Önceki Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir, 9 Temmuz 2024’te 17 yaşındaki Batın Barlasçeki’nin hayatını kaybettiği kazaya neden olduğu için yargılanmaya devam ediyor. 15 yıla kadar hapsi istenen Fatma Zehra Kınık Demir, kamuoyunun tepkisine rağmen tutuksuz yargılanırken Batın Barlasçeki’nin ailesi ise adalet mücadelesi veriyor.
Batın Barlasçeki’nin ailesi adına açıklama teyze Kübra Doğan, Fatma Zehra Kınık Demir’in kendilerine tazminat adı altında para ödemeyi teklif ettiğini açıkladı.
Teyze Kübra Doğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Ben Fatma Zehra Kınık’ın gerçekleştirdiği kazada hayatını kaybeden Batın Barlasçeki’nin teyzesiyim. Hepinizin bildiği üzere 9 aydır adalet mücadelesi veriyoruz. Fatma Zehra Kınık, defalarca yüzde 100 kusurlu bulunmasına rağmen ceza almadı ve bu cesaretle yeni bir kaza daha yaptı.
Ancak ben bugün sizlerle yeni bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. Fatma Zehra Kınık’ın avukatı bizim avukatımızı arayarak manevi tazminat ödeyebileceklerini belirterek uzlaşmak istemişler. Buradan kamuoyuna duyuruyorum, biz pazarlık değil adalet istiyoruz. Bizim biricik yavrumuz artık hayatta yok. Ablamın biricik evladıydı ve onlar iki kişilik bir aileydi. Ablam sadece oğlunu değil hayatını da kaybetti bu olayla beraber. Siz vicdansızlar, buna hiçbir şekilde fiyat biçemezsiniz. Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz ve tüm kamuoyunun bunu bilmesini istiyoruz. Davamızdan hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Bizim istediğimiz Fatma Zehra Kınık’ın herkes gibi yargılanıp ceza alması.
Bu zamana kadar bizim yanımızda olan herkese sonsuz teşekkür ederim. Bu davada bizim yanımızda olmaya devam ederseniz eğer her suçlu gibi Fatma Zehra Kınık da adaletin önünde hesap verebilir. Bizim amacımız sadece bu. Sağlanmayan her adalet başka suçlara zemin hazırlıyor ve artık bu doğal karşılanıyor. Adaletin sağlanması için desteklerini bekliyoruz.”
Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz