Sarı sayfada 3 kuruşa 5 köfte ilanı ile öğretmen arıyorlar. 12 bin TL ücretle özel öğretmen arayan aile ilana başvuracaklardan neler istedi neler… Öğretmenlerin düştüğü durumu ortaya koyan ilan sosyal medyada gündem oldu.
Türkiye’de öğretmenlerin yaşadığı maddi manevi sorunlar artarak sürerken, çocuklarına özel öğretmen arayan bir ailenin ilanı sosyal medyanın gündemine oturdu.
3 KURUŞA 5 KÖFTE İLANI İLE ÖĞRETMEN ARIYORLAR
Ailenin aylık 12 bin TL ücret teklif ettiği özel öğretmenden talepleri bu kadarına da pes dedirtti.
Sosyal medyada tepki gösteren bir vatandaş yorumunda, “Üniversite diploması olmayan yatılı yabancı bakıcılara bin dolar veriliyor” derken, bir diğer vatandaş ise benzer bir iş görüşmesine girdiğini, konu ücrete geldiğinde net bir rakamın bile telaffuz edilmediğini belirtti.
Bu şartlarda çalışacak bir kişinin 120 bin lira kazanması gerektiğini yazan vatandaşlar, özel öğretmenlerin Türkiye’de emek sömürüsü düzenin bir parçası haline gelmesini eleştirdi.
NELER İSTEDİ NELER
Aile ilan sitesinde öğretmenden beklentilerini şöyle sıraladı:
“4 yaşındaki oğlum için hafta içi 4 gün kendi evimizde 10:00-17:00 saatleri arasında gelişimini destekleyici eğitim & aktivite yaptıracak, İngilizce eğitim verebilecek seviyede dil bilgisi olan, kişisel hijyenine özen gösteren okul öncesi öğretmeni arıyoruz.
Sitenin bahçesinde bedensel aktivite ve park oyunları yaptırabilir.
Bakıcı olarak değil bir öğretmen olarak görev yapmanızı ve müfredatla paralel destekleyici eğitim yöntemleriyle harmanlanmış bir öğrenci öğretmen ilişkisi kurulmasını talep ediyoruz.
Ön görüşme öncesi CV talep ediyor olacağız. Görüşme randevusundan üstünden geçilecek olup referanslar ile görüşme sağlandıktan sonra her koşulda… adli sicil kaydı talep edeceğiz. Olumlu ilerlemesi durumunda oryantasyon sürecimiz başlayacak olup memnuniyetsizlik durumunda iş ilişiği kesilecektir.
Ücret olarak 12 bin TL verilecektir.
Evde pişen yemeklerden verilecek…”