CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İçişler Bakanı Ali Yerlikaya’nın ‘kendi yardımcılarına operasyon yapmak için CHP’ye bilgi sızdırdığını’ iddia etti.
Özel’in Zonguldak mitingindeki konuşması şöyle:
”Dünyada en çok suç işlenen 10’uncu ülkeyiz, 190 ülke arasında. Sokaklar güvenli değil. Karanlıkta eve giden kadın tedirgin, çocuklar güvende değil. Uyuşturucu okul önüne kadar gitmiş, kuvözde bebek bile güvende değil.
Geçen gün Ali Yerlikaya çıkmış, ‘Suç örgütleriyle etkin mücadelemiz devam edecek’ dedi. O gün akşam Daltonlar çetesinin reisinin doğum günüymüş, Türkiye’nin dört bir yanında ellerinde makinalı silahlarla havaya ateş açarak çete liderinin yaş gününü kutladılar. O gün sabah Ali Yerlikaya, ‘Suç örgütleriyle etkin mücadelemiz devam edecek’ dedi.
Utanmasa Daltonlar’ın başının doğum günü pastasından bir dilim getirip evinin kapsısında servis edecekler. Allah hiçbir İçişleri Bakanı’nı Ali Yerlikaya’nın düştüğü duruma düşürmesin. Bu Ali Yerlikaya Atatürk’ün kurduğu CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum sokmak için beş bin polis getiren zavallının biridir. Polisin derdini duymaz, nefret ediyor polisler bundan.
Kendi bakan yardımcıların hakkında operasyon yapmaya, bizim tarafa sözde bilgiler sızdırmaya çalışma ne haliniz varsa görün, yakamızdan düşün. Bir bakan kendi bakan yardımcısıyla kavgasına muhalefet partilerini alet etmeye çalışıyor.
Bir bakan kendi yardımcısıyla kavgasına muhalefet partilerine alet etmeye çalışıyor. Bir bakan. Ama bu işlere, bu işlere sebebiyet veren birisi var. O da bu kifayetsizleri, bu beceriksizleri, bu devlet adamlığından anlamayanları başımıza musallat eden Recep Tayyip Erdoğan. Ondan başkası değil”























