Almanya’dan tatil için İstanbul’a gelen Böcek ailesinin zehirlenerek ölmesine ilişkin soruşturmada hazırlanan iddianame kabul edildi. Altı sanık, 21 Nisan’da hakim karşısına çıkacak.
Almanya’dan İstanbul’a 9 Kasım’da tatil için gelen Çiğdem Böcek, çocukları Kadir Muhammet (altı) ve Masal (üç) mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırılıp hayatını kaybetmişti. Entübe edilen baba Servet Böcek de anneden üç gün sonra, 17 Kasım’da vefat etmişti.
Ailenin ilk olarak tükettiği gıdalardan zehirlendiği düşünülmüştü. Ancak daha sonra otopsi sonucunda ailenin ölümünün ‘otelde böcekleri öldürmek amacıyla uygulanan ilaca bağlı zehirlenme sonucu meydana geldiği’ belirtilmişti.
Soruşturmada gözaltına alınıp tutuklanan kişilerden midyeci, kokoreççi, lokumcu ve kafe sahibi otopsi sonucunun netleşmesiyle serbest bırakılmıştı.
‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçlamasıyla tutuklanan diğer altı kişiyse şöyleydi:
- İlaçlama şirketinin sahibi Zeki Kışı
- İlaçlama şirketinin sahibinin oğlu Serkan Kışı
- İlaçlama şirketi çalışanı Doğan Caferoğlu
- Resepsiyonist Muhammad Moeen Ud In Chısht
- Otel sahibi Hakan Oğlak
- Resepsiyonist Rustemsha Batyrov
İlk duruşma 21 Nisan’da
Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede Serkan Kışı, Zeki Kışı, Doğan Cağferoğlu, Hakan Oğlak ve Muhammad Moeen Ud In Chıshtı için iki yıl sekiz aydan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyordu.
Rustemsha Batyrov hakkındaysa iki yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.
İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar hakkındaki iddianameyi kabul etti.
Mahkeme heyeti, ilk duruşmanın 21 Nisan’da yapılmasını kararlaştırdı.
























