Van Erciş’te özel harekat polislerince gözaltına alınan DBP İlçe Yöneticisi Recep Önal ile Mekan Beder ve Hakan Bozdağ isimli gençler işkenceye maruz kaldı.
Vücutlarında darp izleri bulunan 3 kişi, götürüldükleri emniyette fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.
Dün öğleden sonra gittikleri göl sahilinde fotoğraf çekerken, “özel harekatın alanında fotoğraf çektiniz” denilerek, gözaltına alınan 3 kişi, götürüldüğü özel harekata ait binada işkenceye maruz kaldı. Yüzlerinde ve vücutlarında darp izleri bulunan 3 kişinin, götürüldükleri İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde kusarak baygınlık geçirmesi üzerine 2’nci kez hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
HABERİ PAYLAŞAN GAZETECİYE GÖZALTI
3 kişi halen emniyette bekletilirken, gözaltı haberini Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) alıntılayarak paylaşan habererciş.com sitenin yöneticisi Sercan Akbaş ise gece saatlerinde evi basılarak, “Halkı kin ve nefrete teşvik etmek” iddiasıyla gözaltına alındı.