MHP ‘hukuk’ ve ‘adalet’le ilgili yeni bir mesaj verdi: “Adaletsizlik ve iman aynı sinede bulunmaz.”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha önce Ekrem İmamoğlu’nun da tutuklu olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik (İBB) soruşturmalarla ilgili “İddianameler süratle hazırlanmalı, kovuşturmalar en kısa sürede tamamlanmalı” demiş, CHP’nin canlı yayında yargılama çağrısına da destek vermişti.
MHP lideri dört gün önce de şu çağrıyı yapmıştı: “Türkiye’nin ağırlaşan belediyeler başta olmak üzere hukuki davalardan süratle kurtulması, adaletin eksiksiz tecellisi sağlanmalı.”
Dün danışmanı Yıldıray Çiçek de Türkiye’deki yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama operasyonlarının iktidar ve muhalefet arasında ‘intikam alma aracına dönüştüğü izlenimi verdiğini’ yazmıştı.
‘Başka türlü adaletsizlik kapısı kapatılamaz’
Bugün de MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’dan ‘hukuk’ ve ‘adalet’ mesajı geldi.
12 Ağustos’ta “Yeni bir infaz yasası şarttır” diyen Yıldız, bu kez X’ten cuma için şu mesajı paylaştı:
“Maddi hakikate hukukun evrensel ilke ve esaslarına riayet edilerek ulaşılır. Başka türlü adaletsizlik kapısı kapatılamaz. Hukukun uygulanma şekli yazılmasından önemlidir.
Adalet için söylenecek ilk söz onun Allahın emri olduğudur. Bu nedenle adaletsizlik ve iman aynı sinede bulunmaz. Cumanız mübarek, dualarınız kabul, Allah’ın selamı üzerinize olsun.”
Yeneroğlu: İktidarın ortağısınız, buyurun sağlayan adaleti
Bu arada paylaşımı bağımsız İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, şu sözlerle alıntıladı:
“Feti Bey ne kadar da güzel ifade etmişsiniz, lakin atladığınız bir husus var; iktidarın ortağısınız, yetki elinizde. Ülkeyi siz yönetiyorsunuz!
Buyurun sağlayın adaleti, buyurun hukukun evrensel ilkelerini hayata geçirin. Adaletsizlikle imanın aynı sinede olamayacağını ‘alayı birden’ görsün.
Buyurun milletin adalete susamışlığına son verin.
Sizin de cumanız mübarek olsun.”