SHP 1985 ve 2002’den sonra bir kez daha 9 Temmuz’da Yargıtay başsavcılığının ‘faal siyasi partiler’ listesinde yer almıştı.
AA’nın aktardığına göre SHP Kurucular Kurulu’ndan yazılı açıklama yapıldı.
Parti resmen 28 Haziran’da, ‘yaklaşık beş aylık çalışmalar sonucu, geçmişte SHP, DSP ve CHP’de siyaset yapmış isimlerin oluşturduğu yüksek istişare kurulunun ortak noktada buluşmasıyla’ kurulmuş.
Partinin açıklaması şöyle:
“Hiçbir siyasi partiyi bölmek, desteklemek ya da kaybettirmek gibi bir gayemiz yoktur. Bizler, bu millete yeni bir yol açmak istiyoruz. Kurucu Genel Başkanımız merhum Erdal İnönü, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür.
Kurduğumuz yedi kişilik Yüksek İstişare Kurulumuzun ortak desteği ve kurucular kurulumuzun imzası ile partimizin genel başkanlığına, uzun yıllar belediye başkanlarının ve milletvekillerinin danışmanlık ve reklam çalışmalarını yürüten, genç, dinamik, Erdal İnönü’nün mirası olan sosyal demokrasiyi yeniden genç kuşaklara ve milletimize aktaracak kişi, film yapımcısı ve sinemacı Burak Çelik seçilmiştir.”
Açıklamada 60 ilde teşkilatlanıp eylülde kongre yapılacağı bilgisi de verildi.
Kurucu kadro
SHP’nin kurucuları şunlar:
Abdullah Çapar, Ahmet Arslan, Akın Gülay, Aziz Kızılarslan, Berat Umut Hoşgör, Burak Çelik, Diler Korkmaz, Doğukan Akdeniz, Emirkan Akdeniz, Emre Can Dursun, Enes Çelik, Engin Akyıldırım, Erdal Kayhan, Erdem Kaya, Erhan Kardeş, Gürkan Çelik, Hasan Korkmaz, İsmail Berk Güldoğan, Jale Ak, Kadriye Çelik, Mervenur Çelik, Mithat Çelik, Mücahit Çetinkaya, Okan Kanpara, Onur Karataş, Osman Ali Cavcı, Sabriye İçkilli, Selahattin Kardeş, Şaban Ergül, Tamer Demircan, Yunus Diler, Zülfü Hamit Altın.