UEFA Şampiyonlar Ligi’nde lig etabının son Manchester City ile Galatasaray Londra’da karşı karşıya geldi. Karşılaşma, ev sahibinin 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Maçın ikinci yarısının başında, üç kişi ellerinde Kürdistan bayraklarıyla sahaya girince karşılaşma kısa süreliğine durdu.

Rudaw’ın haberine göre; sahaya girenlerin Rojava’ya dikkat çekmek amacıyla bu protestoyu gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Güvenlik görevlileri protestocuları sahadan çıkarmak üzere müdahale etmesiyle maç yaklaşık iki dakika durduruldu.

Bu sırada yayıncı kuruluş, UEFA’nın canlı yayın protokolleri gereği, saha içindeki protesto görüntülerini ekrana yansıtmadı; kameralar saha dışına ve tribünlere çevrildi.
Manchester City – Galatasaray maçında Rojava'ya destek gösterisi
— Rudaw Türkçe (@RudawTurkce) January 29, 2026
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam İngiltere'de oynanan Manchester City – Galatasaray maçında sahaya giren üç kişi Kürdistan bayrağı açtı
Maç bir süre durdu pic.twitter.com/V7rhObAghf
Göstericilerin saha dışına çıkarılmasının ardından karşılaşma kaldığı yerden devam etti.





















