Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nun 5’inci Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, toplumda “dindar olan insan iyidir” algısının yeniden güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Bilal Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Yeniden bu toplumda ‘Dindar olan insan iyidir’ yargısını güçlendirmek zorundayız. Müslümanlar olarak iyiliklerin kaynağının dindar insanlardan geldiğini kesin şekilde yerleştirmeliyiz.”
BABACAN’DAN SERT ELEŞTİRİ
Bilal Erdoğan’ın açıklamalarına DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin grup toplantısında yanıt verdi. Babacan, söz konusu ifadelerin toplumda neden tartışma yarattığının sorgulanması gerektiğini söyledi.
Babacan, Bilal Erdoğan’a yönelik tavsiyesini şu sözlerle dile getirdi: “Benim kendisine tavsiyem, bu konuda sevgili pederiyle şöyle samimi bir hasbihal etmesi. Toplumda dindarlarla ilgili yargılar niçin bozuldu? Kim bu yargıları bozdu?”
“HUKUKSUZLUK VE YOLSUZLUK ARTMADI MI?”
AKP’nin iktidar olduğu dönemde dindarlık vurgusunun arttığını, buna karşın adalet ve liyakat alanında ciddi sorunlar yaşandığını savunan Babacan, şu soruları yöneltti: “Dindar kimliğine sürekli vurgu yapan bir iktidar döneminde hukuksuzluk ve adaletsizlik artmadı mı? Ehliyet ve liyakat ilkeleri terk edilmedi mi? Yolsuzluklar neredeyse kurumsal hale gelmedi mi?”
Babacan, eleştirilerinin ardından iktidar çevrelerine de seslenerek, dindarlıkla özdeşleştirilen olumsuz algının tüm topluma mal edilemeyeceğini vurguladı.
“Sizin çevrenizde iyi insanlar azalmış olabilir. Etrafınıza bir menfaat şebekesi de öbeklenmiş olabilir. Ama bu ülkede hâlâ kul hakkına girmemek için kılı kırk yaran milyonlarca dindar insan var.”
Babacan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Konuşunca doğruyu söyleyen, söz verince tutan, emanete ihanet etmeyen nice Müslümanlar var. Hesap günü deyince titreyen nice Müslümanlar var bu ülkede.























