İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) merkezli soruşturmaları protesto amacıyla Saraçhane’de altıncı kez miting düzenlendi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün akşamki konuşmasında boykot listesi verdi ve bugün Saraçhane’de mitinglerin sonuncusunun yapılacağını söyledi.
Özel’in konuşması şöyle;
”Aslolan milletin seçtiğidir, milli iradedir kayıtsız şartsız. Atatürk’ün ifade ettiği gibi, ‘Bila kaydü şart milletin egemenliğidir.’ İşte bugün, milletin helal oylarıyla seçilmiş, bu seçime kadar bükülmemiş, millete hizmet eden güçlü bileği yargı sopasıyla kırmaya çalışanlar büyük bir hadsizliğe ve haksızlığa girişmişlerdir. İstanbul’un seçilmiş belediye başkanına, ‘İstanbullunun bize vermediği yetkiyi zorla alacağız’ diye bir darbe girişimi gerçekleşti.
Vatandaşın dediği oluyorsa, kimin geleceğine ve gideceğine halk karar veriyorsa orada demokrasi vardır. Ama bir ülkede geleceğe soy kütükleri belirliyorsa orada monarşi vardır. Halk birilerinin yöneteceğine karar veriyor ama kimin gideceğine başkaları karar veriyorsa orada darbe vardır, faşizm vardır.
Yarın 09:30’da Ekrem başkanın yanında olacağım. Ona sizden selam götürüyorum.
Ekrem beyle ilgili meydan okumamız şudur: Ekrem İmamoğlu’nun tutuksuz yargılanmasını, bir cumhurbaşkanı adayının tutuksuz yargılanmasını talep edeceğiz. Ekrem bey meydan okuyor, biz meydan okuyoruz. İster tutuklu olsun, ister tutuksuz. Ama tutuksuz yargılanması önemli. Çünkü gizli tanık, gizli soruşturma büyük bir haksızlığa dönüşüyor. Ekrem İmamoğlu’nun yargılanmasının TRT 1’den canlı yayınlanmasını istiyoruz. Ey Tayyip Erdoğan, Ekrem başkan savcının yalanlarını burnundan fitil fitil getirmeye, milletin önünde rezil rüsva etmeye hazır. Senin savcın hazır mı karşımıza çıkmaya?
Siz altı gündür buraya gelmeseniz şimdi burada Tayyip Erdoğan’ın kayyımının resmi olacaktı.
”Yarın akşam büyük kapanışı yapmak üzere”
”Ekrem başkan gelip makamına oturana kadar, bir CHP’li meclis üyesi vekil seçilecek ve biz o anda artık bu kayyım riskini hep beraber bertaraf etmiş olacağız. Sonrasını sonra konuşuruz. Bir ayağımız Saraçhane’de olmak üzere, yarın akşam da (25 Mart) bu meydana gelip, bir büyük kapanışı ve bir büyük başlangıcı, yapmak üzere buluşmaya var mısınız? Bu akşam, polisimizle çatışmadan, onların da üst düzey dikkatiyle, güvenle dağılıyoruz. Taksim’de ağaçlar kesilirken, Gezi’nin bize ihtiyacı vardı, Gezi’deydik. Şimdi Saraçhane’deyiz. Gün gelecek Taksim’i hep birlikte alacağız. Yarın akşam Saraçhane’de buluşmak üzere.