Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Yeni 15 Temmuz iddiası: Emniyet müdürü TOMA’lara benzin doldurulmasını istedi

15 Temmuz ilişkin davaların sanıklardan eski kurmay albay Bilal Akyüz, bir emekli emniyet müdürünün kendilerine 15 Temmuz’dan 15-20 gün önce TOMA’ların deposuna ‘su yerine benzin doldurun’ talimatı verildiğini, bununla Genelkurmay’ın yakılmasının planlandığını anlattığını öne sürdü.

by emre_aktifhaber
March 10, 2026
Yeni 15 Temmuz iddiası: Emniyet müdürü TOMA’lara benzin doldurulmasını istedi
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Sözde Yurtta Sulh Konseyi’nin üyesi oldukları iddiasıyla 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında 251 kişinin öldürülüp 3 bin kişinin yaralanmasından sorumlu tutulan 23 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Gazeteci Müyesser Yıldız, duruşmada yaşananları aktardı.

Yıldız’ın haberine göre sanıklardan eski kurmay albay Bilal Akyüz, bir emekli emniyet müdürünün kendilerine 15 Temmuz’dan 15-20 gün önce TOMA’ların deposuna su yerine benzin doldurun talimatı verildiğini, bununla Genelkurmay’ın yakılmasının planlandığını anlattığını öne sürdü.

Akyüz ayrıca o gece TRT önünde Süleyman Soylu ve Ayhan Bora Kaplan dışında birtakım cihatçı grupların olduğunu, bu grupların askerleri öldürmek istediğini, ancak mafyanın, “Askerlerin ne suçu var?” diyerek bunu engellediğini iddia etti. Darbenin “1 numarası” olarak bilinen eski orgeneral Akın Öztürk de, “Yaşar Güler’i kurtardığım zaman ağlaya ağlaya elime yapıştı. Ama bir tane delikanlı gelip burada bunları konuşmadı. Bir sürü pislik iş var. Allah ülkemizin yardımcısı olsun” dedi.

Genelkurmay Çatı Davası’ndan ayrılan ve Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Yerleşkesi kampüsündeki duruşma salonunda ayrı ayrı görülen davaların öğleden önceki bölümünde yaralamalarla ilgili dosya ele alındı.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Amerikan medyası: Trump yönetimi İran savaşından çıkış yolu arıyor

Amerikan medyası: Trump yönetimi İran savaşından çıkış yolu arıyor

March 10, 2026
5k
Karanlık bir geçmişin izdüşümü: Çatlı filminin çekimleri için kapatılan İpek Üniversitesi seçildi

Karanlık bir geçmişin izdüşümü: Çatlı filminin çekimleri için kapatılan İpek Üniversitesi seçildi

March 10, 2026
5k

Mahkeme Başkanı, asli faillerin yargılandığı davaların sonuçlarının beklenmesine devam edileceğini bildirdikten sonra sanıklar ve avukatların beyan ile taleplerini aldı.

Darbe bildirisinin altında ismi bulunan Mehmet Partigöç, Ankara’da yargılandıkları ve haklarındaki hüküm burada verildiği halde başka cezaevlerine gönderildiklerini hatırlatarak, bunun da adil yargılamayı etkilediğini söyledi.

YANLIŞLIKLA TUTUKLANAN EMNİYET MÜDÜRÜ

Kimse Yok mu

Şehitler ve gazilerle ilgili en kapsamlı araştırmayı yaptığı bilinen sanıklardan eski kurmay albay Bilal Akyüz ise her iki davanın birleştirilmesi talebinde bulunurken, 15 Temmuz’a ilişkin yeni öğrendiğini belirttiği bazı iddiaları şöyle gündeme getirdi:

“Kod ‘Garson’dan elde edilen SD kartta adı yer aldığı için tutuklanan, bir süre Sincan Cezaevi’nde kaldıktan sonra ‘yanlışlık oldu’ diye bırakılan 15 Temmuz’dan önce Güvenpark’taki Çevik Kuvvetin amiri olan V.Ö. isimli emekli bir Emniyet müdürü var. Cezaevindeyken koğuştakilere, ’15 Temmuz’dan 15-20 gün önce bize TOMA’ların deposuna su yerine benzin doldurun emri verildi. Bu emir uyarınca talimat geldiğinde Genelkurmay yakılacaktı’ diye anlatmış. Bu nedenle V.Ö.’nün tanık olarak dinlenmesini ve verdiği tüm ifadelerin getirtilmesini talep ediyorum.

Sakarya’daki darbe davasının dosyasını da inceledim ve burada 13 kritik vaka tespit ettim. Birkaçını anlatayım.

Örneğin bir Emniyet amirinin ifadesi var. Askerler kışladan çıktığında Valiyi arayıp, ‘Valilik yolunu kapatalım mı?’ diye sormuş. Vali, ‘Bırakın gelsinler, ama dönüş yolunu kapatın, askerler buradan çıkamasın.’ talimatı vermiş. Askerlerin çıkış saati 23.15. Ancak saat 21.00-21.30’da vatandaşlara, ‘Valilik kuşatıldı, Valiliğe gelin.’ şeklinde gönderilen mesajlar var.

Bir ilçe belediye başkanının şoförü, ‘O mesajları biz attık.’ diye ifade vermiş. Bir başka olay; yaralananlardan birisine, kendisini vuranın eski başçavuş Y.Y. olup olmadığı sorulmuş. ‘Evet buydu, üstünde pembe gömlek ve kot pantolon vardı.’ demiş. Oysa Y.Y. o gün kamuflajlı ve başında kask var. Görüntülerde de pembe gömlekli, kot pantolonlu, elinde kalaşnikof olan bir sivil var. Bu nedenlerle Sakarya dosyasındaki tüm ifade ve tutanaklar, kamera ve MOBESE görüntüleri, otopsi ve balistik raporları da dosyaya kazandırılsın.”

SOYLU, KAPLAN VE BİNALİ YILDIRIM TALEBİ

Bilal Akyüz’ün iddiaları bunlarla sınırla kalmadı; şunları da kaydetti:

“Önemli bir konu var, ben bir şekilde öğrendim. Ben mahkûm olarak duyuyorsam, elbet bir gün ortaya çıkacaktır.

15 Temmuz öncesi ve sonrasında Süleyman Soylu ve Ayhan Bora Kaplan’ın müşterek hareket ettiğine dair bir tutuklu ifadesinden hareketle şu soruların cevabının Soylu, Kaplan, Binali Yıldırım ve şu anda ismini açıklamayacağım X şahıstan sorulmasını istiyorum: 15 Temmuz öncesi bazı silahların Libya ve Suriye’de satıldığı, bu işin başında Yahudi bir tüccarın olduğu ve bunların İçişleri Bakanlığı raporlarına da yansıdığı doğru mudur?

15 Temmuz’da TRT’nin önünde cihatçı bir grubun da olduğu, bunların askerleri öldürmek istediği, ancak mafyanın, ‘Askerlerin ne suçu var?’ diyerek engel olduğu doğru mudur? Süleyman Soylu’nun, Binali Yıldırım’a suikast düzenlendiğini bildiği ve ‘Bizi de Binali Yıldırım gibi götürmesinler’ dediği doğru mudur?

Boğaz Köprüsü’nde 30-40 kişilik bir ekip olduğu, bunları X şahsının organize ettiği ve yakıştıramadığım için adını vermediğim X şahsın 15 Temmuz şehit ve gazileri için zenginlerden milyon dolarlara varan para topladığı doğru mudur? Bu soruların cevapları 15 Temmuz’u biraz daha aydınlatacaktır.”

KOMUTANLARIN AKIN GÜRLEK’İ ZİYARETİ

Dönemin Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Muhsin Kutsi Barış da mahkemenin TRT davası dosyasını mutlaka incelemesini; ayrıca Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Ayhan Bora Kaplan, dönemin TRT Genel Müdürü Şenol Göka ile yardımcısı İbrahim Eren’in tanık olarak dinlenmesini isterken, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarıyla Adalet Bakanı Akın Gürlek’e tebrik ziyaretinde bulunmasına şöyle tepki gösterdi: “Komutanlar üniformalarıyla bakanı kutlamaya gidiyor. Bu insanlarla varılacak nokta felakettir. Asker hiç bu kadar siyasete sokulmamıştı.”

AKIN ÖZTÜRK: YAŞAR GÜLER AĞLAYA AĞLAYA ELİME YAPIŞTI

Darbenin “1 numarası” olduğu suçlamasıyla 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ancak Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi Keyfi Tutuklama Çalışma Grubu’nun adil yargılanmadığı gerekçesiyle derhal tahliye edilmesini istediği eski orgeneral Akın Öztürk ise şunları söyledi:

“Her gün yeni yeni şeyler öğreniyor ve çok üzülüyorum. 10 yıl önce ilk verdiğim ifade neyse hiç değişmedi. 15 Temmuz’la tek ilgim, o dönemki Hava Kuvvetleri Komutanı’nın benden ricası üzerine, evde yatarken Hulusi Akar’ın yanına gitmem ve ona yardım etmemdir. En son, ‘Binali Yıldırım’ın yanına beraber gidelim, birlikte izah edelim.’ dedi. Ancak Binali Yıldırım’la konuştuktan sonra, ‘Sen kal, ben seni sonra aldıracağım.’ dedi. Çankaya Köşkü’nde beni savundu, Tuğrul Türkeş ve eski Milli Savunma Bakanı şahittir. Meclis Komisyonu Akar’ın ifadesini aldı. Hiç benden bahsetmedi. 10 senedir derdimi anlatamadım.

Kimse bana Yurtta Sulh Konseyi ile ilgili bir şey sormadı. Derdimi Müslüman Türk geçinen hakim savcılara, bizimkilere anlatamadım, BM’ye yani yedi kat gavura anlattım. Yaşar Güler kendisini kurtardığım zaman ağlaya ağlaya elime yapıştı. 700 bin kişilik orduyu teslim ettiğimiz adamlar bunlar. Bir tane delikanlı gelip bunları konuşmadı. Hulusi Akar gelsin, o gece hangi hareketimden şüphelendiğimi söylesin, tüm suçlamaları kabul edeceğim. Bir sürü pislik iş var. Allah ülkemizin yardımcısı olsun.”

Sanıklardan 15 Temmuz döneminin Mamak 28. Mekanize Piyade Tugay Kurmay Başkanı eski yarbay Savaş Kabaklı da kayıtlarda Etimesgut’ta görünen bir kişinin Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde yaralandığını iddia ettiğine dikkat çektikten sonra tüm yaralıların HTS ve baz kayıtlarının getirtilmesini istedi.

Beyanların tamamlanmasının ardından Mahkeme, Sakarya ve TRT dava dosyalarının getirtilmesi dışındaki tüm taleplerin reddiyle, asli faillerin yargılandığı davaların sonuçlarının beklenmesine devam edilmesini kararlaştırdı.

Aynı mahkemede öğleden sonra görülen, şehitlerle ilgili davada da sanıklar benzer taleplerini dillendirirken, 109 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılandıklarını, ancak hükümlü olup bu davada tutuklu olmadıkları için avukatlarıyla görüşüp hukuki yardım alamadıklarını vurgulayarak tutuklanmaları talebinde bulundu.

Mahkeme ise yaralamalarla ilgili davadaki kararlara ilave olarak tutuklama talebini reddedip her iki davayı da 5 Ekim’e erteledi.

Tags: 15 Temmuz
ShareTweet
Previous Post

Benzine bir zam daha geliyor: Tarih belli oldu

Next Post

İçişleri’nde ‘Ali Yerlikaya’ temizliği: Güne operasyonla başlanmayacak, ‘suç skoru’ paylaşılmayacak

İLGİLİHABERLER

Amerikan medyası: Trump yönetimi İran savaşından çıkış yolu arıyor
DÜNYA

Amerikan medyası: Trump yönetimi İran savaşından çıkış yolu arıyor

March 10, 2026
5k
Karanlık bir geçmişin izdüşümü: Çatlı filminin çekimleri için kapatılan İpek Üniversitesi seçildi
GENEL

Karanlık bir geçmişin izdüşümü: Çatlı filminin çekimleri için kapatılan İpek Üniversitesi seçildi

March 10, 2026
5k
Ümit Özdağ’dan ‘Erdoğan sonrası’ yorumu: Hakan Fidan çok pişman olmuştur, AKP 10 yıl yaşayamaz
GENEL

Ümit Özdağ’dan ‘Erdoğan sonrası’ yorumu: Hakan Fidan çok pişman olmuştur, AKP 10 yıl yaşayamaz

March 10, 2026
5k
Bir yıllık hâkimden, istinaf hâkimlerine dilekçe: “Kararlarımı onayın, terfi alacağım”
GENEL

Bir yıllık hâkimden, istinaf hâkimlerine dilekçe: “Kararlarımı onayın, terfi alacağım”

March 10, 2026
5k
Türkiye’de füze alarmı: Malatya’ya ABD yapımı Patriot konuşlandırılıyor
GÜNDEM

Türkiye’de füze alarmı: Malatya’ya ABD yapımı Patriot konuşlandırılıyor

March 10, 2026
5k
İçişleri’nde ‘Ali Yerlikaya’ temizliği: Güne operasyonla başlanmayacak, ‘suç skoru’ paylaşılmayacak
GENEL

İçişleri’nde ‘Ali Yerlikaya’ temizliği: Güne operasyonla başlanmayacak, ‘suç skoru’ paylaşılmayacak

March 10, 2026
5k
Daha Fazla Haber
İstanbul’da 1+1 daire fiyatına Japonya’da 6 katlı kale satıyorlar

İstanbul’da 1+1 daire fiyatına Japonya’da 6 katlı kale satıyorlar

March 10, 2026
5k
Ümit Özdağ’dan ‘Erdoğan sonrası’ yorumu: Hakan Fidan çok pişman olmuştur, AKP 10 yıl yaşayamaz

Ümit Özdağ’dan ‘Erdoğan sonrası’ yorumu: Hakan Fidan çok pişman olmuştur, AKP 10 yıl yaşayamaz

March 10, 2026
5k
Listede Türkiye de var: Dünyada gerilim tırmanırken tüm ülkeler bu rezervin peşinde

Listede Türkiye de var: Dünyada gerilim tırmanırken tüm ülkeler bu rezervin peşinde

March 10, 2026
5k
Benzine bir zam daha geliyor: Tarih belli oldu

Benzine bir zam daha geliyor: Tarih belli oldu

March 10, 2026
5k
70 kişilik grup saldırdı doktorlar 3 saat kilitli kaldı

70 kişilik grup saldırdı doktorlar 3 saat kilitli kaldı

March 10, 2026
5k
Tekstil ve hazır giyimde sert düşüş: 5 bine yakın şirket kepenk indirdi

Tekstil ve hazır giyimde sert düşüş: 5 bine yakın şirket kepenk indirdi

March 10, 2026
5k
Beşiktaş Başkanı Adalı: Ozan Ergün kariyerini bitirdi, yazık

Beşiktaş Başkanı Adalı: Ozan Ergün kariyerini bitirdi, yazık

March 10, 2026
5k
Petrol önce fırladı sonra çakıldı: 119 dolardan 82 dolara indi

Petrol önce fırladı sonra çakıldı: 119 dolardan 82 dolara indi

March 10, 2026
5k
Halkbank: Bankamız herhangi bir suç kabul etmedi

Halkbank: Bankamız herhangi bir suç kabul etmedi

March 9, 2026
5k
Trump, İran’ın yeni liderinden memnun değil

Trump, İran’ın yeni liderinden memnun değil

March 9, 2026
5k
İran büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

İran büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

March 9, 2026
5k
Denizli’de 4,1 büyüklüğünde deprem

Denizli’de 4,1 büyüklüğünde deprem

March 9, 2026
5k
Özgür Özel hakkında ‘mahkeme heyetine hakaret’ten soruşturma

Özgür Özel hakkında ‘mahkeme heyetine hakaret’ten soruşturma

March 9, 2026
5k
ABD ve Türkiye Halkbank davasında anlaştı

ABD ve Türkiye Halkbank davasında anlaştı

March 9, 2026
5.1k
300 yıllık Tophane Çeşmesi’ni yakan kişi tutuklandı

300 yıllık Tophane Çeşmesi’ni yakan kişi tutuklandı

March 9, 2026
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.