Süper Lig’de yeni sezon çalışmaları başladı. TFF, ağustosun üçüncü haftasını istedi. Kulüpler Birliği ise 11 Eylül’de ısrarcı oldu. Yayıncı kuruluşun indirim isteği ise kabul görmedi
YAYINCI KURULUŞ İNDİRİM İSTEDİ, BU TALEP DE KABUL GÖRMEDİ
TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Kulüpler Birliğini oluşturan 18 Süper Lig kulübünün başkanı ve yayıncı kuruluşun temsilcileri dün bir araya geldi. Yeni sezonun başlama tarihi, yabancı sayısı, Finansal Fair Play ile ilgili son düzenlemeler ve yayıncı kuruluşun gelecek yıl için istediği indirim konusunda taraflar istek ve düşüncelerini dile getirdi.
HERKES TV İZLEDİ NİYE ZARAR ETTİNİZ!
Yayıncı kuruluş indirim talep etti, kulüpler ise “Pandemi sürecinde herkes evde televizyon izledi, siz niye zarar ettiniz” diyerek bu isteğe sıcak bakmadı. Toplantının en çetin geçen konusu yayıncı kuruluşun indirim isteğinde yaşandı. Daha önce “Sezon sonunda masaya oturacağız ve sözleşmemizi gözden geçireceğiz” diyen beIN Sports yetkilileri, o sunumu dün yaptı. Yaklaşık 25-30 dakika süren sunum nedeniyle de toplantı uzadı.
Yayıncı kuruluş, “Pandemi sürecindeki zararımızın karşılanmasını ve bu rakamın önümüzdeki iki yıldaki sözleşme bedelinden düşülmesini talep ediyoruz. Yeni yatırım yapamadık ve zararımız kaçak yayınlar nedeniyle bir hayli fazla. Biz Türkiye’de olmaktan memnunuz ve sözleşme süresini tamamlamak istiyoruz” dedi. Daha önce iki kez indirim yapıldığını hatırlatan kulüpler ise “Zarar etmenizi istemeyiz ama zararın gerekçesi ne? Pandemi sürecinde herkes evde televizyon izledi” diyerek bu talebe sıcak bakmadı.