Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Üçüncü ittifak resmen kuruldu: 6 parti seçim için güçlerini birleştirdi

by aktifhabercom
September 24, 2022
Üçüncü ittifak resmen kuruldu: 6 parti seçim için güçlerini birleştirdi
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Bekir Bozdağ’dan Erdoğan’ın yeniden adaylığı hakkında açıklama: Anayasal imkan var mı?

Bekir Bozdağ’dan Erdoğan’ın yeniden adaylığı hakkında açıklama: Anayasal imkan var mı?

February 17, 2026
5.1k
Bahçeli, Kaygılaroğlu’nu aradı: “Kabul etmeleri halinde kendilerine bir bozkurt tablosu hediye etmek istiyorum”

Bahçeli, Kaygılaroğlu’nu aradı: “Kabul etmeleri halinde kendilerine bir bozkurt tablosu hediye etmek istiyorum”

February 15, 2026
5.1k

Emek ve Özgürlük İttifakı, Haliç Kongre Merkezi’nde kuruluşunu ilan ederek yol haritasını açıkladı.

Üçüncü ittifak resmen kuruldu: 6 parti seçim için güçlerini birleştirdi

Emek ve Özgürlük İttifakı, Haliç Kongre Merkezi’nde kuruluşunu ilan ederek yol haritasını açıkladı. TİP’ten Melis Akyürek ve EMEP’ten Levent Gökçek’in okuduğu deklarasyonda, “Tek adam sistemini ayakta tutan, besleyen tüm kurum, mekanizma ve bağımlılık ilişkilerini değiştirmek öncelikli amaçlarımızdandır. Hedefimiz demokratik, özgürlükçü ve eşitlikçi ilkeler temelinde halkın gerçek egemenliğine dayanan bir demokrasinin inşasını sağlamaktır” denildi.

Emek ve Özgürlük İttifakı İstanbul’da yol haritasını açıkladı. İttifakta; Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Emekçi Hareket Partisi (EHP) bulunuyor. “Hep birlikte başaracağız” sloganıyla yola çıkan 6 parti 4 sayfalık bir deklarasyonu kamuoyuyla paylaştı.


Deklarasyonu Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Melis Akyürek ve Emek Partisi’nden (EMEP) Levent Gökçek okudu. Deklarasyondan öne çıkan açıklamalar şöyle:

İçinden geçtiğimiz bu olağanüstü süreçte ekonomik ve politik acil görevlerin gerçekleşmesi için hedeflediğimiz ittifak, sömürülen ve ezilen bütün halk kitlelerinin ittifakıdır. İşçilerin, emekçilerin, yoksulların, kadınların, gençlerin, doğa ve insan hakları savunucularının dayanışması ve ittifakıdır. Ortak, güçlü ve kararlı bir mücadele zeminidir.

“SEÇİMLER TÜRKİYE İÇİN KRİTİK BİR ANLAM TAŞIMAKTADIR”

Ekonomiden siyasete birçok alanda Cumhur İttifakı’nın yarattığı yıkımı durdurmak, Tek Adam Yönetimi’ni sonlandırmak, halkın çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirmek, demokratik hak ve özgürlükler temelinde bir değişim ve dönüşümün gerçekleşmesini sağlamak önümüzdeki dönemin acil görevidir. Bu yürüyüşün uğrak yerlerinden biri olan seçimler Türkiye için kritik bir anlam taşımaktadır. Seçim sürecinde halkın gelecek umutlarını salt sandığa bağlamadan, ancak sandığın önemini de görmezden gelmeden emek ve demokrasi mücadelesini yükselterek, bu temelde halkı seçimlerden kazanımla çıkmaya motive etmek ve seçim güvenliği için bütün tedbirleri almak ihmal edilemez bir sorumluluktur. İçinden geçtiğimiz bu olağanüstü süreçte ekonomik ve politik acil görevlerin gerçekleşmesi için hedeflediğimiz ittifak, sömürülen ve ezilen bütün halk kitlelerinin ittifakıdır. İşçilerin, emekçilerin, yoksulların, kadınların, gençlerin, doğa ve insan hakları savunucularının dayanışması ve ittifakıdır. Ortak, güçlü ve kararlı bir mücadele zeminidir.

“EKONOMİK VE SOSYAL YOKSUNLUK TOPLUMUN BİRİNCİ DERDİ HALİNE GELMİŞTİR”

Bu iktidarın program ve icraatları, emperyalizmin, sermaye sınıfının, kendi yandaş şirket ve holdinglerinin çıkarlarını önceleyen bir politik anlayışa ve uygulamalara dayanıyor. Yandaşları da palazlandıran bu haksız ve usulsüz ihale sistemi hukuken yeniden incelenmeyi gerektiriyor. İzlenen sömürü ve baskı politikalarının işçi ve emekçilerde, yoksul çiftçi, köylü ve esnafta, ezilen halk kesimlerinde yarattığı ekonomik ve sosyal yoksunluk toplumun birinci derdi haline gelmiştir. Hayat pahalılığı, düşük ücretler, işsizlik, yoksulluk, geçinme, barınma gibi sorunlarının çözülmesi için somut adımların atılması ve işçilerin, emekçilerin, ezilen halk kitlelerinin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi bugün herkes için ilk meseledir.

“HEDEFİMİZ HALKIN GERÇEK EGEMENLİĞİNE DAYANAN BİR DEMOKRASİ”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında kurulan Tek Adam Yönetimi, demokratik hak ve özgürlükleri kullanılamaz hale getirmiş, keyfiliği, zorbalığı, hukuksuzluğu ve adaletsizliği kurumsallaştırmış, bu ülkenin ve halkların yaşadığı sömürüyü, baskıyı ve çözümsüzlüğü derinleştirmiş, faşizan uygulamaları gündelik politikanın parçası haline getirmiştir. Dolayısıyla tek adam sistemini ayakta tutan, besleyen tüm kurum, mekanizma ve bağımlılık ilişkilerini değiştirmek öncelikli amaçlarımızdandır. Seçim barajının kaldırılması, demokratik hakların, siyasal özgürlüklerin en geniş şekilde kullanılmasının garanti altına alınması, demokratik, tarafsız ve bağımsız bir yargı sisteminin kurulması acil bir ihtiyaçtır. Hedefimiz demokratik, özgürlükçü ve eşitlikçi ilkeler temelinde halkın gerçek egemenliğine dayanan bir demokrasinin inşasını sağlamaktır.

“KÜRT SORUNU İÇİN İNKÂR VE BASTIRMA YERİNE DEMOKRATİK ADIM ATILMASI GEREKLİDİR”

Türkiye’nin çözmesi gereken en köklü sorunlardan biri de Kürt sorunudur. Demokratik çözüm ve barış için ülkedeki bütün toplumsal kesimlerin yaklaşımlarını ve kaygılarını dikkate alan yapıcı bir politika olması gerekendir. Demokratikleşme ile doğrudan bağlantılı ve iç içe geçmiş olan Kürt sorununun çözümü için inkâr ve bastırma siyaseti yerine demokratik ve barışçı bir çözüm için adım atılması gereklidir. Savaş politikaları, silah ve çatışma yöntemleri yerine, diyalog ve müzakere seçeneklerinin kendini tarihsel olarak dayattığı ve güncel olduğu aşikârdır. Diyalog ve çözüm zeminini kurmak ve güçlendirmek; demokratik müzakere yöntemleriyle tüm toplum için geleceğin kazanılmasına önayak olmak; bu çerçevede, başta anadili hakkı olmak üzere tüm evrensel kimlik haklarının tanınması için gerekli düzenlemelerin yapılması büyük önem taşımaktadır.

“ÜLKEYİ ÖZGÜR VE DEMOKRATİK ŞEKİLDE YENİDEN İNŞA EDELİM”

Türkiye’nin aydınlık ve demokratik geleceğini düşünen tüm kurum, kuruluş ve partilere, tek tek yurttaşlaradır. Hep beraber sorumluluk alalım. Cumhuriyetin 2’nci yüzyılında yangın yerine çevrilen ülkeyi ortak talepler ve birlikte mücadele anlayışıyla özgür ve demokratik şekilde yeniden inşa edelim. Türkiye halkları ayrımcılığa, nefret söylemine, kutuplaşmaya, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasına sıkışmış bir egemen siyasete mahkûm değildir. Emek, barış, özgürlük ve demokrasi değerleri temelinde halkın egemen olduğu bir toplumsal düzen kurabiliriz. Bunu başarmak ezilen ve sömürülen halk kitlelerinin değiştirici gücüyle mümkündür. Herkesi bu anlayış ve çağrı doğrultusunda ortak ve birleşik mücadeleye davet ediyoruz! Hep birlikte başaracağız.”

SANCAR: GELECEĞİ BİZ KURACAĞIZ”

Söz HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise şunları kaydetti:

“Tarihi günlerimizden biri. Mücadele yolculuğumuzun önemli dönemeçlerinden biri. Kürt halkının demokratik siyasal mücadele birikiminin Türkiye halklarının iradesiyle buluşmasında yeni bir evrenin başladığı bir gün. Hayırlı olsun, kutlu olsun hepimize. Bu ülke on yıllardır savaş politikalarıyla, sömürü düzeniyle, talan ve yalan ile yönetiliyor. Şimdi biz savaşa karşı barışı, sömürüye karşı eşitliği ve onuru, talana karşı adaleti, yalana karşı hakikati savunmak için birleştik, bir araya geldik ve büyük bir yürüyüşü başlatıyoruz burada. Bu yürüyüş emek ve özgürlük, demokrasi ve barış, adalet ve hakikat yürüyüşüdür. Bu yürüyüşü büyüteceğiz. Büyütmek bizim sorumluluğumuzdur. Bu birliktelik şimdi bir direniş ortaklığı, her türlü zulme, zorbalığa karşı mücadele ortaklığıdır. Bu birliktelik geleceğin kurucu gücü haline gelecek. Geleceği biz kuracağız. Bu ülkenin halkları için, emekçileri için, ezilen, sömürülen, dışlanan bütün insanları için, gençleri için, kadınları için yürüyüşümüzü büyüteceğiz. Geleceği aydınlık bir düzenle birlikte inşa edeceğiz. Bundan şüpheniz olmasın. Herkesi buraya davet ediyoruz.

ShareTweet
Previous Post

Rusların kötü muamelesi gözler önünde: Esir tuttukları Ukraynalı askerin kollarını kırmışlar

Next Post

Bozdağ, Erdoğan’ın ABD ziyaretini unutup Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

İLGİLİHABERLER

Bekir Bozdağ’dan Erdoğan’ın yeniden adaylığı hakkında açıklama: Anayasal imkan var mı?
Manşet

Bekir Bozdağ’dan Erdoğan’ın yeniden adaylığı hakkında açıklama: Anayasal imkan var mı?

February 17, 2026
5.1k
Bahçeli, Kaygılaroğlu’nu aradı: “Kabul etmeleri halinde kendilerine bir bozkurt tablosu hediye etmek istiyorum”
Manşet Altı

Bahçeli, Kaygılaroğlu’nu aradı: “Kabul etmeleri halinde kendilerine bir bozkurt tablosu hediye etmek istiyorum”

February 15, 2026
5.1k
Tülay Hatimoğulları’ndan ‘umut hakkı’ açıklaması
Manşet Altı

Tülay Hatimoğulları’ndan ‘umut hakkı’ açıklaması

February 14, 2026
5k
Bilal Erdoğan: Siyasi bir kariyer hedefim yok, şöhret olduk diyelim
Manşet

Bilal Erdoğan: Siyasi bir kariyer hedefim yok, şöhret olduk diyelim

February 13, 2026
5.1k
Erdoğan: Bu gidişi durdurmaya gücünüz yetmez Özgür
Manşet Altı

Erdoğan: Bu gidişi durdurmaya gücünüz yetmez Özgür

February 12, 2026
5.1k
Kabine değişikliği BBC’nin de dikkatini çekti: ‘Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’
Manşet

Kabine değişikliği BBC’nin de dikkatini çekti: ‘Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’

February 12, 2026
5.1k
Daha Fazla Haber
Ramazan öncesi 39 ürünün 32’sinde fiyat arttı

Ramazan öncesi 39 ürünün 32’sinde fiyat arttı

February 18, 2026
5k
Ramazan alışverişine çıkan yurttaş: “Emekliler bir an evvel ölsün diye uğraşıyorlar. Allah da bize can veriyor, yaşıyoruz”

Ramazan alışverişine çıkan yurttaş: “Emekliler bir an evvel ölsün diye uğraşıyorlar. Allah da bize can veriyor, yaşıyoruz”

February 18, 2026
5k
İşte herkesin merak ettiği sorunun yanıtı: Osimhen maç bitiminde neden çılgına döndü?

İşte herkesin merak ettiği sorunun yanıtı: Osimhen maç bitiminde neden çılgına döndü?

February 18, 2026
5k
Artan maliyetlere yenildi: Türkiye’nin gıda devi üretimi durdurdu

Artan maliyetlere yenildi: Türkiye’nin gıda devi üretimi durdurdu

February 18, 2026
5k
Avrupa Birliği’nin engellediği Türk yemeğini Yunanistan sahiplendi

Avrupa Birliği’nin engellediği Türk yemeğini Yunanistan sahiplendi

February 18, 2026
5k
Depremden sonra taşınan ASM’ler açılmadı, mevcutlar “kira ve ödenek” baskısı altında

Depremden sonra taşınan ASM’ler açılmadı, mevcutlar “kira ve ödenek” baskısı altında

February 18, 2026
5k
ABD’de elinde silahla Kongre Binası’na doğru koşan şüpheli gözaltına alındı

ABD’de elinde silahla Kongre Binası’na doğru koşan şüpheli gözaltına alındı

February 18, 2026
5k
İstanbul’da kadın cinayeti: Eşini çocuklarının önünde öldürdü, çocukları balkondan yardım istedi

İstanbul’da kadın cinayeti: Eşini çocuklarının önünde öldürdü, çocukları balkondan yardım istedi

February 18, 2026
5k
Galatasaray’ın, Juventus’u elemesi halinde son 16 turunda karşılaşacağı rakipleri belli oldu

Galatasaray’ın, Juventus’u elemesi halinde son 16 turunda karşılaşacağı rakipleri belli oldu

February 18, 2026
5k
Benfica – Real Madrid maçı, Vinicius Junior’a yapılan ırkçı saldırıdan dolayı 10 dakika durdu

Benfica – Real Madrid maçı, Vinicius Junior’a yapılan ırkçı saldırıdan dolayı 10 dakika durdu

February 18, 2026
5k
Luciano Spalletti: Juventus tarihinde bunu hatırlamıyorum, 5 gol ne zaman yedik bilmiyorum

Luciano Spalletti: Juventus tarihinde bunu hatırlamıyorum, 5 gol ne zaman yedik bilmiyorum

February 18, 2026
5k
Galatasaray’ın galibiyetini Meloni paylaşımıyla kutladı

Galatasaray’ın galibiyetini Meloni paylaşımıyla kutladı

February 17, 2026
5k
Karikatürist Öznur Kalender gözaltına alındı

Karikatürist Öznur Kalender gözaltına alındı

February 17, 2026
5.1k
Oturum belgesi dolandırıcılığı: 10 kişi tutuklandı

Oturum belgesi dolandırıcılığı: 10 kişi tutuklandı

February 17, 2026
5.1k
Beş macun ‘ilaç’ tespiti nedeniyle sağlığa zararlı

Beş macun ‘ilaç’ tespiti nedeniyle sağlığa zararlı

February 17, 2026
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.