Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Aziz Nesinlik olay: Polise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TC numarasını söyledi, tutuklandı

by emre_aktifhaber
September 10, 2025
Aziz Nesinlik olay: Polise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TC numarasını söyledi, tutuklandı
5.1k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Osmaniye’de İbrahim, kayıp köpeğiyle ilgili başvuruda bulunmak için polis karakoluna gitti. Burada TC’si istenince cumhurbaşkanı Erdoğan’ınkini verdi. Polis, İbrahim’in bu bilgiyi nasıl edindiğini öğrense de İbrahim hapse girdi.

Osmaniye’de Aziz Nesin’in hikayelerine taş çıkaracak bir olay yaşandı.

İbrahim, kayıp köpeği için karakola gidip başvurmak istedi. Polis, köpekle ilgili işlem yapmakta isteksiz olunca bu sefer İbrahim, belge almak için ısrarcı oldu.

Polis, İbrahim’i karakolda darp etti, bu sırada kendi TC’si olarak cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TC’sini verdi. Polis, İbrahim’in bu bilgiyi nasıl edindiğini soruşturdu, savcılık kişisel bilgileri yaymaktan dava açtı. İbrahim tutuklandı, köpeğinden de haber alınamadı.

‘Polisler kayıp köpeğin peşine düşmeye hevesli değildi’

İbrahim’in başına gelenleri Evrensel’e avukat Tugay Bek yazdı.

Bek’in yazısı şu şekilde oldu:

“Osmaniyeli İbrahim, çok sevdiği Poodle cinsi köpeği Jesika çalınınca bildirimde bulunmak için gecenin bir yarısı çarşı merkezinde bulunan karakola gitti. Polisin köpeğini bulabileceği gibi bir beklentisi yoktu ama çip taktırdığı, üzerine kayıtlı köpeğin sokakta görülmesi halinde 86 bin lira gibi altından kalkamayacağı bir para cezasını ödemek zorunda kalmaktan endişeleniyordu. Hatta sahipli hayvanları sokağa salanlara 6 aya kadar hapis cezası verildiğini de bir yerlerden duymuştu.

Karakola vardığında durumu izah etmeye çalışsa da bir muhatap bulamadı. Her geçen gün artan suçlarla baş edemeyen, olaylara yetişemeyen polisler, bu hengame ve koşturma içinde kayıp bir köpeğin peşine düşmeye hevesli değildi. İbrahim ısrarını sürdürünce müdahil olan karakol amiri, yüzünü buruşturarak İbrahim’e dönüp “Sen alkollü müsün?​” diye sordu. Rahatsızlık verdiğini düşünerek iki adım geri çekilen İbrahim “Akşamüzeri iki bira içmiştim. Çalınan köpeğim bir yerde bulunursa ceza ödemek zorunda kalmamak için sabahı bekleyemedim. Hiç olmazsa bir tutanak tutup bana verin” dedi. Karakol Amiri, küfür ederek İbrahim’i karakolun dışına çıkardı. Bunun üzerine polisler hakkında şikayette bulunmak için adliyeye giden İbrahim’e, hafta sonu ve mesai saati dışında olduğu için cumhuriyet savcısının yerinde olmadığı söylendi.

‘Sen kimsin, bu TC numarasını nereden biliyorsun?’

İnatçı biri olan İbrahim, köpeğinin çalınmasıyla ilgili bildirimde bulunmak için tekrar karakola geldi. Karakol amirinden kesin talimat alan nöbetçi polis, İbrahim’i bina içine almadı. Polisler “Alkollü olduğu için ifadesinin alınamayacağını” söylüyordu. Karakol önünde bekleyişi ile sinirlerin gerilmesine neden olan İbrahim’in yanına gelen bir polis, GBT sorgusu yapmak için ismini ve TC kimlik numarasını sordu. Beş dakika sonra içerden çıkan 10 kadar polis telaş içinde İbrahim’in üzerine doğru gelip iki koluna girdi ve uçururcasına karakola soktu.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Milli Eğitim’e atanan personelin AKP’li isimlerin yakınları olduğu ortaya çıktı: Başkanın kızı da var

Milli Eğitim’e atanan personelin AKP’li isimlerin yakınları olduğu ortaya çıktı: Başkanın kızı da var

September 10, 2025
5k
İsrail’den Yemen’in başkenti Sana’ya hava saldırısı

İsrail’den Yemen’in başkenti Sana’ya hava saldırısı

September 10, 2025
5k

Polisler “Amacın ne? Hangi örgüttensin? Kimlerle hareket ediyorsun? Casus musun sen?​” diye peş peşe sorular soruyordu. İbrahim, olayın bu şekilde çığırından çıkmış olmasına anlam veremiyordu. Polisler, “Sen kimsin, bu TC kimlik numarasını nerden biliyorsun” dediler. İbrahim içtiği biraların etkisi ve gergin atmosfer nedeniyle peş peşe gelen soruları anlamakta zorluk çekiyordu.

‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’a GBT yapan tek karakol olarak tarihe geçtik’

Karakol amiri “Amacın ne lan, bizi mi yakacan?​” diye kükreyince diğer polisler sustu. İbrahim sadece “Köpeğimin kaybettiğime ilişkin bir tutanak tutun gideyim ben” diyebildi. Amir okkalı bir küfür savurup “Nere gidiyon oğlum? Senin yüzünden Cumhurbaşkanına GBT sorgusu yapmış olduk. Sabah olduğunda bütün karakolu terörden içeri almasalar iyidir. Biz derdimizi anlatana kadar altı ay geçer” diye bağırdı. Omzunda iki yıldız olan karakol amiri “Oğlum bu ülkede 300 bin polis arasında POLNET üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a GBT yapan tek karakol olarak tarihe geçtik” diyordu öfkeyle.

“Sen Cumhurbaşkanımızın TC kimlik numarasını, hem de ezbere, nerden biliyorsun? Bu bilgiyi nerden aldın? Onu söyle başımızın belası” dedi. İbrahim, az önce TC kimlik numarasını soran polise, Cumhurbaşkanının TC’sini verdiğini anlamıştı.

‘TC’yi savcıdan öğrendim’

Biraz sakinleşen karakol amiri daha yumuşak bir tonda tekrar sordu: “Sana bu TC numarasını kim verdi? Kimin adına çalışıyorsun? Kimlerden emir aldın? Bunları söyle, seni hemen bırakalım.”

İbrahim, “Ben o TC numarasını Osmaniye savcısından öğrendim” dedi.

Amir, her şeyi çözdüğünü sanıp kasılarak, “Tahmin etmiştim zaten. F…’cü bir savcıdan aldın de mi” dedi.

İbrahim ise “Yok amirim. Yanlış anladınız. O TC numarası bana savcılıktan tebliğ edildi” diye yanıt verdi.

Amir inanamaz gözlerle bakıp “Savcılık sana Cumhurbaşkanın TC numarasını ne diye tebliğ etsin oğlum. Bende, hatta emniyet genel müdürümüzde bile olmayan bu özel bilgiyi sen nerden biliyorsun” diye sesini yükselti.

‘2023 yılındaki mitingde ‘hırsız var’ pankartı açtım’

İbrahim “En baştan anlatayım amirim” dedi ve devam etti: “2013 yılıydı. Cumhurbaşkanının aday olduğu ilk seçim kampanyasında miting yapmak için Osmaniye’ye geleceğini duymuştum. O tarihte işsiz olduğum için zor durumdaydım. Mitingde, Cumhurbaşkanı konuşmasına başlayınca önceden hazırladığım ‘Hırsız var’ pankartını açtım. İlk birkaç dakika kimse bir şey anlamadı. Sonra ilk olarak parti yöneticileri beni darbetti. Peşinden de Cumhurbaşkanının korumaları miting alanının arkasında içi boş bir minibüse beni götürdüler. Yaklaşık bir saat boyunca koruma polisleri aralıksız bir şekilde cop, tekme ve yumruklarla beni dövdü. Yorulan yerini diğer korumaya bırakıyordu. Anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Kafama silah dayayıp doldur boşalt yaptılar. O minibüsten sağ çıkamayacağımdan çok emindim. Arkamda bir güç olamadığını anlayan Cumhurbaşkanı korumaları beni boş bir çuval gibi emniyetin bahçesine bırakıp orada bulunan polislere, ‘Bizden bu kadar, gerisiyle siz ilgilenirsiniz’ deyip gittiler. Yediğim dayaktan morarmamış tek yerim kalmamıştı. Yaralar zamanla iyileşse de o gün yaşadığım ölüm korkusunu bir türlü içimden atamadım.”

Kapıda bekleyen karakolun kıdemlilerinden olan polis memuru, İbrahim’in sözünü keserek “Ben bu olayı hatırladım amirim. Miting günü tüm Osmaniye polisi alanda görevliydi. Bu mesele o zaman medyada da çok gündem olmuştu. Bu hıyar yüzünden emniyet müdürü çok zor durumda kaldığından, acısını tüm teşkilattan çıkardı” dedi.

Ardından bir başka polis de cep telefonundan anlatılan olaya ilişkin haberleri amire gösterip İbrahim’in suç kayıtlarını içeren dosyayı masasına bıraktı.

‘Soyadını değiştirsen, estetik ameliyat yaptırsan ne olur İbrahim?’

Amir bir yandan habere göz atarken İbrahim’e de “Sen devam et” dedi.

İbrahim, bu olaydan sonra kendisine cumhurbaşkanına hakaretten dava açıldığını, kendisinin de korumalar hakkında şikâyetçi olduğunu anlattı.

Amir sabırsızlanıp tane tane üzerine basarak “İyi de İbrahim, tüm bu anlattıklarının benim sorumla ilgisi ne? Sen Cumhurbaşkanının TC kimlik numarasını nerden biliyorsun?​” dedi.

İbrahim “Amirim bana gelen iddianamede Cumhurbaşkanının TC kimlik numarası vardı. Bu gördüğüm işkenceyi yıllar boyu unutamadım. Yaşadıklarım nedeni ile Anayasa Mahkemesi hak ihlaline de karar verdi. O günden sonra benim için hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Kimse bana iş vermek istemiyordu. Ne zaman Cumhurbaşkanı ya da Başbakan Osmaniye’ye gelse polisler beni sabahtan gözaltına alıp gelen devlet büyükleri il sınırlarını terk edene kadar bir odada tutuyorlardı. Allah var çayımı, sigaramı, yemeğimi veriyorlar, sonra da bir işlem yapmadan salıyorlardı” dedi.

Amir elindeki telefondan anlatılan olaylarla ilgili haberi okuduktan sonra “Tamam da bu haberdeki İbrahim’in soyadı farklı” dedi.

İbrahim “Belki üzerimdeki baskılardan biraz olsun kurtulur, iş bulurum düşüncesiyle dava açıp soyadımı değiştirmek zorunda kaldım” dedi.

Amirin “Bu kafa sende olduktan sonra, adını soyadını değiştirsen, estetik ameliyat yaptırsan ne olur İbrahim” diye yanıt verince o ana kadar sinirleri gerilmiş olan polisler makaraları salıp güldüler.

‘Kafa da böyle güzel olunca…’

“Bu pankart meselesi yüzünden defalarca yargılandım. Hâlâ da devam eden dosyalarım var. Zamanımın çoğu bu dava dosyalarını okumakla geçmeye başladı. Cumhurbaşkanının TC kimlik numarasını da bu sırada farkında olmadan ezberlemiş oldum. Kafa da böyle güzel olunca kendi TC numaram diye Cumhurbaşkanının TC’sini vermişim” dedi.

Emniyet Amiri, bu durumun ucunun yine de kendisine dokunacağı, İbrahim’in verdiği ifadeye üstlerinin inanmayacağını düşündü. İbrahim’in ifadesi alındıktan sonra evinde de arama yapıldı. Ayrıca Terörle Mücadeleden polisler de gelip İbrahim’i sorguladılar.

Adliyeye çıkartılan İbrahim’in Türk Ceza Kanunu’nun 136. maddesinde düzenlenen “Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına verme, yayma ve ele geçirme” suçlaması ile tutuklanması istendi. İbrahim, bu suçun kanunda karşılığının 4 yıla kadar hapis olduğunu kendisine atanan avukattan öğrendi.

İbrahim, Sulh Ceza Hakimine Cumhurbaşkanının TC kimlik numarasını 12 yıl önce yargılandığı davada kendisine gelen iddianamede okuduğunu, tamamen yasal bir süreçte bu bilgiye ulaştığını, yayma gibi bir niyetinin bulunmadığını, kafasının kıyak olduğu bir anda GBT uygulaması yapan polis memuruna Cumhurbaşkanının TC kimlik numarasını vermiş olabileceğini söyledi.

İbrahim tüm samimiyeti ile olayı olduğu gibi hakime anlatmasına rağmen Cumhurbaşkanının TC kimlik numarasının polise dahi olsa bu şekilde ulu orta dillendirilmesini yargı affetmedi ve İbrahim tutuklandı. Jesika’nın ise nerede olduğu halen bilinmiyor.”

Tags: Cumhurbaşkanı Erdoğan
ShareTweet
Previous Post

Manifest’in kapış kapış bilet satılan konseri iptal edildi

Next Post

Eğitimdeki eşitsizlikler derinleşiyor: Zorunlu eğitim çağındaki 221 bin 739 kız çocuğu okul dışında kaldı

İLGİLİHABERLER

Milli Eğitim’e atanan personelin AKP’li isimlerin yakınları olduğu ortaya çıktı: Başkanın kızı da var
GÜNDEM

Milli Eğitim’e atanan personelin AKP’li isimlerin yakınları olduğu ortaya çıktı: Başkanın kızı da var

September 10, 2025
5k
İsrail’den Yemen’in başkenti Sana’ya hava saldırısı
DÜNYA

İsrail’den Yemen’in başkenti Sana’ya hava saldırısı

September 10, 2025
5k
İstanbul’daki iki köprünün özelleştirileceği iddiasını AKP hükümeti yalanlamadı
EKONOMİ

İstanbul’daki iki köprünün özelleştirileceği iddiasını AKP hükümeti yalanlamadı

September 10, 2025
5k
Okullara sahte karot raporu düzenlemişler
GENEL

Okullara sahte karot raporu düzenlemişler

September 10, 2025
5k
Gazeteci Ozan Gündoğdu, Gürsel Tekin’den genel başkanlık teklifi aldığını açıkladı: Yeni bir devlet düzeni kurulduğunu söyledi
GÜNDEM

Gazeteci Ozan Gündoğdu, Gürsel Tekin’den genel başkanlık teklifi aldığını açıkladı: Yeni bir devlet düzeni kurulduğunu söyledi

September 10, 2025
5k
NATO teyakkuzda: Polonya 4. maddenin işletilmesini istedi
DÜNYA

NATO teyakkuzda: Polonya 4. maddenin işletilmesini istedi

September 10, 2025
5k
Daha Fazla Haber
Avrupalılar seneye Uber’le helikoptere binecek

Avrupalılar seneye Uber’le helikoptere binecek

September 10, 2025
5k
Okullara sahte karot raporu düzenlemişler

Okullara sahte karot raporu düzenlemişler

September 10, 2025
5k
Büyükşehirlerde taksi ve dolmuş zamlanacak

Büyükşehirlerde taksi ve dolmuş zamlanacak

September 10, 2025
5k
İki yılda zorunlu eğitim çağındaki 442 bin öğrenci okulu bıraktı

İki yılda zorunlu eğitim çağındaki 442 bin öğrenci okulu bıraktı

September 10, 2025
5k
CHP’den AKP’ye geçen Yılmaz’ın ilk icraatı bakın ne oldu?

CHP’den AKP’ye geçen Yılmaz’ın ilk icraatı bakın ne oldu?

September 10, 2025
5k
iPhone 17’nin Türkiye fiyatları belli oldu

iPhone 17’nin Türkiye fiyatları belli oldu

September 10, 2025
5k
İşte binaya giriş izni verilen isimler: Gürsel Tekin’in 32 kişilik listesi ortaya çıktı

İşte binaya giriş izni verilen isimler: Gürsel Tekin’in 32 kişilik listesi ortaya çıktı

September 10, 2025
5.1k
Eğitimdeki eşitsizlikler derinleşiyor: Zorunlu eğitim çağındaki 221 bin 739 kız çocuğu okul dışında kaldı

Eğitimdeki eşitsizlikler derinleşiyor: Zorunlu eğitim çağındaki 221 bin 739 kız çocuğu okul dışında kaldı

September 10, 2025
5k
Manifest’in kapış kapış bilet satılan konseri iptal edildi

Manifest’in kapış kapış bilet satılan konseri iptal edildi

September 10, 2025
5.1k
Mühürsüz oylar için bir başvuru daha

Mühürsüz oylar için bir başvuru daha

September 10, 2025
5.1k
İSİG: Ağustosta en az 192 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi

İSİG: Ağustosta en az 192 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi

September 10, 2025
5k
Nepal’de siyasi kriz büyüyor: Maliye Bakanı’na “meydan dayağı” iddiası

Nepal’de siyasi kriz büyüyor: Maliye Bakanı’na “meydan dayağı” iddiası

September 10, 2025
5k
Fransa’da ‘Her Şeyi Durdur’ protestoları: Yaklaşık 200 kişi gözaltına alındı

Fransa’da ‘Her Şeyi Durdur’ protestoları: Yaklaşık 200 kişi gözaltına alındı

September 10, 2025
5.1k
İzmir’de karakol saldırısı: Gözaltına alınan 16 çocuk serbest

İzmir’de karakol saldırısı: Gözaltına alınan 16 çocuk serbest

September 10, 2025
5k
AYM’den CHP Kurultayı dosyası için karar

AYM’den CHP Kurultayı dosyası için karar

September 10, 2025
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.