Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Eskişehir’de orman yangınında 10 işçi şehit oldu

Eskişehir'de çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında alevlerin arasında kalan 10 orman işçisi şehit oldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 5 orman işçisi ile 5 AKUT mensubunun hayatını kaybettiğini, 14 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı.

by emre_aktifhaber
July 23, 2025
Eskişehir’de orman yangınında 10 işçi şehit oldu
5.2k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında alevlerin arasında kalan 10 orman görevlisi ve sivil toplum gönüllüsü şehit oldu. Şehitlerin cenazelerinin Eskişehir’in Kırka Mahallesi’ne getirileceği öğrenildi.

5 orman işçisi ile 5 AKUT çalışanı şehit oldu

Tarım ve Orman Yangını İbrahim Yumaklı “Eskişehir SeyitGazi’de başlayıp AfyonKarahisar sınırlarına geçen yangınla alakalı, arkadaşlarımızdan 19 orman çalışanı, 5 AKUT mensubu 24 kişi aniden değişen alevlerle yangının içerisinde kaldılar. Bu arkadaşlarımızdan 14 tanesi şu an farklı hastanelerde büyük problem olmaksızın tedavi altında. Ancak ne yazık ki 5 orman çalışanı kardeşim ve 5 AKUT çalışanı kardeşimizi kaybettik.” açıklamasını yaptı.

AKP’li Hatipoğlu: Şehit düşen 10 kahraman orman emekçimizi kaybetmenin derin kederini yaşıyoruz

AKP Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, katıldığı bir canlı yayında açıklamalarda bulundu. Hatipoğlu, “Tüm ülkemizin başı sağ olsun, çok acı bir akşam yaşıyoruz, 10 ormancımız yangınları söndürmeye çalışırken şehit oldular. Biz şu anda o bölgeyi iptal ediyoruz. Çok büyük bir orman değil, bu kadar küçük bir ormanın içinde bu nasıl oldu inanamıyoruz, dün de bir tehlike atlatmıştılar, çok sevindik, bugün şehit verdik.”

Eskişehir’deki yangında alevler arasında kalan ormancıların görüntüleri ortaya çıktı

Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü personeli Şuayp Düzdaş, “Çok büyük tehlike atlattık. Helikopter, kısa sürede bölgeye ulaşarak alevlere su attı. Ayrıca TOMA’lar da yardımcı oldu. Arazözümüzü 4-5 saniyeyle kurtardık.” dedi.

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınında alevler arasında kalan Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin’in de aralarında bulunduğu ormancıların, o anlarına ait görüntüler ortaya çıktı.

İlçeye bağlı Büyükyayla Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda, dün çıkan yangınla mücadele eden Eskişehir Orman Bölge Müdürü Çetin ve Eskişehir Orman İşletme Müdürü Doğan Kiras’ın da aralarında bulunduğu bir grup ormancı, rüzgarın etkisiyle bir anda büyüyen alevlerin arasında kaldı.

Telsizden ekip arkadaşlarına anons geçen grup, yangın söndürme helikopterinin su atmasıyla alevlerden yara almadan kurtuldu.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Bülent Arınç’tan “Hasan Ufuk Çakır” paylaşımı: Konuşma ve tavırlarını yadırgadım; kendi adıma mahcup oldum

Bülent Arınç’tan “Hasan Ufuk Çakır” paylaşımı: Konuşma ve tavırlarını yadırgadım; kendi adıma mahcup oldum

January 9, 2026
5k
Mehmet Şimşek: Her şeyi devletten beklemeyin arkadaşlar, gerçekçi olalım

Mehmet Şimşek: Her şeyi devletten beklemeyin arkadaşlar, gerçekçi olalım

January 9, 2026
5k

Alevlerin grubun etrafını sarmasıyla yaşanan telaş, Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü personeli Şuayp Düzdaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

“Yeşil Vatan’ı korumak için elimizden geleni yapacağız”

Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü personeli Şuayp Düzdaş, AA muhabirine, 11 yıldır kurumda görev yaptığını söyledi.

Dün sabah saatlerinde Seyitgazi’de yangın çıktığı haberini aldıklarını anlatan Düzdaş, şöyle devam etti:

“Biz de hemen aracımıza binerek buraya intikal ettik. Ayrıca Afyonkarahisar’dan iş makineleri de geldi. Yangın mahalline ilk geldiğimizde burada yol yoktu. Bölge Müdürümüz dozerle şerit açtırdı. Arazözlerimizle gelip yangına müdahale ettik. Yangın, örtü yangını olarak devam ediyordu.”

Düzdaş, bu sırada rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle alevlerin üzerlerine geldiğini, aniden yangının ortasında kaldıklarını dile getirdi.

Hemen telsizden ekip arkadaşlarına anons geçtiklerini ifade eden Düzdaş, “Çok büyük tehlike atlattık. Helikopter, kısa sürede bölgeye ulaşarak alevlere su attı. Ayrıca TOMA’lar da yardımcı oldu. Arazözümüzü 4-5 saniyeyle kurtardık. Allah’a şükür canımıza bir şey olmadı.” diye konuştu.

Düzdaş, kendilerinin kamuoyunda “ateş savaşçıları” olarak bilindiğinin hatırlatılması üzerine, “Yeşil Vatan’ı korumak için elimizden geleni yapacağız. Çalışmalarımıza her daim özverili bir şekilde, yorulmadan, bıkmadan devam edeceğiz.” dedi.

Bu arada, büyük ölçüde kontrol altına alınan yangının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale sürüyor.

İşte Türkiye’de 23 Temmuz Çarşamba günü çıkan orman yangınları…

Sakarya

Geyve ilçesine bağlı Karaçam ile Nuruosmaniye mahalleleri arasında bulunan Balaban mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye, sivil arama kurtarma dernekleri ile ilçe belediyelerinden ekipler sevk edildi.

Dik ve eğimli arazide alevlerle mücadelenin zorluğu nedeniyle bölgeye yangın söndürme uçakları ve helikopterler de yönlendirildi.

YOL TEK TARAFLI ULAŞIMA AÇILDI, 1 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

Yangın nedeniyle kapatılan D-650 kara yolu Adapazarı yönünde ulaşıma açıldı, Bilecik istikametinde trafik akışının kontrollü şekilde sağlandığı bildirildi.

Bu arada Nuruosmaniye Mahallesi, tedbir amaçlı boşaltıldı. Mahalle sakinlerinden Birol Yıldırım, evlerde kimsenin olmadığını söyledi.

Yangının yayıldığını ve söndürme çalışmalarının sürdüğünü belirten Yıldırım, müdahale eden ekiplere teşekkürlerini iletti.

AKYAZI’DAKİ YANGINLA İLGİLİ BİR TUTUKLAMA

Akyazı ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Sakarya Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Boztepe Mahallesi Çatalkaya mevkisindeki ormanlık alanda gece saatlerinde çıkan ve ekiplerin çalışması soncu kontrol altına alınan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olayla bağlantılı olduğu tespit edilen 1 şüpheli gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Bilecik

Sakarya’da ormanlık alanda çıkarak daha sonra Bilecik tarafına sıçrayan ve bugün büyük oranda kontrol altına alındığı açıklanan yangın, rüzgarın etkisiyle yeniden büyüdü.

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde dört köyün boşaltılmasına neden olan; büyük oranda kontrol altına alındığı açıklanan, rüzgarın etkisiyle tekrar büyüyen yangının tamamen söndürülmesi için havadan ve karadan çalışmalar devam ediyor.

KARA YOLU ÇİFT TARAFLI TRAFİĞE KAPATILDI

Zaman zaman rüzgarın da etkisiyle ortaya çıkan alevler ve duman nedeniyle Mekece-Bilecik-Bozüyük kara yolu, çift taraflı trafiğe kapatıldı.

Özellikle Vezirhan beldesi yakınlarındaki Paşalar mevkisinde yoğunlaşan alevler nedeniyle Medetli köyü tahliye ediliyor.

​​​​​​​Geniş alanda etkili olan yangın nedeniyle daha önce Bilecik tarafındaki Kızılöz, Büyükyenice, Kazancı ve Borcak köyleri boşaltılmıştı.

Karabük

Safranbolu ilçesi Çavuşlar köyü yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve itfaiyeye bağlı ekipler sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle bölgede yoğun duman oluştu.

Öte yandan Köprübaşı Mahallesi tedbir amacıyla tahliye edildi.

Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.

Eskişehir

Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale 2’nci günde de sürerken, ekiplerin yoğun çabaları ile alevlerin Afyonkarahisar’a ilerlemesi durduruldu.

Seyitgazi ilçesi Büyükyayla ile Fethiye mahalleri arasında dün orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

Ekipler alevlere havadan ve karadan müdahale etti. Havanın kararmasıyla söndürme helikopterleriyle müdahale durdu.

RÜZGAR YANGINI AFYONKARAHİSAR’A YÖNLENDİRDİ

Rüzgarın etkisiyle komşu il Afyonkarahisar’a doğru yönelen alevlerin ilerlemesini engellemek için sabaha ekipler büyük mücadele verdi.

Ekiplerin çabasıyla alevlerin Afyonkarahisar’a ilerlemesi bir süreliğine durduruldu.

‘HABER ALAMADIĞIMIZ ARKADAŞLARIMIZ VAR’

Söndürme çalışmalarına katılarak destek veren Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Altan Doğan, Seyitgazi ilçesindeki yangında, tepe noktalarda söndürme çalışmasında yer alan bazı arkadaşlarından haber alamadıklarını söyledi.

Doğan, “Ekibimizin içinden bazı arkadaşlarımız orman alanında kaldılar, onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Şu anda ormanlık alanda, yangının bulunduğu kısımda zaten telsiz ve cep telefonu haberleşmesi mümkün değil. Şu anda haber alamadığımız arkadaşlarımız var. Onlarla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere, başta bakanlıklar nezdinde de çalışmalar başlatıldı” dedi.

Afyonkarahisar

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesindeki orman yangını, rüzgarın da etkisiyle tedbir amacıyla boşaltılan Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Sarıcaova köyü yakınlarındaki ağaçlara sıçradı.

Kısa sürede insan boyunu aşan alevlerin görüldüğü köyde, yangına 5 helikopterin yanı sıra çok sayıda arazöz ve itfaiye ekibi müdahale etti.

Yangında büyüyen alevlerin yayılması yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından engellendi. Güvenlik nedeniyle tahliye edilen Sarıcaova köyünde ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi ile soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

Tags: eskişehirorman yangınışehit
ShareTweet
Previous Post

Yavuz Ağıralioğlu ‘AKP’ sorusunda Meral Akşener ve Sinan Oğan’ı hedef aldı: “Bizim de 50 milyon dolar alıp seçmeni satacağımızı düşünüyorlar”

Next Post

İsrail meclisi işgal edilmiş Batı Şeria için “İlhak edilsin” çağrısı yapan tasarıyı kabul etti

İLGİLİHABERLER

Bülent Arınç’tan “Hasan Ufuk Çakır” paylaşımı: Konuşma ve tavırlarını yadırgadım; kendi adıma mahcup oldum
GÜNDEM

Bülent Arınç’tan “Hasan Ufuk Çakır” paylaşımı: Konuşma ve tavırlarını yadırgadım; kendi adıma mahcup oldum

January 9, 2026
5k
Mehmet Şimşek: Her şeyi devletten beklemeyin arkadaşlar, gerçekçi olalım
GÜNDEM

Mehmet Şimşek: Her şeyi devletten beklemeyin arkadaşlar, gerçekçi olalım

January 9, 2026
5k
Hamaney protestocuları Trump’ı memnun etmekle suçladı
DÜNYA

Hamaney protestocuları Trump’ı memnun etmekle suçladı

January 9, 2026
5k
Sınırdan çevrildi: Türkiye, pestisit nedeniyle en çok bildirim alan ikinci ülke oldu
GÜNDEM

Sınırdan çevrildi: Türkiye, pestisit nedeniyle en çok bildirim alan ikinci ülke oldu

January 9, 2026
5k
İktidarın AKP’ye katılan milletvekillerine ne vadettiği belli oldu
Manşet

İktidarın AKP’ye katılan milletvekillerine ne vadettiği belli oldu

January 9, 2026
5.2k
Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan “Maydonoz Döner” operasyonu tepkisi: “Aileler dağılıyor, iddianame yok; sadece bayilik aldıkları için tutuklandılar”
GENEL

Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan “Maydonoz Döner” operasyonu tepkisi: “Aileler dağılıyor, iddianame yok; sadece bayilik aldıkları için tutuklandılar”

January 9, 2026
5.2k
Daha Fazla Haber
Rıza Akpolat hakkında bir tutuklama kararı daha

Rıza Akpolat hakkında bir tutuklama kararı daha

January 9, 2026
5k
İmamoğlu’nun tutukluluğuna devam kararı

İmamoğlu’nun tutukluluğuna devam kararı

January 9, 2026
5k
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin saati değişti

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin saati değişti

January 9, 2026
5k
Bir kadını öldüren ICE polisi Irak’ta savaşmış

Bir kadını öldüren ICE polisi Irak’ta savaşmış

January 9, 2026
5k
Kadın milletvekilinin kafasına bomba attılar

Kadın milletvekilinin kafasına bomba attılar

January 9, 2026
5.2k
Savunma susmayacak: İstanbul Barosu davasında beraat kararı

Savunma susmayacak: İstanbul Barosu davasında beraat kararı

January 9, 2026
5.1k
Galatasaray’dan kadro dışı kararı

Galatasaray’dan kadro dışı kararı

January 9, 2026
5.1k
Prada sevdalısı AKP’li vekil ayakkabılarını gizledi

Prada sevdalısı AKP’li vekil ayakkabılarını gizledi

January 9, 2026
5.1k
Motosikletiyle denize düştü, kurtarıldı: Motosikletine bakmak için yeniden denize girince boğuldu

Motosikletiyle denize düştü, kurtarıldı: Motosikletine bakmak için yeniden denize girince boğuldu

January 9, 2026
5.1k
Numan Kurtulmuş’tan ‘Meclis’te istismar’ yorumu: ‘Topu topu 5 kişi, her gün tecavüz olmuyor’

Numan Kurtulmuş’tan ‘Meclis’te istismar’ yorumu: ‘Topu topu 5 kişi, her gün tecavüz olmuyor’

January 9, 2026
5.1k
Zafer Havalimanı için şirkete 2044 yılına kadar 208 milyon euro garanti ödemesi yapılacak

Zafer Havalimanı için şirkete 2044 yılına kadar 208 milyon euro garanti ödemesi yapılacak

January 9, 2026
5k
Almanya’da Türkiye’den gönderilen tonlarca yasaklı madde ele geçirildi

Almanya’da Türkiye’den gönderilen tonlarca yasaklı madde ele geçirildi

January 9, 2026
5.1k
Trump: Venezuela iş birliği içinde, bu sayede ikinci saldırı dalgasını iptal ettim

Trump: Venezuela iş birliği içinde, bu sayede ikinci saldırı dalgasını iptal ettim

January 9, 2026
5.1k
Hamaney protestocular için ilk kez konuştu: Trump’ı memnun etmeye çalışıyorlar, ajanlara müsamaha göstermeyeceğiz

Hamaney protestocular için ilk kez konuştu: Trump’ı memnun etmeye çalışıyorlar, ajanlara müsamaha göstermeyeceğiz

January 9, 2026
5.1k
Bahis soruşturmasında flaş gelişme: Şampiyon değişebilir

Bahis soruşturmasında flaş gelişme: Şampiyon değişebilir

January 9, 2026
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.