Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Süper Kupa öncesi ortak basın toplantısı: “Türkiye’nin en çok kupa kazanan iki takımı karşılaşacak”

by emre_aktifhaber
August 2, 2024
Süper Kupa öncesi ortak basın toplantısı: “Türkiye’nin en çok kupa kazanan iki takımı karşılaşacak”
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2024 Turkcell Süper Kupa’da Galatasaray ile Beşiktaş yarın Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Dev maç öncesi teknik direktörler Okan Buruk ve Giovanni van Bronckhorst ile futbolcular Fernando Muslera ile Necip Uysal açıklamalarda bulundu. Okan Buruk, “Önemli ve değerli kupa. İki tane çok büyük takım oynayacak ve iki takım da kazanmak istiyor. İki takımda %100 hazır değil. Ancak %100 istek bekliyoruz oyunculardan. İki tane Türkiye’nin en çok kupa kazanan takımı tekrar kupa almak için yarışacak” ifadelerini kullanırken Giovanni van Bronckhorst” Beşiktaş ve Galatasaray için rekabetçi maç. 20’den fazla kupam var ama hala kupa kazanmak istiyorum. Taraftara vermek istediğimiz şeyler var.” dedi.

Kimse Yok mu

Galatasaray cephesi

Geçen sezon Trendyol Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Beşiktaş arasında yarın oynanacak Turkcell Süper Kupa maçının ortak basın toplantısı yapıldı.

Karşılaşmaya ev sahipliği yapacak Atatürk Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirilen toplantıya iki takımın teknik direktörleri ile kaptanları katıldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, her iki da buraya gelmeyi hak ettiğini belirterek, “İki takımdan biri Türkiye Kupası’nı kazandı, diğeri Süper Lig şampiyonu oldu. Şimdi iki takım da Süper Kupa’yı kazanmak istiyor. Taraftarlar maçtan dolayı heyecanlı. En çok kupa kazanan iki takım karşılaşacak. Maçın daha kaliteli geçmesi için biz de elimizden geleni yapacağız. Rakibimiz, yeni oyuncuları kadrosuna kattı. Yaptıkları transferler çok iyi. Hocaya (Giovanni van Bornckhorst) da hoş geldin demek istiyorum. Türk futbolu için hepimizin üstüne düşen görevler var. Geçen seneki gibi bu sene de Süper Kupa’yı kazanmak istiyoruz.” diye konuştu.

“Oyuncularımızdan en hazır olanları sahaya çıkartacağız”

Daha sezonun başında olduklarını belirten sarı-kırmızılı teknik adam, “İki takım da yüzde yüz hazır değil. Çok yüksek performans beklemek doğru olmaz. İki takım da kalitesini ortaya koyacaktır. Kaybeden bu seneyi kaybetmeyecek veya kazanan da bu seneyi kazanmayacak. Oyuncularımızdan en hazır olanları sahaya çıkartacağız. İnşallah güzel bir maç olur. Futbol olarak güzel şeyler izlettirebileceğimizi göstermek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Geçirdikleri hazırlık dönemini değerlendiren Buruk, “Yazın oynadığımız hazırlık maçlarına sonuç odaklı bakmıyoruz. Bu maçları oyuncuların performansını yükseltmek için yapıyoruz. Önceki senelere göre daha iyi başlayacağız. Oyuncularımız daha hazır, çünkü daha fazla birlikte çalışma fırsatı bulduk.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

İranlı yetkili: Bizim liderimiz halkın içinde, sizinkiler Epstein adasında

İranlı yetkili: Bizim liderimiz halkın içinde, sizinkiler Epstein adasında

March 13, 2026
5k
İranlı yöneticiler hakkında bilgi verene 10 milyon dolar ödül

İranlı yöneticiler hakkında bilgi verene 10 milyon dolar ödül

March 13, 2026
5k

“İki takım da maçın uzatmalara gitmesini istemez”

Müsabakanın normal süresi ve uzatmalarının eşitlikle sonuçlanması ihtimali hatırlatılarak, penaltılar için özel bir çalışma yapıp yapmadıkları şeklinde yöneltilen soru üzerine Buruk, “İki takım da maçın uzatmalara gitmesini istemez. Böyle bir şey gerçekleşirse de buna adapte olacağız. İki takım da 90 dakikada maçı bitirmek ister. Son antrenmanı daha gerçekleştirmedik. İdmanda penaltılar için bugün çalışma yapabiliriz.” yanıtını verdi.

VAR hakeminin yabancı veya Türk olmasıyla ilgilenmediklerini belirten Buruk, “Biz sadece saha içine bakıyoruz. Yeni bir federasyon başkanı seçildi. Bu seçimle de polemiklerin bitmesi gerekiyor. Umarım sadece futbolun konuşulduğu bir sezon olur.” şeklinde konuştu.

Süper Kupa’nın yeni modeliyle ilgili konuşan Buruk, “İspanya modeli gibi olacak. Oyuncuların daha hazır olduğu bir dönemde bu maçlar yapılır. O yüzden sorun olacağını düşünmüyorum.” dedi.

Büyük takımlarda teknik adamların her zaman stresli olduğuna dikkati çeken Buruk, “İstediğiniz kadar üst üste şampiyon olun. Büyük takımlarda hep baskı olur. Galatasaray’da bu çok daha fazla olur. Bu baskı hep olacak. Bu baskı bizi dinamik tutuyor ve işimize odaklanmamızı sağlıyor. Geçen sezonki başarıyı devam ettirmek istiyoruz. Yaz döneminde de çok büyük baskı oldu. Bu baskının sebebi de taraftar sayımız. Bu çok normal bir durum.” şeklinde görüş belirtti.

Muslera: “Hazırlık sürecini çok iyi geçirdik”

Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Fernando Muslera, yeni sezona başladıkları için mutlu olduğunu dile getirerek, “Önümüzde bir şampiyonluk daha var. Yıllarca Galatasaray’da şampiyonluk için mücadele ettim. Yarın da çok büyük bir rakibe karşı mücadele edeceğim. Harika bir maç olmasını istiyorum. Hazırlık sürecini çok iyi geçirdik. Yarın da bizim için bir başlangıç olacak.” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş maçlarının bir klasik olduğunu vurgulayan tecrübeli file bekçisi, “Rakiplerimize karşı mücadele etmek ekstra motivasyon oluyor. Bu maç da sezonun başına denk geldi. Buradan alacağımız bir galibiyet sonraki maçları etkileyecektir. Birçok defa Beşiktaş’la karşılaştık. Yarın da harika bir atmosfer olacağını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Transferlerle ilgili konuşan Muslera, “Her kulübün en iyi oyuncuyu getirmek için araştırma yapması gerekiyor. Her gelen oyuncu da yüksek kalitede olacaktır. Hızlı adapte olabilen oyuncular olacaktır. Bazı futbolcular da Türkiye’deki futbolu tam bilmediğinden adapte olmakta zorlanabilir. Biz, yeni transfer yaparken hangi oyuncu neyi çok iyi yapıyor biliyoruz. Sonrasında adaptasyon daha kolay hale geliyor.” diye konuştu.

Muslera, Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst’un kendisine 2010 Dünya Kupası’nda Hollanda formasıyla attığı golle ilgili ise “Yılın en iyi golüydü. Söylenecek bir şey yok. Çok iyi bir goldü.” açıklamasında bulundu.

Beşiktaş cephesi

“Bu bir kupa kazanma fırsatı”

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, yaptığı açıklamada, Türkiye’de ilk resmi maçı olacağını belirterek, “Bu ülkede ve kulüpte çok iyi karşılandım. Yarın büyük bir maça çıkacağız. İki takım da hak ederek buraya geldi. Futbolcu ve antrenör olarak böyle maçları oynamayı her zaman istersiniz. İyi hazırlandık. Taraftarımızın desteğiyle iyi oynayarak kupayı kazanmak için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Futbolculuk ve teknik direktörlük kariyeri boyunca birçok derbi heyecanı yaşadığını vurgulayan Van Bronckhorst, “Bu bir kupa kazanma fırsatı. Derbilerin hepsi özel maçlar. Kazanmak da kaybetmek de tabii ki duygusal sonuçları getirecektir. Ancak sonuç ne olursa olsun bir sonraki maça hazır olmamız gerekecek.” şeklinde görüş belirtti.

Siyah-beyazlı kulübün başkanı Hasan Arat ile yönetim kurulu üyelerinin ziyaretiyle ilgili de görüşlerini paylaşan Hollandalı teknik adam, “Bu ziyaret bizi çok mutlu etti. Yeni sezon için başarı ve şans dilediler. Birliktelik adına önemli bir ziyaret oldu. Yeni sezonu sabırsızlıkla bekliyoruz. Bize öz güven veren bir ziyaret oldu. Sahada en iyi performansımızı gösterebilmek için elimizden geleni yapacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek sezondan itibaren 4 takımın katılımıyla oynanacak Süper Kupa’nın yeni formatıyla ilgili bir soruyu Giovanni van Bronckhorst, “Bu fikre katılıyorum. Dörtlü Final, yabancı ülkelerde olursa Süer Lig için daha iyi olabilir. Bu format İtalya’da ve İspanya’da uygulanıyor. Sezon içinde uygulanmasının da daha iyi olacağını düşünüyorum.” şeklinde yanıtladı.

Necip Uysal: “Kupayı alarak sezona moralli başlamak istiyoruz”

Beşiktaş Futbol Takımı Kaptanı Necip Uysal, Süper Kupa’yı kazanarak 2024-2025 sezonuna iyi bir başlangıç yapmak istediklerini kaydetti.

Galatasaray ile çok önemli bir maça çıkacaklarını aktaran Necip, “Hepimiz bunun bilincindeyiz. İyi bir kamp dönemi geçirdik. Rakibin tüm maçlarını izledik. Hocamız iyi analiz etti. Elimizden gelen her şeyi vereceğiz. Tüm arkadaşlarım hazır. Taraftarlarımızdan Trabzonspor maçındaki gibi bir atmosfer bekliyoruz. İnşallah kazanan taraf biz oluruz.” dedi.

Yeni transferlerle birlikte güçlendiklerinin altını çizen deneyimli futbolcu, “Hocamızın bizden istediği şeyleri sahaya yansıtmayı hedefliyoruz. İyi bir oyunla kupayı alarak sezona moralli başlamak istiyoruz. Yeni transferlerin bize çok katkı sağlayacağına inanıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Tags: Atatürk Olimpiyat Stadyumubeşiktaşfernando musleragalatasarayGiovanni van BronckhorstNecip UysalOkan Buruksüper kupa
ShareTweet
Previous Post

AYM İletişim Başkanlığının iki yetkisini iptal etti

Next Post

Türkiye’de turizm sektörü, kırılan rekorlara rağmen neden durgunluk yaşıyor?

İLGİLİHABERLER

İranlı yetkili: Bizim liderimiz halkın içinde, sizinkiler Epstein adasında
DÜNYA

İranlı yetkili: Bizim liderimiz halkın içinde, sizinkiler Epstein adasında

March 13, 2026
5k
İranlı yöneticiler hakkında bilgi verene 10 milyon dolar ödül
DÜNYA

İranlı yöneticiler hakkında bilgi verene 10 milyon dolar ödül

March 13, 2026
5k
Küba: ABD’yle müzakere için ilk temas kuruldu
DÜNYA

Küba: ABD’yle müzakere için ilk temas kuruldu

March 13, 2026
5k
İlber Ortaylı, 16 Mart’ta son yolculuğuna uğurlanacak
GÜNDEM

İlber Ortaylı, 16 Mart’ta son yolculuğuna uğurlanacak

March 13, 2026
5k
Dünyada bir ilk: Ticarî beyin çiplerine Çin’den onay
Manşet Altı

Dünyada bir ilk: Ticarî beyin çiplerine Çin’den onay

March 13, 2026
5k
Ankara’da pazar günü bazı yollar trafiğe kapalı
GENEL

Ankara’da pazar günü bazı yollar trafiğe kapalı

March 13, 2026
5k
Daha Fazla Haber
İranlı yetkili: Bizim liderimiz halkın içinde, sizinkiler Epstein adasında

İranlı yetkili: Bizim liderimiz halkın içinde, sizinkiler Epstein adasında

March 13, 2026
5k
İranlı yöneticiler hakkında bilgi verene 10 milyon dolar ödül

İranlı yöneticiler hakkında bilgi verene 10 milyon dolar ödül

March 13, 2026
5k
Küba: ABD’yle müzakere için ilk temas kuruldu

Küba: ABD’yle müzakere için ilk temas kuruldu

March 13, 2026
5k
İlber Ortaylı, 16 Mart’ta son yolculuğuna uğurlanacak

İlber Ortaylı, 16 Mart’ta son yolculuğuna uğurlanacak

March 13, 2026
5k
Dünyada bir ilk: Ticarî beyin çiplerine Çin’den onay

Dünyada bir ilk: Ticarî beyin çiplerine Çin’den onay

March 13, 2026
5k
Ankara’da pazar günü bazı yollar trafiğe kapalı

Ankara’da pazar günü bazı yollar trafiğe kapalı

March 13, 2026
5k
Doktordan vatandaşa şok sözler: ‘Senin gibiler yalvarıp elimizi çok öptü’

Doktordan vatandaşa şok sözler: ‘Senin gibiler yalvarıp elimizi çok öptü’

March 13, 2026
5.2k
Altınlar için anneanne ve dedesini yaktı

Altınlar için anneanne ve dedesini yaktı

March 13, 2026
5.1k
İşte Benim Stilim yarışmacısı Ayşegül Eraslan evinde ölü bulundu

İşte Benim Stilim yarışmacısı Ayşegül Eraslan evinde ölü bulundu

March 13, 2026
5.1k
Çarptığı kadın hayatını kaybetti, sürücü kahve içti

Çarptığı kadın hayatını kaybetti, sürücü kahve içti

March 13, 2026
5.1k
Mersin’deki kavurmanın içinden mikroçipi çıkan yarış atının sahibi konuştu: Hayır yapmaya çalışırken kötülüğe vesile olduk

Mersin’deki kavurmanın içinden mikroçipi çıkan yarış atının sahibi konuştu: Hayır yapmaya çalışırken kötülüğe vesile olduk

March 13, 2026
5.1k
CENTCOM açıkladı: Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü

CENTCOM açıkladı: Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü

March 13, 2026
5.1k
Tokat’ta 5,5 büyüklüğünde deprem: Eğitime 1 gün ara verildi

Tokat’ta 5,5 büyüklüğünde deprem: Eğitime 1 gün ara verildi

March 13, 2026
5k
‘Para yok’ denilen THY’den, 15 kişiye piyango gibi servet

‘Para yok’ denilen THY’den, 15 kişiye piyango gibi servet

March 13, 2026
5.1k
TFF açıkladı, maçı kadın hakem yönetecek

TFF açıkladı, maçı kadın hakem yönetecek

March 13, 2026
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.