öne sürerek “darbe” iddiasında bulunmuştu.

Sertçelik’in bu açıklamaları sonrası aralarında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’ın da bulunduğu polisler önce açığa alınmış, daha sonra da tutuklanmıştı.

Macaristan’dan 8 soru

Savcılığın darbe iddiaları üzerine başlattığı bu soruşturma devam ederken, hakkında kırmızı bülten çıkarılan Sertçelik, mayıs ayında Macaristan’da yakalandı.

Başkent Budapeşte’de hâkim karşısına çıkarılan Sertçelik, 6 Temmuz’a kadar geçici olarak tutuklandı. Macaristan, daha sonra Adalet Bakanlığı’na bir yazı göndererek Sertçelik için hazırlanan 174 sayfalık iade evraklarının karmaşık bulunması nedeniyle, kendileri tarafından hazırlanan 8 sorunun yanıtlanmasını istedi. Yazı içeriğinde Sertçelik’in geçici tutuklanmasına ilişkin karar ve Budapeşte Mahkemesi’nde verdiği ifade de yer aldı.

‘Suikast girişiminde bulunuldu’

Macaristan Başkent Mahkemesi kararında yer alan bilgilere göre Sertçelik ifadesinde, yakalanmasından önce yayınladığı videolarda “emniyet mensupları tarafından bazı isimleri vermesi için zorlandığı” şeklindeki iddialarının tam tersi yönde ifade verdi. Sertçelik ifadesinde, “İç siyasette rol alan birden fazla kişiyi etkileyecek gizli bilgilere sahip olduğunu” öne sürdü. Geçen Kasım ayında ayağında elektronik kelepçe bulunmasına karşın hakkındaki ev hapsi kararını ihlal ederek yemek yemeye gittiği restoranda ayaklarından vurulmasının da “suikast girişimi olduğunu” iddia eden Sertçelik, “Kendisine koruma statüsü sözü verilmesine karşın, güvenlik korumasının kendisine karşı Kasım 2023’te gerçekleşen suikast girişiminden koruyamadığını” öne sürdü. Sertçelik, “bu nedenle ülkeden kaçtığını ve saklandığını, iade edilmek istemediğini” söyledi.

Macaristan garanti istedi

Budapeşte Mahkemesinin evrakına göre Sertçelik, sahip olduğu gizli bilgiler nedeniyle “hayatının tehlike altında olduğunu” iddia etti. Mahkeme bu nedenlerle Türkiye’den “geçici olarak tutuklanan Sertçelik’in iade taleplerindeki suçlamalar ve alabileceği cezaların süresi, hakkındaki suçlamalara ilişkin dava açılıp açılmadığı, gizli tanık statüsündeyken suikast girişimine uğrayıp uğramadığı, ne zaman hangi koşullarla tahliye olabileceği gibi bilgilerin detaylandırılmasını” talep etti.

“Adli sürece ilişkin hakkını teslim eden işlem kuralları ve garantilerin mevcut bulunması için tutuklamasının nasıl yapıldığına dair” de detaylı bilgi talep eden Budapeşte Mahkemesi, “sanığın iadesi durumunda işkence görmeyeceği, insanlık dışı ve aşağılayıcı davranışlara maruz kalmayacağına ilişkin de garanti istedi.

Mahkeme, 6 Temmuz’a kadar cevap verilmemesi durumunda Sertçelik’in yasalar gereği tahliye edileceğini bildirdi.

Macaristan’ın bu talebine, Kaplan davasına bakan Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi 25 Haziran tarihinde Adalet Bakanlığı üzerinden cevap verdi. Sanığın “verdiği bilgiler nedeniyle koruma statüsüne alındığını ancak kendi kusurlu eylemi ile koruma tedbirlerini ihlal ettiği için hakkındaki koruma kararının kaldırıldığını” bildiren Mahkeme, Türkiye’nin AİHS’e taraf olduğunu anımsatarak, herkesin adil yargılanma hakkında sahip olduğunu bildirdi. Temel hakların Anayasa seviyesinde güvence altına alındığını bildiren Mahkeme, Sertçelik’in alabileceği cezalar ve hapiste geçirebileceği sürelere ilişkin bilgileri aktardı.

‘Suikasta ilişkin bilgi yok’

Sertçelik’in suikast iddiasına ilişkin olayın detayları da Mahkeme’nin yanıtında ayrıntılı biçimde yer aldı.

Cevap yazısında, yaşananlar şöyle anlatıldı:

“Sanığın suikasta uğradığını iddia ettiği Kasım 2023’te meydana gelen olay nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma yürütülmüştür. Bu soruşturmada sanığın, sanığın arkadaşlarının ve olay yerinde bulunan diğer şahısların ifadeleri alınmıştır. Dosya kapsamındaki bilgilere göre sanık silahla yaralandığı 20 Kasım 2023 tarihinde tanık koruma programında olmasına rağmen kendisini koruyan güvenlik görevlilerine haber vermeden konutunu terk ederek arkadaşlarıyla buluşmuştur. Arkadaşlarıyla birlikte sabah saat 05.00 sıralarında bir restorana gitmişlerdir. Sanık Serdar’ın arkadaşları restoranda başka şahıslarla tartışmışlardır. Bu tartışma nedeniyle sanığın arkadaşlarına silahla ateş edilmiştir. Sanığın arkadaşlarına silahla ateş edildiği için sanığın arkadaşları ve restoranda bulunan diğer müşteriler yaralanmıştır. Bu şahıslarla birlikte olay yerinde bulunması nedeniyle sanık da yaralanmıştır. Dosyada silahlı saldırının özelikle sanığa yönelik olduğuna dair delil elde edilmemiştir. Elde edilen delillere göre sanık sadece olay yerinde bulunması nedeniyle yaralanmıştır. Yani sanığın ileri sürdüğü gibi saldırının kendisine yönelik suikast olduğuna dair bir delil yoktur. Ayrıca sanık diğer şahısların tamamı hayati tehlike geçirmeyecek şekilde ayaklarından yaralanmışlardır. Bu husus da olayın aslında kasten öldürmeye yönelik olmadığına işaret etmektedir. Sanığın suikast iddiası bu yönüyle de gerçeği yansıtmamaktadır.”

Son durumu belirsiz

Mahkemenin cevabi yazısına ayrıca Sertçelik’in vurulmasına ilişkin dosyadaki ifadeler de eklendi. Macaristan Başkent Mahkemesi’nin sorularını yanıtlayan Mahkeme, Sertçelik’in iadesini istedi. Öte yandan Sertçelik hakkında 6 Temmuz’a kadar verilen geçici tutuklama kararının uzatılıp uzatılmadığı, iade talebine ilişkin yanıtın ne olduğuna dair Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi dosyasına henüz bir belgenin girmediği öğrenildi.

Tags: Serdar Sertçeliksiyaset
ShareTweet
Previous Post

Eylem Tok hakkındaki iade davasında yeni gelişme

Next Post

Esenyurt’ta zincirleme trafik kazası: Yedi yaralı

İLGİLİHABERLER

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde skandal: Kadın öğrencilerin fotoğrafları ‘taciz’ sitesinde kullanıldı; oylamaya sundular
GENEL

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde skandal: Kadın öğrencilerin fotoğrafları ‘taciz’ sitesinde kullanıldı; oylamaya sundular

January 5, 2026
5.1k
Konkordato kervanına Türkiye’nin dev holdingi de katıldı
EKONOMİ

Konkordato kervanına Türkiye’nin dev holdingi de katıldı

January 5, 2026
5.1k
Dünyanın en zengin 10 insanı belli oldu: Servet farkı tarihi rekora ulaştı
EKONOMİ

Dünyanın en zengin 10 insanı belli oldu: Servet farkı tarihi rekora ulaştı

January 5, 2026
5.1k
Memur zammı belli oldu: İşte meslek meslek yeni maaşlar
EKONOMİ

Memur zammı belli oldu: İşte meslek meslek yeni maaşlar

January 5, 2026
5.1k
Yıllık enflasyon ENAG’a göre yüzde 56,14, TÜİK’e göre yüzde 30,89
EKONOMİ

Yıllık enflasyon ENAG’a göre yüzde 56,14, TÜİK’e göre yüzde 30,89

January 5, 2026
5k
Trump ‘Venezuela bizim bölgemiz’ dedi, Kolombiya ve Küba’yı hedef aldı
DÜNYA

Trump ‘Venezuela bizim bölgemiz’ dedi, Kolombiya ve Küba’yı hedef aldı

January 5, 2026
5k
Daha Fazla Haber
Kızılcık Şerbeti’nin başrol oyuncusu gözaltına alındı

Kızılcık Şerbeti’nin başrol oyuncusu gözaltına alındı

January 5, 2026
5.1k
İbrahim Tatlıses’le barışmak için kaç para aldığı ortaya çıktı

İbrahim Tatlıses’le barışmak için kaç para aldığı ortaya çıktı

January 5, 2026
5.1k
Maduro’nun oğlu konuştu: İhanet uyarısı

Maduro’nun oğlu konuştu: İhanet uyarısı

January 5, 2026
5.1k
En düşük emekli maaşı belli oldu

En düşük emekli maaşı belli oldu

January 5, 2026
5.1k
Milyonların emekli maaş zammı belli oldu: SSK, Bağ-Kur maaşları ne kadar oldu?

Milyonların emekli maaş zammı belli oldu: SSK, Bağ-Kur maaşları ne kadar oldu?

January 5, 2026
5k
CHP sıralarından seçildi AKP’ye geçiyor: 12. transfer belli oldu

CHP sıralarından seçildi AKP’ye geçiyor: 12. transfer belli oldu

January 5, 2026
5k
Güllü’nün oğlu Tuğberk Yağız Gülter, ablasıyla ilişkisini kestiğini açıkladı: ‘Ben yapmadım’ beyanı inandırıcılığını yitirmiştir

Güllü’nün oğlu Tuğberk Yağız Gülter, ablasıyla ilişkisini kestiğini açıkladı: ‘Ben yapmadım’ beyanı inandırıcılığını yitirmiştir

January 5, 2026
5k
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance’in evine saldırı

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance’in evine saldırı

January 5, 2026
5k
65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, bedelli askerlik fiyatları değişti

65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, bedelli askerlik fiyatları değişti

January 5, 2026
5k
Hadise ve Gülşen’in menajeri gözaltına alındı

Hadise ve Gülşen’in menajeri gözaltına alındı

January 5, 2026
5k
Zamlı maaşlar yatmadan eridi: İşte asgari ücrette 1 aylık enflasyon kaybı

Zamlı maaşlar yatmadan eridi: İşte asgari ücrette 1 aylık enflasyon kaybı

January 5, 2026
5k
GAİN Medya soruşturmasında tutuklanan sahiplerin ifadesi ortaya çıktı: Milyonlar motosiklet ve arabalarla taşındı

GAİN Medya soruşturmasında tutuklanan sahiplerin ifadesi ortaya çıktı: Milyonlar motosiklet ve arabalarla taşındı

January 5, 2026
5k
HRANA: İran’daki ekonomi protestolarında ölenlerin sayısı 20’ye yükseldi, 1000’e yakın kişi gözaltında

HRANA: İran’daki ekonomi protestolarında ölenlerin sayısı 20’ye yükseldi, 1000’e yakın kişi gözaltında

January 5, 2026
5k
Ocak ayı kira artış oranı belli oldu

Ocak ayı kira artış oranı belli oldu

January 5, 2026
5k
Bilgili Holding: Serdar Bilgili’nin gözaltına alındığı yönünde ortaya atılan iddialar tamamen asılsız

Bilgili Holding: Serdar Bilgili’nin gözaltına alındığı yönünde ortaya atılan iddialar tamamen asılsız

January 5, 2026
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.