Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Şener, Üçok ve Pekin Gülen dosyasında: Çamur istiyorum, yoksa üretin

by aktifhabercom
July 18, 2019
Şener, Üçok ve Pekin Gülen dosyasında: Çamur istiyorum, yoksa üretin
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

‘Gülen’i zorla iade ettirme’ davasında üçüncü gününde emekli FBI ajanı McCauley, “Alptekin bize ’Ben çamur istiyorum. Bulamıyorsanız üretemez misiniz?’ diye sorduğunu itiraf etti.

Türkiye’den Nedim Şener, Ahmet Zeki Üçok ve İsmail Hakkı Pekin’in katıldığı belgeselin koordinatörlüğünü Bijan Kian’ın bizzat üstlendiğini, belgeselin Gülen’i ‘terörist olarak yaftalamayı ve onu bir molla gibi gösterme’yi amaçladığı ortaya çıktı.

İran asıllı Amerikalı iş adamı Bijan Kian’ın yargılandığı davada üçüncü gün tamamlandı. Bugünkü duruşmaya Türk hükümeti ile Kian arasında köprü görevi gören Ekim Alptekin ve Washington’da yaptığı yasa dışı faaliyetler damga vurdu.


Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Hong Kong’da yangın: En az 83 kişi öldü, 300’e yakın kayıp var

Hong Kong’da yangın: En az 83 kişi öldü, 300’e yakın kayıp var

November 27, 2025
5k
11. Yargı Paketi: Kadın cinayeti failleri, tecavüzcüler ve torbacılara tahliye yolu açıldı

11. Yargı Paketi: Kadın cinayeti failleri, tecavüzcüler ve torbacılara tahliye yolu açıldı

November 27, 2025
5k

“ALPTEKİN GÜLEN ALEYHİNE DELİL ÜRETMEMİZİ İSTEDİ”

Uzun yıllar FBI’da görev yapmış emekli ajan Brian McCauley, tanık olarak katıldığı duruşmada Flynn Grubu adına çalıştığı süre zarfında Alptekin’in kendisinden pek çok kanunsuz talepte bulunduğunu söyledi. Gülen hakkında açık kaynaklardan hazırladıkları raporların Türk iş adamını memnun etmediğini belirten McCauley, “Alptekin bize ’Ben çamur istiyorum. Bulamıyorsanız üretemez misiniz?’ diye sordu. Onu bir terörist olarak gösterecek somut deliller üretmek için uğraşıyordu” dedi.

Davalı Bijan Kian’ın da projeye büyük önem verdiğini anlatan McCauley, “Bijan Türkiye projesinin iki aşamalı olacağını, yaklaşık 400 bin dolarlık ilk aşamayı geçmeyi başarırsak ikinci aşamada 5 milyon dolar alacağımızı söyledi” diye konuştu. Emekli FBI ajanı, savcının sorusu üzerine, ‘ilk aşamadaki başarı’ beklentisinin, ‘Gülen’i suçlu gösterecek delilleri üretebilmek’ olduğunu ifade etti.

Ekim Alptekin’den gelen ‘sahte delil üretme’ isteğini şaşkınlıkla karşıladığını kaydeden McCauley, Türk iş adamının ayrıca, Washington’da yaşayan Gülen’e yakın bazı isimlerin fiziki takip altına alınmasını ve telefonlarının dinlenmesini talep ettiğini söyledi. “Bu kişilerin neler yaptıklarını, kimlerle görüştüklerini ve hangi milletvekilleriyle tanıştıklarını öğrenmek istiyordu” diyen eski FBI yetkilisi, Alptekin’in bu istediğini, “Sen neden bahsettiğinin farkında mısın?” diyerek reddettiğini anlattı.

GÜLEN’İN KAÇIRILMASI TEKLİFİ ALPTEKİN’DEN GELMİŞ

Flynn Gubu eski çalışanı McCauley’nin anlattığına göre Türk hükümetinin yasa dışı talepleri bunlarla sınırlı kalmadı. 2016 yılının Eylül ayında New York’ta gerçekleşen bir toplantıyı mahkemede detaylarıyla paylaşan eski FBI görevlisi, dönemin Enerji Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ekim Alptekin’in katıldığı bu toplantıda, Ekim Alptekin’in CIA eski başkanı James Woolsey’den ‘garip’ bir talepte bulunduğunu söyledi. Talebin detaylarına girmeyen McCauley, bu ifadesiyle Woolsey’in çok tartışılan ‘Gülen’i kaçırma’ açıklamasını doğrulamış oldu. CIA eski başkanı Woolsey, daha önce katıldığı bir canlı yayında Türk yetkililerle New York’ta gerçekleştirilen bir toplantı sırasında ‘Gülen’i Pensilvanya’daki ikametgahından kaçırarak Türkiye’ye kaçırma’ planı yapıldığını anlatmış ve bu isteği kesin bir dille reddettiğini açıklamıştı. McCauley de bugünkü mahkemede Woolsey’in tekliften rahatsız olduğunu ve bu rahatsızlığını toplantı katılımcılarına belli ettiğini söylereyek, eski CIA başkanının daha önceki sözlerini onaylamış oldu.

FBI’IN GİZLİ DOSYALARINA ERİŞME ÇABASI

McCauley ayrıca Türk yetkililerle yapılan bu toplantıya giderken Bijan Kian’ın kendisine ‘FBI’ın gizli dosyalarına erişim imkanı olup olmadığı’ sorduğunu anlattı. “Kian’a, artık emekli olduğum için hiçbir gizli dosyaya ulaşma şansım olmadığını söyledim” diyen eski FBI ajanı, katılmak için 5 bin dolar aldığı bu toplantıdan sonra Flynn Grubu için sadece açık kaynaklardan derlemeler yaptığını kaydetti.

“GÜLEN’İN TERÖRİST OLDUĞUNU SÖYLEMEMİ İSTEDİLER, HERHANGİ BİR KANIT OLMADIĞI İÇİN REDDETTİM ”

Flynn Grubu’un Türk hükümetiyle yaptığı anlaşma sonrası ABD Kongresi’nde de Gülen aleyhine çalışmalar da yapıldığını dile getiren Brian McCauley, Bijan Kian’ın milletvekili Dana Rohrabacher’la yapacağı bir görüşmeye kendisini de götürmek istediğini söyledi. Kian’ın toplantı öncesi özel bir talepte bulunduğunu belirten eski FBI ajanı, “Bijan benden onunla birlikte gidip Rohrabacher’a Gülen’in bir terörist olduğunu söylememi istedi” dedi. Bu talebi kesin bir dille reddettiğini ve toplantıya katılmadığını aktaran McCauley, “Gülen’in terörist olduğunu söyleyemezdim çünkü araştırmalarımda bu yönde bir bulguya rastlamadım.” diye konuştu.

NEDİM ŞENER, AHMET ZEKİ ÜÇOK VE İSMAİL HAKKI PEKİN DE DAVA DOSYASINDA

Flynn Grubu’nun Türk hükümeti adına yürüttüğünü projenin koordinatörlüğünü yapan Michael Boston ise anlaşmanın tek amacının ‘Gülen’i suçlu göstererek Türkiye’ye iadesini sağlamak’ olduğunu söyledi. McCauley’nin ardından tanık sandalyesine oturan Boston, “Projenin nihai hedefi, ABD güvenlik güçleri ya da milletvekillerinin Adalet Bakanlığı’na Gülen hakkında bir ‘suçlu tavsiye belgesi’ göndermesini sağlayıp bu ülkedeki yasal statüsünü değiştirmek ve onu iade ettirmekti” dedi. Bu amaçla ABD Kongresi’nin önde gelen isimleriyle toplantılar yaptıklarını kaydeden Boston, kamuoyunu yönlendirmek amacıyla da özel bir belgesel projesi başlatıldığını ifade etti.

Belgeselin çekimi için daha önce CNN’e bazı projeler yapmış bir gazeteciyle anlaştıklarını belirten Boston, Türkiye’den Nedim Şener, Ahmet Zeki Üçok ve İsmail Hakkı Pekin’in katıldığı belgeselin koordinatörlüğünü Bijan Kian’ın bizzat üstlendiğini söyledi. Boston, belgeselin Gülen’i ‘terörist olarak yaftalamayı ve onu bir molla gibi gösterme’yi amaçladığını kaydetti. Çekimlerin Washington’da bir otelde yapıldığını anlatan Flynn Grubu eski çalışanı, “Bu projede Gülen, mümkün olan en kötü şekilde yansıtılmaya ve radikal bir terörist gibi gösterilmeye çalışılıyordu” diye konuştu.

Belgeselin çekimlerinde görev alan kameraman David Enders ise Bijan Kian’ın projenin Flynn Grubu’yla irtibatını gizlemeye özel bir çaba harcadığını söyledi. Enders, Kian’ın, Nedim Şener, Ahmet Zeki Üçok ve İsmail Hakkı Pekin’in bulunduğu odaya ekipmanlarını tek seferde çıkarmasına izin vermediğini, dikkat çekmemek için malzemeleri parça parça çıkarmasını söylediğini anlattı. Türkiye’den gelen konukların bağımsız gibi gösterilmeye çalışılan projeyi Kian’ın yönettiğini bildiğini söyleyen Enders, “Çekim sırasında Kian oteldeydi. Soruları o hazırladı ve spikere verdi” dedi.

GÜLEN’E YAKIN 4 İSİM ÖZEL TAKİP ALTINDA

Flynn’in şirketinden bağımsız olarak Ekim Alptekin’le çalışan emekli FBI ajanı John Elliott ise Türk iş adamının özel isteğiyle Fethullah Gülen’e yakın dört ismi takip altına aldığını söyledi. Elliott, Alptekin’in hakkında bilgi istediği bu isimlerin Mehmet Ali Şengül, Ahmet Kurucan, Cevdet Türkyolu ve Osman Şimşek olduğunu söyledi. Yaklaşık üç ay boyunca bu kişiler üstüne çalıştığını anlatan Elliott, 2017 yılının Şubat ayında 4’ü bu şahıslara, 3’ü ise direkt olarak Fethullah Gülen’e ait olmak üzere toplam 7 dosyayı Ekim Alptekin’e sunduğunu açıkladı.

Yine bu süreçte Flynn Grubu adına Gülen’e yakın kurumların ABD’deki faaliyetleri üzerine özel bir rapor hazırlayan emekli FBI görevlisi Thomas Neer ise çalışması kapsamında Gülen’le ilişkili kurumlara dair herhangi bir kanuna aykırılıkla karşılaşmadığını ve 80 sayfalık raporunda bunu belirttiğini söyledi.

Kaynak: Kronos

ShareTweet
Previous Post

NATO: Türkiye’nin F-35 programından çıkarılması kaygı verici

Next Post

Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya görevden alındı, yerine Şırnak Valisi atandı

İLGİLİHABERLER

Hong Kong’da yangın: En az 83 kişi öldü, 300’e yakın kayıp var
GÜNDEM

Hong Kong’da yangın: En az 83 kişi öldü, 300’e yakın kayıp var

November 27, 2025
5k
11. Yargı Paketi: Kadın cinayeti failleri, tecavüzcüler ve torbacılara tahliye yolu açıldı
GÜNDEM

11. Yargı Paketi: Kadın cinayeti failleri, tecavüzcüler ve torbacılara tahliye yolu açıldı

November 27, 2025
5k
‘Kent uzlaşısı’ davasında yedi tahliye kararı daha
GÜNDEM

‘Kent uzlaşısı’ davasında yedi tahliye kararı daha

November 27, 2025
5k
Başsavcılık açıklayıp geri çekmişti: Bir BAE ‘düzeltmesi’ de Bakan Yılmaz Tunç’tan
GÜNDEM

Başsavcılık açıklayıp geri çekmişti: Bir BAE ‘düzeltmesi’ de Bakan Yılmaz Tunç’tan

November 27, 2025
5k
Avukatı açıkladı: PKK lideri Abdullah Öcalan’ın koşulları iyileştirildi
GÜNDEM

Avukatı açıkladı: PKK lideri Abdullah Öcalan’ın koşulları iyileştirildi

November 27, 2025
5k
Papa 14. Leo’nun Türkiye ziyareti neden önemli?
GÜNDEM

Papa 14. Leo’nun Türkiye ziyareti neden önemli?

November 27, 2025
5.1k
Daha Fazla Haber
Alman ayakkabı markası Puma’ya Çinliler talip oldu

Alman ayakkabı markası Puma’ya Çinliler talip oldu

November 27, 2025
5k
Acun Ilıcalı’nın kayyım atanan kanalı satın alacağı iddia edildi

Acun Ilıcalı’nın kayyım atanan kanalı satın alacağı iddia edildi

November 27, 2025
5k
‘Kent uzlaşısı’ davasında yedi tahliye kararı daha

‘Kent uzlaşısı’ davasında yedi tahliye kararı daha

November 27, 2025
5k
Kuzey Akım sabotajının baş zanlısı Almanya’ya iade edildi

Kuzey Akım sabotajının baş zanlısı Almanya’ya iade edildi

November 27, 2025
5k
İranlı sinemacılara cevap verdi: Hükümetlere destek olarak yorumlanmamalı

İranlı sinemacılara cevap verdi: Hükümetlere destek olarak yorumlanmamalı

November 27, 2025
5k
Mehmet Ali Ağca, Papa’yla görüşmek için İznik’e geldi

Mehmet Ali Ağca, Papa’yla görüşmek için İznik’e geldi

November 27, 2025
5k
Yunan, Roma ve Osmanlı döneminden eser satan yedi kişi gözaltında

Yunan, Roma ve Osmanlı döneminden eser satan yedi kişi gözaltında

November 27, 2025
5k
Ölüm oranı en yüksek kanser türlerinden: Türkiye’de 15 milyon yurttaş risk altında

Ölüm oranı en yüksek kanser türlerinden: Türkiye’de 15 milyon yurttaş risk altında

November 27, 2025
5.1k
Almanya’da aile katliamı: 63 yaşındaki adam, dört aile üyesini öldürdükten sonra intihar etti

Almanya’da aile katliamı: 63 yaşındaki adam, dört aile üyesini öldürdükten sonra intihar etti

November 27, 2025
5.1k
Maça saatler kala TRT’den Fenerbahçe taraftarını kızdıran karar

Maça saatler kala TRT’den Fenerbahçe taraftarını kızdıran karar

November 27, 2025
5.1k
Bakanlıktaki ‘deney’ tabloyla ortaya çıktı: 240 kadına aynı şeyi içirmiş

Bakanlıktaki ‘deney’ tabloyla ortaya çıktı: 240 kadına aynı şeyi içirmiş

November 27, 2025
5.1k
Washington’da iki askeri vuran saldırgan, CIA için çalışmış

Washington’da iki askeri vuran saldırgan, CIA için çalışmış

November 27, 2025
5.1k
Fenerbahçe – Galatasaray derbisinin hakemi belli oldu

Fenerbahçe – Galatasaray derbisinin hakemi belli oldu

November 27, 2025
5.1k
Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü’nde depremzede öğrencilerin giriş kartları bloke edildi: Yalnız bırakılmamız sadece 2 buçuk sene öncesiyle sınırlı kalmadı

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü’nde depremzede öğrencilerin giriş kartları bloke edildi: Yalnız bırakılmamız sadece 2 buçuk sene öncesiyle sınırlı kalmadı

November 27, 2025
5k
İki dev otomotiv firması konkordatodan çıkamadı

İki dev otomotiv firması konkordatodan çıkamadı

November 27, 2025
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.