Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bir süre önce Ankara’nın Pursaklar ilçesindeki Saray Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklarla sahur yaptı.
Bakan Göktaş, sahur buluşmasına dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün Saray Çocuk Evleri Sitesi’ndeki yavrularımızla sahur sofrasında buluştuk. Onların hayalleri ve gülen gözleriyle ramazanın bereketini hissettik. Ramazan birlikte güzel” ifadelerine yer verdi.
ZİYARET ÖNCESİ HAREKETLİLİK
Bakan Göktaş’ın ziyareti öncesinde, Saray Çocuk Evleri Sitesi’nde görevli yöneticiler ve müdür yardımcıları hazırlık sürecine girdi. Bakan gelmeden hemen önce temizlik yapılması yönünde talimat verildi. NEFES’in ulaştığı görüntülerde, sitenin bahçesinin çöp içinde olduğu, sigara izmaritleri ve çöp yığınlarının biriktiği fark edildi. Edinilen bilgilere göre, temizlik çalışmaları çocuklara yaptırıldı.
Normalde temizlik yapılmayan sitede, yalnızca resmi ziyaretlerde bu tür temizliklerin gerçekleştirildiği öğrenildi. Bakanlık ziyaretleri haricinde kurumun hijyen koşullarının ihmal edildiği belirtildi. Görüntüler, sitenin genellikle çöp ve izmaritlerle dolu olduğunu ortaya koydu.
TRT VE GENEL MÜDÜR HAZIRLIĞI
Kurum içi yapılan yazışmalarda, “Yarın sabah 11.00’de TRT’den çekime gelecekler. Ayrıca Genel Müdür de gelecek. Bugün vardiyada olanlar evlerinin dört tarafını ve merdivenlerini yıkayacak. Temizlik personelleriyle birlikte dış alanlar da temizlenecek. Genel Müdürün sigaraya tahammülü yok.” ifadeleri yer aldı.
ÇOCUKLAR SAHAYA SÜRÜLDÜ
Bir diğer yazışmada ise, “Müdüre hanımla birlikte alanı dolaştık, evlerin arkaları sigara izmariti doluydu. Hava kararmadan önce evdeki tüm çocukları dışarı çıkarın. Sadece evlerin çevresi değil, tüm alan gezilecek ve hiçbir yer atlanmadan sigara izmaritleri toplanacak. Sigara içen içmeyen fark etmeksizin herkes çıkacak. Müdüre hanım oldukça sinirlendi.” denildi.