Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

“Karanfil bırakarak terör bitmez”

by aktifhabercom
December 17, 2016
“Karanfil bırakarak terör bitmez”
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Ekrem İmamoğlu’nun “Akın Gürlek davası”nda karar: İmamoğlu’nun iki suçtan mahkumiyetine, bir suçtan beraatına hükmedildi

Ekrem İmamoğlu’nun “Akın Gürlek davası”nda karar: İmamoğlu’nun iki suçtan mahkumiyetine, bir suçtan beraatına hükmedildi

July 16, 2025
5k
BES-AR: Yoksulluk sınırı 86 bin liraya dayandı, asgari ücretli açlık sınırının da altında

BES-AR: Yoksulluk sınırı 86 bin liraya dayandı, asgari ücretli açlık sınırının da altında

July 16, 2025
5k

Dolmabahçe’deki terör saldırısında 19 yaşında yaşamını yitiren doktor adayı Berkay Akbaş’ın babası: Kan gölüne karanfil bırakarak terör bitmez!

Dolmabahçe’deki terör saldırısında 19 yaşında yaşamını yitiren doktor adayı Berkay Akbaş’ı kendisi gibi tıp fakültesi son sınıf öğrencisi olan ablası Selin Akbaş anlattı. “Bütün hayatı çalışmakla geçti. İdealleri vardı. Bana en iyi arkadaş Berkay’dı” diyen Abla Akbaş, “‘İnsanlara yardım edeceğim’ derdi. Artık birini iyileştirdiğimde ‘Berkay için’ diyeceğim. İstanbul gezisini daha önce 3 kez planlayıp ertelemişlerdi. Giderken koştum, bir kez daha vedalaştık” ifadesini kullandı. İstanbul’un göbeğinde gerçekleşen bombalı saldırıyla ilgili de konuşan Selin Akbaş, “‘Kader, şehit’ denilmesi kolaya kaçmak. Ve bu beni kahrediyor. Kardeşimi sadece tesadüfen oradan geçmesi yüzünden katlettiler. 19 yaşındaki çocuğun bu şekilde öldürülmesi normal değil çünkü” ifadesini kullandı.

Hürriyet’ten Mesue Erşan’ın Selin Akbaş’la yaptığı röportaj şöyle:

Sinop’taki Akbaş ailesinin evinde hüzün ve sessizlik hâkimdi. Emekli mimar anne Zeynep Akbaş, inşaat mühendisi baba Salim Akbaş ve abla Selin Akbaş, o sabah ilk kez Berkay’ın mezarını ziyaret etmişti. Fenalaşan anne dönüşte kucağına oğlunun fotoğrafını ve ilaçlarını alarak odasına çekilmişti. Aile hiç eksik olmayan dostlarının baş sağlığı dileklerini kabul ediyordu.


Ailenin büyük çocuğu 23 yaşındaki Selin Akbaş, annesine verdiği sözü tutmaya çalışıyor, gözyaşlarını daha çok içine akıtıyordu. Hacettepe Tıp Fakültesi 6’ncı sınıf öğrencisi olan intern doktor Akbaş, “Anneme söz verdim, kendimi bir süre durdurdum. İnsanlar bilsin ki kardeşim Berkay terör yüzünden gitti. Hiç uğruna. Unutulmasın, adı yaşasın” dedi.

“Her insan kardeşini güzel cümlelerle anlatır ama benim kardeşim gerçekten çok güzel bir çocuktu” diye başladı Berkay’ı anlatmaya: “Sevgi dolu bir ailede büyüdük. Bana ‘ablam’ derdi. ‘Ablam’ derken hissederdim sevgisini. Hep tam bir aile olduk. Birlikte yemek yer, gezer, tatil yapardık.”

Liseyi de Ankara’da okudu

Abla Selin, kendisinin Ankara Fen Lisesi, Berkay’ın ise Ankara Gazi Anadolu Lisesi’ni kazanmasının ardından anneleriyle Ankara’da yaşamaya başladıklarını söyledi: “Babam işi nedeniyle Sinop’ta kaldı. Annem önce tayinini isteyerek, sonra emekli olarak bizimle geldi. Ama her fırsatta çok sevdiğimiz Sinop’a gitmeye devam ettik.”

Anne Akbaş, Berkay tıp fakültesine girince Sinop’a dönse de bir ayağı hep çocuklarının yanında olmuş. Abla-kardeş Ankara’da aynı evi paylaşıyormuş: “Genelde evi toplayan abla olur derler ama yeri geldi Berkay benim arkamı topladı. Çok güzel geçindik bu dönem içinde. Bana en iyi arkadaş Berkay’dı. Büyüdükçe onu kendime daha yakın hissettim. Son 1-2 yıldır can dostum, sırdaşım olmaya da başlamıştı. Düştüğüm noktada o beni kaldırdı. Birbirimize hep güvendik ve destek olduk. İyi ki Ankara’dan bir tıp fakültesi yazdı ve orada kaldı.”

İnsan sevgisiyle doluydu

Selin Akbaş, Berkay’ın doktorluğa hevesini de şöyle anlattı: “Tıp eğitimi çok zor. 6 yıl boyunca benim de çok ‘Of, yeter, bırakacağım artık’ dediğime tanık oldu. Hepsinde yanımdaydı ve buna rağmen ‘Ben tıp istiyorum’ derdi. Hayatı çok çalışmakla geçti. İdealleri vardı. Bu uğurda çalıştı, başka şeye de zaman bulamadı. Ama bunun eksikliğini de hissetmezdi. Boyu 1 metre 92 santimetreydi. Ama sporla uğraşmak yerine çalışmayı tercih etti. Çok sevdiği tıpta ikinci senesiydi. Bir gün bile pişman olmadı. Ne yazık ki çok uzun kalamadı… İnsan sevgisiyle doluydu. Herkese karşı iyiydi. Kimse için kötü bir şey söylemez, yardımcı olabildiğinde mutlu olurdu. Bilinçli bir çocuktu. Olayları takip eder, araştırır, sorar, yorumlardı. Barışçıldı. ‘İnsanlara yardım edeceğim ben’ derdi.

Bu acının tarifi yok içim yanıyor

Çok büyük acı hissediyorum, bunun tarifi yok. İçim yanıyor. Eskiden böyle şeylere inanmazdım ama şimdi onun benim yanımda olduğunu hissediyorum. Beni gördüğünü, hissettiğini düşünüyorum. Ben de böyle güç buluyorum. İyi bir şey yaptığımda ‘Berkay için’ diyeceğim. Birini iyileştirdiğimde ‘Berkay için’ diyeceğim. Bu bana güç verecek, buna inanıyorum. Yoksa ben de ayakta duramam. O bana çok güveniyordu.”

Hep gülen yüzüyle hatırlayacağım

Abla Akbaş, kardeşini morgda görmek istememiş. Baba Salim Akbaş teşhis etmiş cenazeyi. Selin Akbaş bunun nedenini şöyle anlatıyor: “Berkay’ın canlı halini hatırlamak istiyorum. Uzun saçını arkadan bağlamış, yüzü güler halde… Şimdi Ankara’da Berkay’la birlikte yaşadığımız eve dönmeyeceğim. Annemin psikolojisi buna hiç uygun değil. Başka bir yere geçeceğiz.

Diyorum ki hayatımda o kadar çok gereksiz şeyleri takmışım ki… Öyle ufacık şeyler için üzülmüşüm ki… Ama bu acıların en büyüğü imiş. Şimdi annemin bana ihtiyacı var. Ben olmasam bitirirdi kendini. Söz verdim ona, iyi olacağım, güçlü duracağım diye. Annemden de benim yanımda güç olmasını istedim.”

İstanbul için çok heyecanlıydı

Berkay’ın Dolmabahçe’deki patlamadan bir gün önce cuma günü, iki ay boyunca hazırlandığı önemli ve zor bir sınava girdiğini anlatan Selin Akbaş, kardeşiyle son günlerini şöyle anlattı:

İki ayrı taksiye binmişler

“İstanbul’a 8 sınıf arkadaşıyla birlikte, ailesi olmadan ilk kez gidecek ve iki gün kalacaklardı. Daha önce de 3 kez planlamış ve ertelemişlerdi. Bu kez gidebileceği için çok heyecanlıydı. Benden İstanbul’da gidebilecekleri yerlerin listesini istedi” dedi. Berkay sınavdan çıkıp eve gelerek valizini hazırlamış. Odasında ders çalışan ablası ve annesini öperek vedalaşmış. Abla Akbaş, “İçime sinmedi, son bir kez daha göreyim dedim. İçime doğmuş. Odamdan çıktım, kapıya koştum. Berkay’a ‘Bak ben geldim, benimle de vedalaş’ dedim. Bir alt kata inmişti. Çıktı, öptü beni, sarıldı. Cumartesi günü de telefonla konuştuk. Aslında telefon görüşmesinde bana Anadolu yakasında kalacağını söylemişti. Demek ki arada fikir değiştirdiler.”

Berkay ile arkadaşları iki ayrı taksiye binmişti. Berkay’ın içinde olduğu taksi VodafoneArena’nın yanından geçerken bomba patladı. Diğer taksideki arkadaşlarından biri anneyi arayarak haber verdi. Bu arada aile telefonla Berkay’a ulaşmaya çalışıyordu. Selin Akbaş, “Arkadaşı Berkay’ın ağır yaralı olduğunu söyledi. Hastaneleri aratarak bulmaya çalıştık. O gece korkunçtu. Bir türlü bulamadık nerede olduğunu. Ulaşamadıkça içten içe durumu anladık. Ama kabul etmek istemedik. Berkay nerede olsa bize ‘iyiyim’ diye haber verirdi mutlaka” dedi.

Şehit denmesi kolay kaçmak

Kardeşinin şans eseri bulunduğu bir yerde, terör saldırısında yaşamını kaybetmesini haksızlık olarak nitelendiren Selin Akbaş, şunları söyledi: “Benim masum kardeşim gitti. 19 yaşında bir çocuğun kime, nasıl zararı olabilir ki? Herkese dokunan, sevgi dolu bir insandı kardeşim. Sokakta yürümekten korkar hale geldik. Bir şeyler yapılması gerekiyor. ‘Kader, şehit’ denilmesi kolaya kaçmak. Ve bu beni kahrediyor. Kardeşimi sadece tesadüfen oradan geçmesi yüzünden katlettiler. ‘8 sivilden biri’ demek, sonra unutmak korkunç. Adı yaşasın. İnsanlar unutmasınlar Berkay’ı. İnsanların bunu normalleştirmesini istemiyorum. 19 yaşındaki çocuğun bu şekilde öldürülmesi normal değil çünkü.”

Cerrah olmak isterdi

Selin Akbaş’ın anlatımına göre Berkay cerrahiye ilgi duyuyordu: “Ameliyatları anlatınca heyecanlanıyordu. ‘Nasıl yani, nasıl olabilir’ diye soruyor, ameliyat videolarını izliyordu. Eminim çok iyi cerrah olurdu. Okulca bir köye gitmişler, halkın tansiyonunu, şekerini ölçmüşlerdi. O bile kendini doktor gibi hissettirmişti ona. Eve gelip insanların yüzünü güldürdüklerini heyecanla anlatmıştı, ‘Bana teşekkür ettiler’ diye.”  

Kan gölüne karanfil bırakara terör bitmez

İnşaat mühendisi baba Salim Akbaş, oğlunun ardından şöyle konuştu: “Asfalta, kan gölünün içine iki karanfil bırakarak, lanet okuyarak terör bitseydi biterdi. Ama bitmiyor. Asli görevini yapması gerekenler gerektiği gibi yapmıyorlar. Devletime, bayrağıma, ülkemi ayakta tutan tüm değerlere saygılıyım. Ama değerleri dejenere edenlere karşıyım. Oğlumun tabutunu örten bayrak verilirken bile birileri ‘Almaz’ demiş. Benim bayrakla derdim yok ki. Oğlum o bayrağın altında özgürce doktorluk yapmak istiyordu. Birileri mani oldu, birileri de çanak tuttu, ben bunları lanetliyorum.” 

45 forması vardı

Berkay doğuştan Fenerbahçeli. Aile albümünde Fenerbahçe formalı çok sayıda fotoğrafı var. En son babasıyla 3 Kasım’da Fenerbahçe-Manchester maçını Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda izledi. 45 tane Fenerbahçe forması bulunan Berkay, bunları jelatinli bir şekilde özenle çekmecelerde saklıyordu. İlk gittiği maç Fenerbahçe-Chelsea maçı olmuş. O yıl lise giriş sınavlarına hazırlanan Berkay, maçtan bir saat önce girdikleri statta beklerken test çözmeye devam etmiş. Abla Akbaş, “Uluslararası maçlara birlikte gitmek bizim totemimizdi. Çünkü hep kazanırdık” dedi.

ShareTweet
Previous Post

Cezaevindeki Ahmet Turan Alkan’dan mektup var!

Next Post

Bombayı kabul et devlet sana bakar

İLGİLİHABERLER

Ekrem İmamoğlu’nun “Akın Gürlek davası”nda karar: İmamoğlu’nun iki suçtan mahkumiyetine, bir suçtan beraatına hükmedildi
GÜNDEM

Ekrem İmamoğlu’nun “Akın Gürlek davası”nda karar: İmamoğlu’nun iki suçtan mahkumiyetine, bir suçtan beraatına hükmedildi

July 16, 2025
5k
BES-AR: Yoksulluk sınırı 86 bin liraya dayandı, asgari ücretli açlık sınırının da altında
EKONOMİ

BES-AR: Yoksulluk sınırı 86 bin liraya dayandı, asgari ücretli açlık sınırının da altında

July 16, 2025
5k
Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın aylık geliri toplam 1 milyon 44 bin liraya ulaştı
GÜNDEM

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın aylık geliri toplam 1 milyon 44 bin liraya ulaştı

July 16, 2025
5k
Şile Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
GÜNDEM

Şile Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

July 16, 2025
5k
Boykot çağrısı soruşturmasında Cem Yiğit Üzümoğlu dahil 21 kişi hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemi
GÜNDEM

Boykot çağrısı soruşturmasında Cem Yiğit Üzümoğlu dahil 21 kişi hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemi

July 16, 2025
5k
AfSV’den ’15 Temmuz’ açıklaması: Türkiye için adalet, özgürlük ve insan hakları talebimizi yineliyoruz
15 TEMMUZ

AfSV’den ’15 Temmuz’ açıklaması: Türkiye için adalet, özgürlük ve insan hakları talebimizi yineliyoruz

July 16, 2025
5k
Daha Fazla Haber
Almanya’da sistem 10 yılda çökecek uyarısı

Almanya’da sistem 10 yılda çökecek uyarısı

July 16, 2025
5.1k
DEM Parti İmralı Heyeti ile görüşen Devlet Bahçeli: “Ben ahrazım”

DEM Parti İmralı Heyeti ile görüşen Devlet Bahçeli: “Ben ahrazım”

July 16, 2025
5k
Hastanın gözlerini oydu

Hastanın gözlerini oydu

July 16, 2025
5.1k
Faladdin’e soruşturma: Sahibinin mal varlıklarına el konuldu

Faladdin’e soruşturma: Sahibinin mal varlıklarına el konuldu

July 16, 2025
5k
İsrail’de 10 günde 4 asker intihar etti

İsrail’de 10 günde 4 asker intihar etti

July 16, 2025
5k
Asılı halde bulunan 7 yaşındaki çocuk öldü

Asılı halde bulunan 7 yaşındaki çocuk öldü

July 16, 2025
5k
Belçika’da Türk-Kürt kavgası: 4 kişiye ceza

Belçika’da Türk-Kürt kavgası: 4 kişiye ceza

July 16, 2025
5k
Tekstil devi resmen iflas etti, alacaklılar sıraya girdi

Tekstil devi resmen iflas etti, alacaklılar sıraya girdi

July 16, 2025
5.1k
Geçim sıkıntısı yaşlıları da vurdu: 60 yaş ve üzeri 28 bin kişi İŞKUR’a kayıt yaptırdı

Geçim sıkıntısı yaşlıları da vurdu: 60 yaş ve üzeri 28 bin kişi İŞKUR’a kayıt yaptırdı

July 16, 2025
5k
Gazze’de ABD destekli yardım noktasına atılan gaz sonrası izdiham: En az 21 kişi öldü

Gazze’de ABD destekli yardım noktasına atılan gaz sonrası izdiham: En az 21 kişi öldü

July 16, 2025
5k
Şile Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Şile Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

July 16, 2025
5k
DEM Parti heyeti, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştü

DEM Parti heyeti, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştü

July 16, 2025
5k
Kayseri’de aynı mahallede kene kaynaklı üçüncü ölüm

Kayseri’de aynı mahallede kene kaynaklı üçüncü ölüm

July 16, 2025
5k
ABD’de Michigan Üniversitesi’ne soruşturma

ABD’de Michigan Üniversitesi’ne soruşturma

July 16, 2025
5k
Çinli Pop Mart’ın karı en az yüzde 350 artacak

Çinli Pop Mart’ın karı en az yüzde 350 artacak

July 16, 2025
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.