DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanına ‘istediğim kararı vermezsen seni fe.ö’cü ilan ederim’ diyen kişinin belli olduğunu söyledi.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün hakim ve savcılara “Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun” sözlerine tepki gösterdi.
Yeneroğlu, “Yargıya açıktan talimat verenler de Anayasa Mahkemesi Başkanı’na ‘istediğim kararı vermezsen seni fe.ö’cü ilan ederim’ diyen de belli. Dolayısıyla adaletsizliği kurumsallaştıranlar ülkeyi yönetenlerdir.” dedi.
Yeneroğlu, Adalet Bakanı Gül’ün “Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun. Yargı konjonktüre, birilerinin dediğine bakmaz. Yargı dosyaya, vicdanına, hukuka, Anayasa’ya bakar. Bizim beklentimiz budur. Hiç kimsenin tavsiyesine, talimatına bakarak değil, dosyaya bakarak, vicdanınıza göre karar verin. Bu konuda hakim ve savcıların yanında güçlü şekilde durmaya devam edeceğiz” sözlerini sosyal medya üzerinden eleştirdi.
Yeneroğlu, Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmamasını telkin edenlerin herkesçe malum olduğunu belirterek, “Yargıya açıktan talimat verenler de Anayasa Mahkemesi Başkanı’na ‘istediğim kararı vermezsen seni fe.ö’cü ilan ederim’ diyen de belli. Dolayısıyla adaletsizliği kurumsallaştıranlar ülkeyi yönetenlerdir.” dedi.
Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmamasını telkin edenler herkesçe malum.
Yargıya açıktan talimat verenler de Anayasa Mahkemesi Başkanı’na ‘istediğim kararı vermezsen seni FE.Ö’cü ilan ederim’ diyen de belli.
Dolayısıyla adaletsizliği kurumsallaştıranlar ülkeyi yönetenlerdir. https://t.co/ncTiAWGY0P
— Mustafa Yeneroğlu (@myeneroglu) November 12, 2020