İstanbul’da seçimin kazananı resmi olmayan rakamlara göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu. Ancak iki hafta geçmesine rağmen AKP itirazları nedeniyle henüz mazbata verilmiş değil.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin CHP’li üyesi Nadir Ataman ve eski CHP’li üye Hüseyin Sağ ise seçmen kaydırma tartışmalarına dair ilginç iddialar öne sürüyor.
Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre Ataman, Binali Yıldırım’ın kardeşi ve aynı zamanda önceki dönem Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı olan Eyüp Yıldırım’ın Sancaktepe’de oturduğu halde seçmen kaydının Çekmeköy’de olduğunu ifade ediyor ve ekliyor:
“Eyüp Yıldırım Sancaktepe’de oturuyor. Ama adresi yasadışı biçimde Çekmeköy Belediye personeli M.Ç.’nin Sultançiftliği Mahallesi’ndeki evine alınmış.”
“Kayıtlarda, AKP’ye yakın çok sayıda ismin başka ilçelerden Çekmeköy’e taşındığı belgelendi” diyen Nadir Ataman, 24 Haziran Genel Seçimleri’nde Çekmeköy’de oy kullanan, 31 Mart Yerel Seçimlerinde ise Türkiye’nin hiçbir yerinde seçmen kaydı görünmeyen 3 bin 22 kişi tespit edildiğini söylüyor.
Bu kişilerin arasında vefat eden seçmenler de bulunduğunu dile getiren Ataman, ‘Ancak hala yaşayan birçok tanıdığın seçmen kayıtları sistemden düşürülmüş, yıllardır aynı yerde oturan kişilere bu dönem oy kullanma hakkı vermemişler. Bu kişiler de yıllardır aynı yerde oy kullandıkları için kayıtları var mı yok mu diye kontrol etmemişler’ diyor.
Ataman, Çekmeköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Fatih Keskin ve eşinin de aynı belediye personelinin evinde yaşıyor gibi gözüktüğünü belirtiyor.
Ataman, Çekmeköy Belediyesi’nin İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde çalıştırdığı daimi yetkilisi Sadık Işık’ın evinde 9 kişinin daha kaydının bulunduğunu dile getirirken bu kişiler arasında Çekmeköy Beledeyisi Yapı Kontrol Müdürü Ahmet Selman, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın sağ kolu Zafer Sevencan ve eşi de yer alıyor.
Hüseyin Sağ da Çekmeköy’- de 14 bin seçmenin gittiğini yerine 16 bin seçmenin geldiğini ifade ederek “3 bini nerede belli değil. Burada oturanlar karışık olarak silinmiş, seçmen kaydırıldığı ortaya çıkmasın diye. Nüfus arttı ve meclis üye sayısı 33’ten 37’ye çıktı” ifadesini kullanıyor.
Gelen seçmen grubu içinde 18-102 yaş grubu olduğuna vurgu yapan Sağ, sözlerini şöyle sürdürüyor:
“18 yaş aralığı ile 102 yaşına kadar toplam 5 bin 43 kişinin 24 Haziran’da nerede oy kullandığı belli değil. 18-19 yaş arası kişiler ilk defa oy kullanıyor ama geri kalanların 24 Haziran’da nerede oy kullandıkları bilinmiyor.”