Lider Galatasaray, Süper Lig’in 8. haftasında Antalyaspor deplasmanına çıktı. Sarı-Kırmızılı takım zorlandığı maçta golü 87. dakikada Donk’un kafasıyla golü buldu. Terim ve talebeleri Antalya’dan hem 3 puanı aldı hem de liderliğini korudu.
GALATASARAY BASKILI AMA…
Karşılaşma ilginç bir pozisyonla başladı. Antalyaspor savunmasından atılan uzun topa müdahale etmek isteyen Muslera kalesini terk etti. Seken top kaleye yönelirken Muslera ile Maicon çarpıştı top ise dışarı çıktı.
İki takımda orta sahada dişe diş bir mücadele ortaya koydu. Ancak top Galatasaray’da gibi gözükse de bu durum pozisyon zenginliğine yansımadı. 32. dakikada Antalyaspor penaltı bekledi. Onyekuru’nun topa elle müdahale gerekçesiyle gelen itirazlar sonrası hakem Cüneyt Çakır VAR’a baş vurdu. Sonrasında ise devam kararı verdi. Bu pozisyonun hemen ardından ev sahibi takım gole çok yaklaştı. Diego’nun vuruşu az farkla dışarı çıktı.
ÇAKIR, PENALTIYI İPTAL ETTİ
Karşılaşmanın 44. dakikasında Ndiaye’nin ortası savunmadan sekti. Cüneyt Çakır bu pozisyonda elle oynama gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. VAR odası da pozisyonu izledikten sonra Çakır’a bir kez de kendisinin tekrar izlemesini istedi. Görüntüyü izleyen Çakır pozisyonda savunma oyuncunun eli açık olsa da topa müdahele etmediğini tespit ederek penaltıyı iptal etti. Uzatma bölümleri sonrasında ilk yarı golsüz tamamlandı.
GALATASARAY TOP GÖSTERMEDİ
Galatasaray maçın ikinci yarısına baskılı başladı. Ancak bu baskı Antalyaspor ceza sahasını çok fazla geçemedi. Onyekuru’nun hareketliliği ve Feghouli’nin oyuna dahil olması ile Sarı-Kırmızılı takım pozisyona girse de kaleci Boffin başarılı oldu. Topu büyük oranda ayağında tutan Sarı-Kırmızılı takım bunu skora yansıtamadı.
77. dakikada Galatasaray maç boyunca en önemli gol pozisyonunu yakaladı. Mariano’nun ortasında Sinan Gümüş ceza sahası içinde boş durumda kafayı vurdu. Kaleci Boffin iyi yer tutunca için top kucağında kaldı.
TERİM’İN TAKTİĞİ İŞE YARADI
Maçın son bölümünde Fatin Terim yaptığı değişikliklerle ilginç bir dizilişe imza attı. Donk ve Maicon forvet hattına geçti. İki savunmacı gol için Antalyaspor kalesine yüklendi. Terim’in bu taktiği 87. dakikada işe yaradı. Mariano’nun ortasına iyi yükselen Donk skoru 1-0 getirdi. Maç başından beri bir çok orta yapan Mariano, bu sefer tam Donk’un kafasına topu gönderdi. Golden sonra ise hem Maicon hem de Donk savunmaya geri döndü.
Sarı-Kırmızılı takım zor bir deplasmandan son dakikalarda bulduğu golle puanını 18’e çıkararak liderliğini sürdürdü. Antalyaspor ise 13 puanda kaldı.
MAÇ ÖZETİ
Antalyaspor: Boffin, Nazım Sangare, Celustka, Diego, Cissokho, Chico, Yekta Kurtuluş (Dk. 74 Danilo), Hakan Özmert, Doğukan Sinik (Dk. 68 Harun Alpsoy), Maicon, Doukara
Galatasaray: Muslera, Mariano, Serdar Aziz, Ozan Kabak, Ömer Bayram, Ndiaye, Fernando, Belhanda (Dk. 76 Maicon), Onyekuru (Dk. 85 Donk), Rodrigues (Dk. 61 Feghouli), Sinan Gümüş
Gol: Dk. 87 Donk (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 5 Maicon (Antalyaspor), Dk. 40 Sinan Gümüş, Dk. 47 Belhanda, 90+2 Fernando (Galatasaray)
Stadyum: Antalya
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun