Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

​Afrin’de art arda kötü haberler şehit sayısı 11’e yükseldi

by aktifhabercom
February 11, 2018
​Afrin’de art arda kötü haberler şehit sayısı 11’e yükseldi
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Afrin’de düşen TSK’ye ait helikopterde 2 asker şehit olmuştu… TSK’den yeni açıklama: Harekatta 9 askerimiz daha şehit oldu.

İstanbul’da AKP İl Kongresinde konuşan Erdoğan Afrin operasyonu sırasında bir helikopterin düşürüldüğünü açıkladı. Başbakan Yıldırım 2 şehit olduğunu ve helikopterin düşme nedeninin araştırıldığını söyledi. Akşam saatlerinde TSK’den art arda yapılan açıklamalarda PYD ile yaşanan çatışmada 9 askerin şehit olduğu, 11 askerin yaralandığı açıklandı.
 
Suriye’nin Afrin kentinde yürütülen ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nın 22’nci gününde kırıma uğrayan helikopterde 2, çatışmada ise 9 olmak üzere 11 asker şehit oldu.
 
Hatay’ın Hassa ve Kırıkhan ilçesinin karşına düşen Suriye’nin Mamaluşağı ile Ömeruşağı arasındaki bölgedeki çatışma bölgesine hava desteği vermek için gelen ATAK helikopterinden biri, saat 13.01’de kırıma uğrayıp düştü. Helikopterdeki Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (32) ile Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut (29) olay yerinde şehit oldu. YPG’lilerin tanksavar, roketatar, havan ve ağır silahlarla saldırısı sonucu 1027 rakımlı tepede olarak adlandırılan bölgede gün boyu devam eden çatışmalarda ise Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş (29) ile uzman çavuşlar Oğuzcan Ekiz (27), Enes Sarıaslan (24), Halis Koca (27), Burak Akalın (28), Serdar Ege (41), Hüseyin Şahin (27), Koray Karaca (25) ve uzman onbaşı Hamza Karacaoğlu (26) şehit oldu, bazı askerler de yaralandı. Çatışmada yaralanan askerler, bölgeden tahliye edilerek Kırıkhan ve Hatay’daki devlet hastanelerinde tedaviye alınırken, bazılarının hayati tehlikelerinin devam ettiği belirtildi. Operasyon bölgesinden alınarak Hatay ve Kırıkhan devlet hastanelerine getirilen şehitlerin cenazeleri de memleketlerine gönderilecek.


 
Genelkurmay Başkanlığı ise ayrı ayrı açıklamalarla kırıma uğrayan helikopterde 2, çıkan çatışmada ise 9 askerin şehit olduğunu bildirdi. Helikopterle ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatıldığı belirtilen açıklamada, 118’i bugün olmak üzere harekatın başlangıcından bu yana toplam 1480 YPG’linin öldürüldüğü ifade edildi. Açıklamada, şöyle denildi.
“Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”
 
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrin Harekatı’nda bir helikopterimizin düşürüldüğünü açıkladı. Erdoğan “Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadeleyi yürütüyor. Az önce bir helikopterimiz düşürüldü. Bütün bunlar olacak. Verdiğimiz kayıplar da olacak.Bedelini ağır ödeyecekler” dedi.
 
AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP  istanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme toplantısına katıldı. Erdoğan’ın konuşmasında konuyla ilgili bölüm şöyle;
 
 “BİR HELİKOPTERİMİZ DÜŞÜRÜLDÜ”
 
Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadeleyi yürütüyor. Az önce bir helikopterimiz düşürüldü. Bütün bunlar olacak. Verdiğimiz kayıplar da olacak.Bedelini ağır ödeyecekler.”
 
DHA’nın haberine göre Zeytin Dalı Harekatı’dan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait helikopter isabet alıp düştü. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düşen helikopterin enkazına sevk edilen ekipler tarafından yaralı askerler Kırkhan Devlet Hastanesine getirildi.
 
‘Zeytin Dalı Harekatı’nın başlamasından bu yana 70 kişi hayatını kaybetti.
 
TSK, Afrin’deki PYD güçlerine karşı 20 Ocak saat 17.00’de harekatı hava bombardımanıyla başlattı. ÖSO destekli birlikler de 21 Ocak saat 11.05’te Suriye’ye girdi. Harekatın başlamasının ardından ilk can kaybı haberi 21 Ocak’ta geldi…
 
Resmi rakamlara göre bugüne kadar 30’sı asker 70 kişi hayatını kaybetti.
 
22. GÜN
 
Harekatın 22’nci günü olan 10 Şubat’ta ATAK helikopterinin düşmesi sonucu iki asker hayatını kaybetti.
 
TSK’dan daha sonra yapılan açıklamalara göre harekatta 9 asker daha yaşamını yitirdi.
 
21. GÜN
Harekatın 21’inci günü olan 9 Şubat’ta Afrin’in güneybatısında bir asker hayatını kaybetti.
 
19. GÜN
Harekatın 19’uncu günü olan 7 Şubat’ta, Afrin’in Bülbül beldesi güneybatısı ile El Maski civarına tanksavar ve havan topuyla düzenlenen saldırıda, astsubay Ömer Bilal Akpınar ve uzman çavuş Yunus Emre Doğan hayatını kaybetti.
 
18. GÜN
Harekatın 18’inci günü olan 6 Şubat’ta Suriye’de ÖSO kontrolünde bulunan Atme kasabasındaki kampa roketli saldırı düzenlendi, üç kişi hayatını kaybetti.
 
Haber ajansları, saldırının PYD tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.
 
17. GÜN
Harekatın 17’nci günü olan 5 Şubat’ta Erzurumlu 32 yaşındaki piyade teğmen Ahmet Aktepe çatışmada hayatını kaybetti.
 
16. GÜN
Bugün hayatını kaybeden uzman çavuş Selim Vurdal ve piyade komando uzman çavuş Bekir Evren. İki asker de 25 yaşında
 
Harekatın 16’ncı günü olan 4 Şubat’ta yaşamını yitirenlere dair resmi rakamlar paylaşıldı.
 
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, bugüne kadar 13 askerin ve 30 ÖSO milisinin hayatını kaybettiğini duyurdu. TSK da gün içinde iki askerin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.
 
Başbakan Binali Yıldırım bugüne kadar Hatay’a 60, Kilis’e 34 olmak üzere toplam 94 roket füze saldırısında yedi sivilin yaşamını yitirdiğini söyledi.
 
15. GÜN
TSK, 3 Şubat’ta 25 yaşındaki uzman çavuş Ali Yılmaz’ın Suriye’deki çatışmalarda, 25 yaşındaki piyade uzman çavuş Ahmet Bayram’ın ise Kilis’e yapılan roketli saldırısı sonucu hayatın kaybettiğini duyurdu. Aynı gün PYD’nin tanka saldırısı sonucu beş askerin daha yaşamını yitirdiği açıklandı.
 
İKİNCİ HAFTA
Harekatın 14’üncü günü olan 2 Şubat’ta yine Hatay’a roketli saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 68 yaşındaki Rıfat Sinirli ve adı açıklanmayan bir kişi hayatını kaybetti. İlk günden beri Türkiye’ye atılan roketlerin sayısı 82’yi geçti. Hayatını kaybeden sivil sayısı da yediye yükselmiş oldu.
 
12. GÜN
Harekatın 12’nci günü olan 31 Ocak’ta Hatay’ın Reyhanlı ilçesine roket atılması sonucu Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Fatma Avlar hayatını kaybetti.
 
9. GÜN
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, harekatın dokuzuncu günü olan 28 Ocak’ta, şimdiye kadar yedi asker ve 13 ÖSO milisinin hayatını kaybettiğini söyledi.
 
8. GÜN
TSK, harekatın sekizinci günü olan 27 Ocak’ta saat 09.30’daki açıklamasında şimdiye dek üç asker ve 13 ÖSO milisi olmak üzere toplam 16 kişinin Suriye’de hayatını kaybettiğini bildirdi.
 
Genelkurmay, aynı günün akşamı, saat 20.30’da bir bilgilendirme notu daha yayınlayarak gün içinde iki asker ve iki ÖSO milisinin daha yaşamını yitirdiğini duyurdu.
 
Hayatını kaybeden askerlerden biri 27 yaşındaki uzman çavuş Ali Gümüş, diğeri ise piyade üstçavuş Fatih Mehmethan.
 
7. GÜN
Harekatta bir hafta geride kaldı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, bugüne kadar üçü asker 11’i ÖSO milisi olmak üzere 14 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Kilis’e atılan roketlerle de şimdiye dek dört sivil hayatını kaybetmişti. Böylece harekatın başlamasından beri 18 kişi hayatını kaybetmiş oldu.
 
5. GÜN
Harekatın beşinci günü 24 Ocak’ta Kilis’teki bir camiye roketli saldırı gerçekleştirildi. Cemaatten Muzaffer Aydemir ve Suriyeli Tarık Tabak hayatını kaybetti.
Başbakan Binali Yıldırım ise 300’den fazla PYD’linin öldürüldüğünü söyledi.
 
4. GÜN
Öğle saatlerinde 30 yaşındaki üsteğmen Oğuz Kaan Usta hayatını kaybetti. Aynı günün akşamı 25 yaşındaki piyade uzman çavuş Mehmet Muratdağı’nın yaşamını yitirdiği duyuruldu.
 
3. GÜN
Üçüncü gün 22 Ocak’ta da yine Hatay’a roketli saldırı gerçekleşti. Kırıkhan ilçesinde öğle saatlerindeki saldırıda TEDAŞ çalışanı Şahin Elitaş hayatını kaybetti.
 
Aynı günün akşam saatlerinde Suriye’de, Gülbaba köyünün güneydoğusundaki çatışmalarda piyade astsubay üstçavuş Musa Özalkan hayatını kaybetti.
 
2. GÜN
Harekatın ikinci günü 21 Ocak’ta ilk ölüm haberi geldi. PYD kontrolündeki Afrin’den atıldığı bildirilen roket Hatay’ın Reyhanlı ilçesine düştü. Saldırıda bir Suriyeli hayatını kaybetti. Ölen kişinin cenazesi İdlib’e gönderildi.
 
Suriye’de ise ÖSO mensubu 21 yaşındaki Süleyman Haci hayatını kaybetti.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek

Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek

November 21, 2025
5k
SDG lideri Abdi geldi, Davutoğlu Duhok’tan ayrıldı: Bir provokatör, bir mermi fırlatsa kan gövdeyi götürür; PKK yaptı derler, süreç durur

SDG lideri Abdi geldi, Davutoğlu Duhok’tan ayrıldı: Bir provokatör, bir mermi fırlatsa kan gövdeyi götürür; PKK yaptı derler, süreç durur

November 21, 2025
5k
ShareTweet
Previous Post

​Tutuklu Kavala: Buradaki gazeteci ve yazar arkadaşlarıma üzülüyorum

Next Post

Valinin kaçırıp işkence yaptığı iddia edilmişti; Özkalfa: Artık konuşacağım, ilişkimiz vardı

İLGİLİHABERLER

Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek
Manşet Altı

Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek

November 21, 2025
5k
SDG lideri Abdi geldi, Davutoğlu Duhok’tan ayrıldı: Bir provokatör, bir mermi fırlatsa kan gövdeyi götürür; PKK yaptı derler, süreç durur
Manşet Altı

SDG lideri Abdi geldi, Davutoğlu Duhok’tan ayrıldı: Bir provokatör, bir mermi fırlatsa kan gövdeyi götürür; PKK yaptı derler, süreç durur

November 21, 2025
5k
CHP’nin süreç komisyonu üyelerinden toplantı: 7 milletvekili “İmralı’ya gidilmesin” oyu vermiş
Manşet

CHP’nin süreç komisyonu üyelerinden toplantı: 7 milletvekili “İmralı’ya gidilmesin” oyu vermiş

November 20, 2025
5.1k
‘Bahçeli’ sessizliğinin nedeni belli oldu: AKP’nin elini kolunu bağlayan anketler
Manşet

‘Bahçeli’ sessizliğinin nedeni belli oldu: AKP’nin elini kolunu bağlayan anketler

November 19, 2025
5.1k
MHP dört koldan sıkıştırıyor: Daha oylama bile yapılmadan sonucu ilan etti
Manşet

MHP dört koldan sıkıştırıyor: Daha oylama bile yapılmadan sonucu ilan etti

November 19, 2025
5.1k
CHP’de tartışma yaratan “bildiri” krizi: İmzalayan vekil sayısı ortaya çıktı
Manşet

CHP’de tartışma yaratan “bildiri” krizi: İmzalayan vekil sayısı ortaya çıktı

November 19, 2025
5.1k
Daha Fazla Haber
Almanya bu vahşeti konuşuyor: Türk dönerci iyilik yaptı canından oldu

Almanya bu vahşeti konuşuyor: Türk dönerci iyilik yaptı canından oldu

November 21, 2025
5.1k
Aptal denilen kadın kainat güzellik kraliçesi oldu

Aptal denilen kadın kainat güzellik kraliçesi oldu

November 21, 2025
5.1k
Güpegündüz tecavüz girişimi: Genç kadının üzerine çullanıp kıyafetlerini çıkartmaya çalıştı

Güpegündüz tecavüz girişimi: Genç kadının üzerine çullanıp kıyafetlerini çıkartmaya çalıştı

November 21, 2025
5.1k
Almanlar ‘Ferrarili Cuma’nın peşinde: Milyonlarla Türkiye’ye kaçtı

Almanlar ‘Ferrarili Cuma’nın peşinde: Milyonlarla Türkiye’ye kaçtı

November 21, 2025
5.1k
Milli Takım’a Arjantin’den transfer

Milli Takım’a Arjantin’den transfer

November 21, 2025
5.1k
Trump, o videoya çok öfkelendi: Bu isyana teşvik

Trump, o videoya çok öfkelendi: Bu isyana teşvik

November 21, 2025
5.1k
Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha: Motorinin litresi 60 lirayı geçti

Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha: Motorinin litresi 60 lirayı geçti

November 21, 2025
5k
Bircan Dülger: Güllü abla bir arabayla uçurumdan atılacaktı

Bircan Dülger: Güllü abla bir arabayla uçurumdan atılacaktı

November 21, 2025
5k
İran’da benzeri görülmemiş kuraklık: Bilim insanları sebebini açıkladı

İran’da benzeri görülmemiş kuraklık: Bilim insanları sebebini açıkladı

November 21, 2025
5.1k
Yarın sabah bu modellerin fiyatı 500 bin lira artacak

Yarın sabah bu modellerin fiyatı 500 bin lira artacak

November 21, 2025
5k
Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek

Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek

November 21, 2025
5k
Balıklı Rum Hastanesi’ne sahte reçete soruşturması: SGK 112 milyon lira zarara uğratıldı, 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Balıklı Rum Hastanesi’ne sahte reçete soruşturması: SGK 112 milyon lira zarara uğratıldı, 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı

November 21, 2025
5k
“Sözleşme konusu bugünün işi değil” diyen Dursun Özbek’ten Icardi için net mesaj

“Sözleşme konusu bugünün işi değil” diyen Dursun Özbek’ten Icardi için net mesaj

November 21, 2025
5k
Oscar ödüllü ABD’li oyuncu Kevin Spacey: Cinsel taciz iddiaları hayatımı mahvetti; param yok, otel odalarında yaşıyorum, evsizim

Oscar ödüllü ABD’li oyuncu Kevin Spacey: Cinsel taciz iddiaları hayatımı mahvetti; param yok, otel odalarında yaşıyorum, evsizim

November 21, 2025
5k
Galatasaray’a bir kötü haber de Barış Alper Yılmaz’dan

Galatasaray’a bir kötü haber de Barış Alper Yılmaz’dan

November 21, 2025
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.