Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

İsveç’te uzatmada galibiyeti kaçıran Galatasaray, Avrupa’da namağlup ünvanını korudu

by emre_aktifhaber
December 12, 2024
İsveç’te uzatmada galibiyeti kaçıran Galatasaray, Avrupa’da namağlup ünvanını korudu

MALMO, SWEDEN - DECEMBER 12: Lucas Torreira (34) of Galatasaray in action during UEFA Europa League Week 6 football match between Malmo and Galatasaray at Eleda Stadium in Malmo, Sweden on December 12, 2024. ( Halil Sağırkaya - Anadolu Agency )

5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nin altıncı haftasında konuk olduğu İsveç temsilcisi Malmö ile 2-2 berabere kalarak namağlup ünvanını korudu.

Yeni Malmö Stadı’nda yapılan maçın 24. dakikasında Erik Botheim’ın attığı golle 1-0 geri düşen sarı-kırmızılı ekip, 43. dakikada Elias Jelert’in ayağından bulduğu golle 1-1 beraberliği yakaladı.

Karşılaşmada ikinci yarının ilk bölümünde etkili bir oyun sergileyen Galatasaray, 56. dakikada Yunus Akgün’ün golüyle 2-1 üstünlük kurdu. Son anlarında baskı yiyen sarı-kırmızılı ekip, 90+2. dakikada Sergio Pena’nın golüne engel olamayınca sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Sarı-kırmızılı takım, bu sonuçla ligde 3. beraberliğini yaşadı. Üç de galibiyeti bulunan ve yoluna namağlup devam eden Galatasaray, puanını 12’ye yükseltti. Malmö ise puanını 4’e çıkardı.

Puan kayıpları deplasmanda

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda yaptığı 3 maçı da kazanamadı.

Avrupa Ligi’nde sahasında PAOK, Elfsborg ve Tottenham’ı yenerek iyi bir performans sergileyen sarı-kırmızılı ekip, deplasmanda RFS ve AZ Alkmaar maçlarının ardından Malmö müsabakasını da kazanamadı. Söz konusu karşılaşmalarda rakiplerinin üstünlük kurmasına engel olan Galatasaray, üç mücadeleden de beraberlikle döndü.

Son 4 maçta geri düşmesine rağmen yenilmedi

Galatasaray, çıktığı son 4 resmi maçta ilk golü yemesine rağmen mağlup olmadı.

UEFA Avrupa Ligi’nin 5. haftasındaki AZ Alkmaar deplasmanında 1-0 geri düşen sarı-kırmızılı ekip, sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

Ardından Süper Lig’in 14. haftasında sahasında ikas Eyüpspor karşılaşan Galatasaray, yine ilk golü yedi. Müsabakada 2-1 öne geçen “Cimbom”, üstünlüğünü koruyamadı ve 2-2’lik skorla beraberliğe razı oldu. Daha sonra ligde Net Global Sivasspor ile karşılaşan Galatasaray, 1-0 geri düştüğü müsabakayı 3-2 kazandı.

Son olarak Malmö karşısında yine ilk golü yiyen sarı-kırmızılı ekip, sahadan 2-2 eşitlikle ayrıldı.

Son 18 resmi maçta yenilmedi

Galatasaray, Trendyol Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde çıktığı son 18 maçta mağlup olmadı.

İyi bir sezon geçiren sarı-kırmızılı ekip, resmi müsabakalarda son yenilgisini UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında İsviçre temsilcisi Young Boys karşısında yaşadı.

Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna namağlup devam eden Galatasaray, 27 Ağustos’taki mücadeleden sonra çıktığı 18 maçta 13 galibiyet, 5 beraberlik aldı.

Avrupa Ligi’nde son 20 maçın 18’ini kaybetmedi

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ndeki son 20 karşılaşmanın 18’inde yenilmedi.

Sarı-kırmızılı takım, 2021-22 sezonuyla başlayan süreçte “Kupa 2″de 20 karşılaşmaya çıktı. Galatasaray, bu maçların 9’unu kazanırken 9’undan beraberlikle ayrıldı.

“Cimbom” bu süreçte sadece 2 kez mağlup oldu.

“Kupa 2″de 100. kez sahaya çıktı

Galatasaray, kulüpler düzeyinde Avrupa’nın 2 numaralı futbol turnuvasında “dalya” dedi.

Türkiye’nin uluslararası arenadaki en başarılı takımı Galatasaray, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi adlarıyla düzenlenen organizasyonda 100 maça ulaştı.

Söz konusu müsabakalarda 40 galibiyet, 26 yenilgisi bulunan Galatasaray, 34. kez de berabere kaldı.

Galatasaray, “Kupa 2″de attığı 161 gole karşılık 130 gol yedi.

Jelert, ilk golünü attı

Galatasaray’ın Danimarkalı oyuncusu Elias Jelert, sarı-kırmızılı formayla ilk kez gol sevinci yaşadı.

Sezon başında Danimarka’nın Kopenhag takımından transfer edilen Jelert, çoğunluğu sonradan girdiği 12 Süper Lig ile 6 Avrupa kupası maçında oynadı.

21 yaşındaki futbolcu, Malmö maçının 43. dakikasında sarı-kırmızılı forma altındaki ilk golünü attı.

Avrupa golcüsü Yunus durdurulamıyor

Galatasaray’ın kanat oyuncusu Yunus Akgün, UEFA Avrupa Ligi’ndeki 6. maçında 5. kez gol sevinci yaşadı.

“Kupa 2″de bu sezon ilk 4 maçta birer kez fileleri havalandırarak önemli bir seri yakalayan Yunus, beşinci haftadaki AZ Alkmaar maçını boş geçti. Malmö mücadelesiyle bir maç aradan sonra gollerine devam eden 24 yaşındaki futbolcu, bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde 5, toplamda ise 8. kez tabelayı değiştirdi.

Sanchez sakatlandı

Galatasaray’ın Kolombiyalı savunma oyuncusu Davinson Sanchez yaşadığı sakatlık nedeniyle maça devam edemedi.

Karşılaşmanın 30. dakikasında sakatlanan tecrübeli stoper, 32. dakikada yerini Kerem Demirbay’a bıraktı. Bu değişikliğin ardından sarı-kırmızılı ekip, Metehan Baltacı, Abdülkerim Bardakcı ve Berkan Kutlu’dan oluşan üçlü savunmaya döndü.

İlk yarı

  1. dakikada sarı-kırmızılı ekibin çıkarken kaptırdığı topu alan Rosengren, bekletmeden meşin yuvarlağı savunma arkasına gönderdi. Altıpas gerisine hareketlenen Christiansen’in bekletmeden şutunda top az farkla üstten auta gitti.
  2. dakikada ev sahibi takım bir kez daha gole yaklaştı. Ceza sahası içindeki paslaşmaların ardından top son olarak sol çaprazdaki Bolin’e geldi. Bu oyuncunun dar açıdan şutunda, araya giren Metehan Baltacı meşin yuvarlağı kornere çeldi.
  3. dakikada Sara’nın derinlemesine pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Batshuayi’nin şutunda, meşin yuvarlak kaleci Persson’da kaldı.
  4. dakikada Malmö 1-0 öne geçti. Larsen’in sağdan ortasında altıpas içinde arka direğe sarkan Botheim’in kafayla vurduğu top, uzak direğe çarparak ağlara gitti.
  5. dakikada Sara’nın ceza sahası dışından şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
  6. dakikada Sara’nın rakip yarı alanda kaptırdığı topla hızlı çıkan Malmö’de Christiansen ceza sahası dışından çok sert bir şut çıkardı. Kaleci Muslera, sağına uçarak meşin yuvarlağın ağlara gitmesini önledi.
  7. dakikada Galatasaray beraberliği sağladı. Kerem Demirbay’ın soldan ortasında altıpas gerisine hareketlenen Jelert’in vurduğu top filelerle buluştu: 1-1.

Mücadelenin ilk yarısı 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

İkinci yarı

  1. dakikada Christiansen’in yaklaşık 30 metreden kullandığı serbest vuruşta, top üstten auta çıktı.
  2. dakikada sarı-kırmızılı ekip, 2-1 öne geçti. Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Yunus Akgün, ceza sahası ön çizgisi üzerindeki Mertens ile duvar pası yaptı. Ceza sahası içi sol çaprazda meşin yuvarlağı bir kez daha alan Yunus’un yerden düzgün vuruşunda, top kaleci Persson’un müdahalesine rağmen ağlara gitti.
  3. dakikada Kerem Demirbay’ın ceza sahası dışından şutunda, top kaleci Persson’da kaldı.
  4. dakikada ceza sahası içi sol çaprazda çalımlarla ilerleyen Taha Ali’nin şutunda, kaleci Muslera direk dibinde topu kornere çeldi.
  5. dakikada Larsen’in ceza sahası içi sağ çaprazdan sert şutunda, kaleci Muslera topu güçlükle kornere gönderdi.

90+2. dakikada Malmö skoru 2-2 yaptı. Galatasaray savunmasının uzaklaştıramadığı topu alan Pena, ceza sahası içi sol çaprazdan uzak köşeye plase vuruşunu yaptı. Kaleci Muslera’nın parmaklarının ucuyla dokunduğu top yan direğe çarparak filelerle buluştu.

Karşılaşma 2-2 berabere bitti.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Maça iyi başlamadık, sonunu da iyi oynamadık

Buruk, Yeni Malmö Stadı’nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulundu.

Maçın sonunun kendileri için kötü olduğunu aktaran Buruk, “Maça iyi başlamadık, sonunu da iyi oynamadık. Bizim için iyi bitmedi. Oyun içinde yaptığımız iyi şeyler vardı. Buraya çok eksikle geldik. Bugün sakatlıklarımız da oldu. Maçın sonunda kadro genişliğimizin olmamasının sıkıntısını yaşadık.” diye konuştu.

Zor bir periyottan geçtiklerini dile getiren sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, şunları kaydetti:

“Sakatlıkların, maç temposu ve sayısının arttığı bir dönemdeyiz. Biz de bunun şanssızlığını yaşıyoruz. Bugün Davinson Sanchez sakatlandı, ayağında ağrı olan Jelert maçın son anlarında değişiklik istedi. Jelert’in ağrısını sakatlık olarak değerlendirmiyorum. Yorgunluk ağrısıydı. Bence yaşadığımız en büyük sıkıntı, uzun süre oynamayan futbolcuların oyun içi yüklerinin fazla olması. Bugün son bölümü iyi oynamadık. Bizim oyun stilimiz dışında çok geri çekildik. Son 4-5 dakikada top bize geçtiğinde daha iyi çıkabilirdik. Skoru korumaya geçtik ama koruyamadık. Oyuncu değişikliğinde çok fazla seçeneğimiz yoktu. Bu da bizim maçta etkili olmamızı etkiledi. Çok iyi oynadığımız maçlardan biri değildi ama Avrupa Ligi’nde 2 puan ortalamasıyla devam ediyoruz. Şu anda 12 puandayız. Bir sonraki maçı da kazanıp ilk 8’in içinde olmak istiyoruz.”

Okan Buruk, son dönemde yaşanan sakatlıklarla ilgili, “Çok yoğun bir tempoda oynuyoruz. Sivas’tan buraya geldik. İklim değişiklikleri sakatlıklarda etkili oluyor. Genel olarak çok fazla yük binen oyuncularımız var. Rotasyon yapacak durumda değiliz. Şu anda 7-8 sakat oyuncumuz var. Ancak bunlar futbolun içinde olan şeyler.” şeklinde görüş belirtti.

Müsabakaya son anlarda giren Hakim Ziyech’in iyi niyetli şekilde çalıştığını söyleyen Buruk, “Ziyech’in elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığından eminim. Sonradan oyuna girmek kolay bir şey değil. İkinci golde birçok oyuncu oradaydı. Daha iyi savunma yapabilirdik. Ziyech’in iyi niyetinden şüphe etmiyorum. Oyuncularımızın hepsi kazanmamız için ellerinden geleni yapıyor. Bazen sonradan giren futbolcular için oyun zor olabiliyor. Ziyech, aldığı kısa sürede iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalıştı.” ifadelerini kullandı.

Malmö Teknik Direkörü Henrik Rydström: Maçta 2-1 geri düştükten sonra beraberliği yakaladık

İsveçli teknik adam, Yeni Malmö Stadı’nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulundu.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

MSB duyurdu: Türkiye’ye ait C130 askeri kargo uçağı Gürcistan-Azerbaycan sınırında düştü

MSB duyurdu: Türkiye’ye ait C130 askeri kargo uçağı Gürcistan-Azerbaycan sınırında düştü

November 11, 2025
5k
Dokuz gündür haber alınamıyordu; 5 yaşındaki Osman’ın ve annesi Huriye Helvacı’nın cesedi bulundu

Dokuz gündür haber alınamıyordu; 5 yaşındaki Osman’ın ve annesi Huriye Helvacı’nın cesedi bulundu

November 11, 2025
5.1k

Müsabakanın son anlarında beraberlik golünü bulduklarını aktaran Rydström, “Maçta 2-1 geri düştükten sonra beraberliği yakaladık. Bu da bizim için olumlu bir şey. İyi bir hissiyat ve duydu. Bugün kazanmayı isterdik ama beraberlikle sonuçlandı.” dedi.

Galatasaray’ın ofansif gücüne değinen Rydström, “Bu maçtan beraberlikle ayrıldığımız için moralimiz yükseldi. Galatasaray yorgundu, biz daha dinçtik. Bu bizim için bir avantajdı. Kalan 2 maçımıza da iyi hazırlanmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Tags: galatasarayMalmöUEFA Avrupa Ligi
ShareTweet
Previous Post

Kız çocukları davasına tepki yağdı: “Hayatında silah görmemiş çocuklar terörden yargılanıyor”

Next Post

Kız Çocukları Davası: Katibi ‘bilişim uzmanı’ yaptılar; o da Telegram’ı ‘yasa dışı’ ilan etti

İLGİLİHABERLER

MSB duyurdu: Türkiye’ye ait C130 askeri kargo uçağı Gürcistan-Azerbaycan sınırında düştü
GENEL

MSB duyurdu: Türkiye’ye ait C130 askeri kargo uçağı Gürcistan-Azerbaycan sınırında düştü

November 11, 2025
5k
Dokuz gündür haber alınamıyordu; 5 yaşındaki Osman’ın ve annesi Huriye Helvacı’nın cesedi bulundu
GENEL

Dokuz gündür haber alınamıyordu; 5 yaşındaki Osman’ın ve annesi Huriye Helvacı’nın cesedi bulundu

November 11, 2025
5.1k
3 kilosuna daire satın alınıyor: Askerler tarlanın başında gece gündüz nöbete başladı
Manşet Altı

3 kilosuna daire satın alınıyor: Askerler tarlanın başında gece gündüz nöbete başladı

November 11, 2025
5.2k
İmamoğlu’ndan iddianame açıklaması: “İstanbul’un ve Türkiye’nin iradesini yok sayan bu partizan zihniyetle en güçlü şekilde mücadeleye devam ediyoruz”
GENEL

İmamoğlu’ndan iddianame açıklaması: “İstanbul’un ve Türkiye’nin iradesini yok sayan bu partizan zihniyetle en güçlü şekilde mücadeleye devam ediyoruz”

November 11, 2025
5k
Necip Uysal adliyede tüm işleyişi açıkladı: “TC kimlik numaramı kopyaladılar”
Manşet

Necip Uysal adliyede tüm işleyişi açıkladı: “TC kimlik numaramı kopyaladılar”

November 11, 2025
5.1k
Tekstil ve giyimde istihdam kaybı 73 bini aştı
EKONOMİ

Tekstil ve giyimde istihdam kaybı 73 bini aştı

November 11, 2025
5k
Daha Fazla Haber
MSB duyurdu: Türkiye’ye ait C130 askeri kargo uçağı Gürcistan-Azerbaycan sınırında düştü

MSB duyurdu: Türkiye’ye ait C130 askeri kargo uçağı Gürcistan-Azerbaycan sınırında düştü

November 11, 2025
5k
Dokuz gündür haber alınamıyordu; 5 yaşındaki Osman’ın ve annesi Huriye Helvacı’nın cesedi bulundu

Dokuz gündür haber alınamıyordu; 5 yaşındaki Osman’ın ve annesi Huriye Helvacı’nın cesedi bulundu

November 11, 2025
5.1k
3 kilosuna daire satın alınıyor: Askerler tarlanın başında gece gündüz nöbete başladı

3 kilosuna daire satın alınıyor: Askerler tarlanın başında gece gündüz nöbete başladı

November 11, 2025
5.2k
İmamoğlu’ndan iddianame açıklaması: “İstanbul’un ve Türkiye’nin iradesini yok sayan bu partizan zihniyetle en güçlü şekilde mücadeleye devam ediyoruz”

İmamoğlu’ndan iddianame açıklaması: “İstanbul’un ve Türkiye’nin iradesini yok sayan bu partizan zihniyetle en güçlü şekilde mücadeleye devam ediyoruz”

November 11, 2025
5k
Tekstil ve giyimde istihdam kaybı 73 bini aştı

Tekstil ve giyimde istihdam kaybı 73 bini aştı

November 11, 2025
5k
İddia: Metehan Baltacı 1600 maça bahis yapmış

İddia: Metehan Baltacı 1600 maça bahis yapmış

November 11, 2025
5.1k
ABD’de hükümetin açılmasına yönelik geçici bütçe tasarısı Senato’da kabul edildi

ABD’de hükümetin açılmasına yönelik geçici bütçe tasarısı Senato’da kabul edildi

November 11, 2025
5k
‘Dünya soğuyor’ ve diğer iklim efsaneleri: İddialar ve gerçekler

‘Dünya soğuyor’ ve diğer iklim efsaneleri: İddialar ve gerçekler

November 11, 2025
5.1k
Avustralya’da yeni arı türü bulundu: ‘Şeytan’

Avustralya’da yeni arı türü bulundu: ‘Şeytan’

November 11, 2025
5.1k
128 kez denedi ama ehliyet sınavını yine geçemedi

128 kez denedi ama ehliyet sınavını yine geçemedi

November 11, 2025
5.1k
Bahis oynayan futbolcular: Futbol Disiplin Talimatnamesi’nin 57. maddesi ne diyor?

Bahis oynayan futbolcular: Futbol Disiplin Talimatnamesi’nin 57. maddesi ne diyor?

November 11, 2025
5k
İBB iddianamesi Yeni Şafak’a sızdırıldı; Başsavcılık, ‘Hazır değil’ açıklaması yaptı

İBB iddianamesi Yeni Şafak’a sızdırıldı; Başsavcılık, ‘Hazır değil’ açıklaması yaptı

November 11, 2025
5k
Araştırma: Türkiye’de en çok internetten alınan ürünler neler, influencer’lar satın alma kararında ne kadar etkili?

Araştırma: Türkiye’de en çok internetten alınan ürünler neler, influencer’lar satın alma kararında ne kadar etkili?

November 11, 2025
5k
CHP’li Yavuzyılmaz: TPAO, Türk mühendisine yabancı meslektaşının 11’de biri kadar maaş ödüyor

CHP’li Yavuzyılmaz: TPAO, Türk mühendisine yabancı meslektaşının 11’de biri kadar maaş ödüyor

November 11, 2025
5k
Trump: Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile vakit geçirmek bir onurdu

Trump: Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile vakit geçirmek bir onurdu

November 11, 2025
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.