2016 Ağustos ayında Başbakanlığa bağlı belirli şirketleri yönetmek amacıyla kurulan Türkiye Varlık Fonu, 2018 tarihinde 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmıştı. Halen Cumhurbaşkanlığı’na bağlı faaliyet gösteren TVF, 65. Türkiye Hükûmeti tarafından belirtilen kuruluş amacı kapsamında, sermaye piyasalarında araç çeşitliliği ve derinliğine katkı sağlamak, yurt içinde kamuya ait olan varlıkları ekonomiye kazandırmak, dış kaynak temin etmek, stratejik, büyük ölçekli yatırımlara iştirak etmek için Türkiye Varlık Fonu ve bu fona bağlı alt fonları kurmak ve yönetmek üzere operasyonlarını sürdürüyor.
Getir’in hangi motivasyonla TVF ile el sıkıştığı bilinmese de şirketin son dönemdeki kötü gidişatı önemli bir rol oynamış olabilir. Yaklaşık 3 hafta önce yurt dışı operasyonlarının tamamını sonlandıran Getir, Avrupa ve ABD’den resmen çekilmişti. Gerçekleştirilen resmi açıklamada şirketin gelirlerinin sadece %7’sini yurt dışından elde ettiği ve bu nedenle uzun vadeli sürdürülebilir büyüme için en büyük potansiyeli gördüğü Türkiye pazarına yeniden odaklanacağı belirtilmişti.
Bunun hemen öncesinde ise 16 Nisan’da İngiltere basınında Getir’in BiTaksi’yi satmayı planladığı iddia edilmişti. Yine aynı haberde, Getir’in azınlık hissedarları arasında yer alan Mubadala’nın satış hamlesi için ısrarcı olduğu ve Getir’e yeniden yapılanma süreçlerinde AlixPartners’in danışmanlık vereceği öne sürülmüştü.