Ipsos Araştırma’nın yaptığı ve sonuçlarını yayınladığı yeni mutluluk araştırmasına göre ülkemizdeki mutluluk oranı 9 yılda %89’dan %59’a geriledi. Araştırmaya göre ülkemizde en büyük mutluluk kaynağı ise sosyal medya oldu.
2011’de yaptığı küresel mutluluk araştırmasını yeniden gerçekleştiren Ipsos Araştırma, ülkemizdeki ve dünyadaki insanların en kadar mutlu olduklarını bir kez daha ortaya koydu. Araştırmanın sonuçlarına göre ülkemizde kendini mutlu olarak niteleyenlerin oranı son 9 yılda %89’dan %59’a geriledi.
Ipsos Araştırma’nın 27 ülkeden 19 bin 516 katılımcı ile yaptığı araştırmaya göre dünya genelinde mutlu olduğunu söyleyenlerin oranı %63’tü. Yani ülkemiz, %59’luk mutluluk oranıyla küresel ortalamanın altında kaldı. Türkiye, 2011’deki sonuçlar göz önüne alındığında mutluluğun en keskin şekilde düşüş yaşadığı ülkelerden birisi oldu.
Araştırmaya göre ülkemizde en büyük mutluluk kaynağı sosyal medya oldu. Sosyal medyanın mutluluk kaynağı olarak görüldüğü ülkeler arasında Türkiye 1. sırada yer aldı. Küreselde sosyal medyayı mutluluk kaynağı olarak görme oranı %45 iken ülkemizde bu oran %70’ti. Bununla birlikte ‘başarılı bir insan olarak tanınmak’ da küresel ortalamanın yaklaşık iki katı kadar; %65 seviyesindeydi.
‘YASAKÇI’ SOSYAL MEDYA YASASI
1 Ekim itibari ile yürürlüğe giren sosyal medya yasasına göre, 1 milyondan fazla kullanıcıya sahip Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya ağları Türkiye’de temsilci bulunduracak. Sosyal medya düzenlemesi ile temsilci bulundurmayan sosyal medya ağlarına ise kademeli yaptırım uygulanabilecek.