Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Kılıçdaroğlu’ndan adalet vurgusu: Burunlarından fitil fitil getireceğim

by aktifhabercom
September 13, 2022
Kılıçdaroğlu’ndan adalet vurgusu: Burunlarından fitil fitil getireceğim
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

TBMM’de vekiller birbirine girdi: Kavganın fitilini ateşleyen Varank seyretti

TBMM’de vekiller birbirine girdi: Kavganın fitilini ateşleyen Varank seyretti

December 22, 2025
5.1k
AKP’li Ensarioğlu’ndan Dışişleri Bakanı Fidan’a SDG açıklamaları üzerinden mesaj: Cumhurbaşkanı’nın iradesine aykırı tavır gösteren kişi ya görevi bırakır ya da görevden alınır

AKP’li Ensarioğlu’ndan Dışişleri Bakanı Fidan’a SDG açıklamaları üzerinden mesaj: Cumhurbaşkanı’nın iradesine aykırı tavır gösteren kişi ya görevi bırakır ya da görevden alınır

December 21, 2025
5.1k

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya’da partisinin grup toplantısında Hendek’te meydana gelen havai fişek patlamasında hayatını kaybedenlerin mağdur olan aileleriyle bir araya geldiğini ve mağdurların haklarının teslim edilmediğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, adalet vurgusu yaparak “Siyasi otoriteden talimat alıp denetimden kaçanlar, hepsinin burnundan iktidar olunca burnundan fitil fitil getireceğim” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Sakarya’nın Hendek ilçesinde 3 Temmuz 2020’de meydana gelen havai fişek fabrikası patlamasında hayatını kaybedenlerin mağdur olan aileleriyle bir araya geldiğini anlatarak “Hâlâ haklarının teslim edilmesi gerektiğini söylüyorlar” dedi. “Sözüm var, bu kardeşiniz nerede bir haksızlık varsa karşısında dimdik duracaktır” diyen Kılıçdaroğlu, havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin “Siyasi otoriteden talimat alıp denetimden kaçanlar, hepsinin burnundan iktidar olunca burnundan fitil fitil getireceğim” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şu şekilde:


Bugün 13 Eylül. Bugün Sakarya Meydan Savaşı’nın 101. yılı. 101 yıl önce bu topraklarda bayrağımız ve vatanımız için, ülkemizin bağımsızlığı için 22 gün 22 gece bir savaşı yaşadık. Bu savaş bizim kurtuluş mücadelemizin en önemli savaşlarından bir tanesiydi. Düşman püskürtüldü. Arkasından 9 Eylül’e kadar süren bir safhayı hep birlikte yaşadılar. Sakarya Meydan Savaşı’nın Milli Kurtuluş Tarihi açısından önemi bunun kilit bir savaş olmasıydı. Mutlaka başarmamız gereken bir savaştı ve başarıldı. O nedenle bu topraklarda yaşayan şehitlerimiz, gazilerimize çok şey borçluyuz. Onlar bize güzel bir ülke bıraktılar. Huzur içinde yaşayalım, birisinin gölgesi üzerimize düşmesin diye. Eğer bir gölge düşecekse o gölge al bayrağımızın gölgesi olmalıydı bunun mücadelesini verdiler onlar.

HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDAKİ PATLAMA

Havai fişek fabrikasında mağdur olan ailelerin yanına gittim. O fabrikada çalışan 7 kişi hayatını kaybetti, 128 kişi yaralandı. Onlar adalet istiyorlar. Ama bu kardeşiniz ve CHP kim adalet istiyorsa hep onun yanında olduk. Kimliğine, inancına, yaşam tarzına bakmadık, bir mağduriyet varsa onun yanında durma felsefesini bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk öğretti. Onun için onların yanına gittik. Olay iki yıl önce oldu, sahipleri kendilerini daha güçlü hissediyorlardı baskı kuruyorlardı ama bizim milletvekili arkadaşlarımız ve gönüllü avukatlarımız onlara sahip çıktı. Sabahleyin ailelerden bazıları konuştu, hâlâ haklarının teslim edilmesi gerektiğini söylüyorlar. Devletin dini adalettir. Adaleti sağlamak zorundayız ve o insanlar hâlâ adalet gelmedi diyor. Mahkeme tutanakları var, orada itiraflar var, denetim yapılmadı. Denetimi yapmayan kimse hesap sorulmalıdır diye. Ama bu güne kadar tek bir kişi bir denetimi yapmadınız diye yargının önüne çıkarılmadı. Sözüm var, bu kardeşiniz nerede bir haksızlık varsa karşısında dimdik duracaktır. Siyasi otoriteden talimat alıp denetimden kaçanlar, hepsinin burnundan iktidar olunca burnundan fitil fitil getireceğim.

“HİÇBİR ÇİFTÇİ ASLA BU TOPRAKLARDA ZARAR ETMEYECEK”

“Ayvayı satacak yer yok şuanda. Devlet sahip çıkmıyor. Allah nasip eder iktidar olduğumuzda çiftçi şunu görecek, ürettiğiniz her alın terinin karşılığını alacaksınız. Altılı masanın taahhüdüdür bu. Fındık üretiminde üçüncü. Bir İtalyan şirketi geldi fındık bahçeleri satın alıyor fındık taban fiyatını belirliyor. Yani tekel konumunda. Tekelleri kırmak bu kardeşinizin görevidir. Hiçbir tekel çiftçinin, fındık üreticisinin alın terini sömürmeyecektir. nokta. Sömürtmem. Kazanacaksa bizim çiftçi kazanır. FİSKOBİRLİK’i yeniden ayağa kaldıracağız. Asla çiftçinin zarar edeceği bir modele izin vermeyeceğiz. Ziraat Odaları, Tarım birlikleri dernekler, esnaf kefalet, atarım kredi kooperatifi kim olursa, istediğini üret, formülümüz gayet açık ve net; maliyet artı makul kâr eşittir taban fiyat olacak. Bütün çiftçi kardeşlerim bu formülü ezberlemesini isterim. Hiçbir çiftçi ektiği ürün dolayısıyla asla ama asla bu topraklarda zarar etmeyecek.

“ESNAF VE ÇİFTÇİNİN KREDİ FAİZLERİNİ SİLECEĞİM, O BEŞLİ ÇETELERİN SIRTINA YIKACAĞIM”

“İlk bir hafta içinde çiftçilerin ve esnafın ister bankalardan ister tarım kredi kooperatifinden aldıkları kredilerin faizlerini sileceğiz. Onlar kalkıp çetelerin faizlerini siliyorlar. Esnaf, çiftçi zaten perişan. Bankadan kredi verdin faiziyle veriyorsun. Tamamını sileceğim hiç meraklanmayın. O beşli çetelerin sırtına yıkacağım, hiç endişe etmeyin.

“BU ÜLKEYE DEMOKRASİYİ GETİRECEKSİNİZ, HAYALLERİNİZ HEDEFİMDİR”

“7,5 milyon genç ilk kez sandığa gidecek ve bu ülkeye demokrasiyi getirecek. Sizin hayalleriniz bütün hayalleriniz benim hedefim olacaktır. O hedefi gerçekleştireceğiz. Sandığa gidin. Tek isteğim. Sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın. En zor koşullarda bile Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi bu ülkenin gençlerine emanet etti.

20 yılda çözemediler Sakarya’dan bütün Türkiye’ye söz veriyorum, bir yılda yurt sorununu çözeceğiz. Birer, üçer kişilik odaları geniş bant internet erişimi, sıcak soğuk suyu olacak. Gençler üniversiteyi kazandığında oğlum kızım nerede kalacak diye endişe duymayacak.

EYT’LİLERE SESLENDİ

“Bakalım nasıl çözecekler. Çözmezlerse anahtarı bana vereceksiniz. Hiç kimseyi mağdur etmeden çözeceğim. Neden EYT var, neden sayıları artıyor. İşin özü şu, kişi emekli oluncaya kadar emeklilik hakkını alıyor ama aylık alamıyor, bunun için belli bir yaş limitini doldurması lazım, o zamana kadar çalışırsa aldığı aylık düşüyor. Bunun adına da reform dediler. Yani kim daha fazla prim öderse daha az alıyorsunuz. böyle bir garabet dünyada yaşanmadı. EYT’li çalışmak istese de çalışmak istemiyor, çünkü çalışıp pirim öderse emekli aylığı düşecek. Onu çözeceğim. Hiç meraklanmayın.

O TANK PALET FABRİKASINI ALIP ŞANLI ORDUMUZA İADE EDECEĞİM

‘Tank Palet Vatandır Satılamaz’ yazmışsınız. Güzel. 20 milyar dolarlık bir yatırımdır tank palet büyük bir üretim üssüdür. Tank ürettik ya birisinin hoşuna gitmedi. Tank Palet fabrikasını aldı Ethem Sancak’a verdi. Ethem Sancak tank üretir mi? ‘Ben yaparım ama param yok. Katar’ı ortak edin’ dedi. Katar da tank üretmiyor. Buradan açık ve net söylüyorum. İktidar olduğumuz bir hafta içerisinde o tank palet fabrikasını alıp şanlı ordumuza aynen iade edeceğim. Eğer siz önemli fabrikanızı bu hale getirirseniz bunun vatan severlikle bir ilgisi yoktur.

YÜREĞİN, CESARETİN VARSA GİDERSİN

Biziz milliyetçi. Bizim milliyetçiliğimiz sorgulanamaz. Biz Mustafa Kemal’in, Ecevit’in yolundan ilerliyoruz. Bizim milliyetçiliğimizi soracak olursanız Akdeniz’in sularına CHP’nin milliyetçiliğini yazdık biz. Beşparmak dağlarında bizim milliyetçiliğimizi göreceksiniz. Biz bunlar gibi ‘Geleceğim, bir sabah gelirim’ değil. Ecevit ne dedi? ‘Ordumuz şu anda Kıbrıs’tadır’ dedi. Adalar işgal ediliyor dedim. Lozan’a aykırı dedim tık çıkmadı. Şimdi gündem ekonomi ya, millet perişan vaziyette ya oturuyor ‘vay ben bir gece gelirim’ Sana davetiye mi göndersinler? Yüreğin, cesaretin varsa gidersin.

Bunlar ‘Biz milliyetçiyiz’ diyor ya. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir hükümet kendi toprağından kaçtı, kendi bayrağını indirdi ve Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdı. Şimdi bana dönüp ‘Biz milliyetçiyiz siz değilsiniz’ diyorlar. Biz olsak bayrağımız orda dalgalanırdı, gerekirse hepimiz canımızı verirdik. İktidar olduğumuzda ilk bir hafta içinde ne pahasına olursa olsun Süleyman Şah Türbesi toprağımıza gidecek, bayrağımız yeniden dalgalanacak.Altı lider bir aradayız. Altı partinin liderleri demokrasi konusunda anlaştık. Türkiye’nin huzuru konusunda, Türkiye’nin üretmesi gerektiği konusunda anlaştık. Türkiye’de devletinde liyakatin ve adaletin olması gerektiği konusunda anlaştık. Her birimiz tek tek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bozulan çarklarını yeniden onaracağız. O çarklar zamanı doğru gösteren bir saat gibi çalışacak. ‘Altında başka parti var mı?’ diye sorarlar… Bunların tamamı açık ve net söylüyorum safsat

ShareTweet
Previous Post

Sonunda bu da oldu: Türkiye, Başer ve Özçelik davasında AİHM’e sahte delil sunmuş

Next Post

Adalet Bakanlığı tutuklu gazeteci sayısını açıklamadı: “Kamuoyunu ilgilendirmeyen bilgi”

İLGİLİHABERLER

TBMM’de vekiller birbirine girdi: Kavganın fitilini ateşleyen Varank seyretti
Manşet

TBMM’de vekiller birbirine girdi: Kavganın fitilini ateşleyen Varank seyretti

December 22, 2025
5.1k
AKP’li Ensarioğlu’ndan Dışişleri Bakanı Fidan’a SDG açıklamaları üzerinden mesaj: Cumhurbaşkanı’nın iradesine aykırı tavır gösteren kişi ya görevi bırakır ya da görevden alınır
Manşet

AKP’li Ensarioğlu’ndan Dışişleri Bakanı Fidan’a SDG açıklamaları üzerinden mesaj: Cumhurbaşkanı’nın iradesine aykırı tavır gösteren kişi ya görevi bırakır ya da görevden alınır

December 21, 2025
5.1k
AKP’nin Terörsüz Türkiye raporu Meclis’e sunuldu: PKK’lılara umut hakkı yok; rehabilitasyon var
Manşet Altı

AKP’nin Terörsüz Türkiye raporu Meclis’e sunuldu: PKK’lılara umut hakkı yok; rehabilitasyon var

December 19, 2025
5.1k
Meclis görüşmelerinde gündem: 17-25 Aralık rüşvet soruşturması, kokain çeken Erdoğancı gazeteci ve ıstakozcu AKP’li vekil
Manşet

Meclis görüşmelerinde gündem: 17-25 Aralık rüşvet soruşturması, kokain çeken Erdoğancı gazeteci ve ıstakozcu AKP’li vekil

December 18, 2025
5.1k
İktidar medyası Hakan Fidan’a kapıları kapattı; Bilal Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan sonrasına hazırlanıyor
Manşet

İktidar medyası Hakan Fidan’a kapıları kapattı; Bilal Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan sonrasına hazırlanıyor

December 17, 2025
5.1k
Kulislerde yine “Kabine-toto”: Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Yardımcısı mı olacak?
Manşet Altı

Kulislerde yine “Kabine-toto”: Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Yardımcısı mı olacak?

December 17, 2025
5.1k
Daha Fazla Haber
Hakkında yakalama kararı çıkarılan Şeyma Subaşı’ndan Kur’an-ı Kerim paylaşımı: Allah herkese nasip etsin

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Şeyma Subaşı’ndan Kur’an-ı Kerim paylaşımı: Allah herkese nasip etsin

December 23, 2025
5k
Murat Övüç cezaevindeki tek isteğini açıkladı

Murat Övüç cezaevindeki tek isteğini açıkladı

December 23, 2025
5k
Bakan Uraloğlu: Köprü ve otoyol ücretleri yeniden değerleme oranında artacak

Bakan Uraloğlu: Köprü ve otoyol ücretleri yeniden değerleme oranında artacak

December 23, 2025
5k
Bu çiçeğin sadece 35 gramını kaçırdı: 557.000 ceza aldı

Bu çiçeğin sadece 35 gramını kaçırdı: 557.000 ceza aldı

December 23, 2025
5k
Aşiret lideri, Ankara’nın göbeğinde oğlunu silahla vurdu

Aşiret lideri, Ankara’nın göbeğinde oğlunu silahla vurdu

December 23, 2025
5k
Mekke’de ring otobüsü Türk kafilesine çarptı: Ölü ve yaralılar var

Mekke’de ring otobüsü Türk kafilesine çarptı: Ölü ve yaralılar var

December 23, 2025
5k
Puanı kurtardı ama canından oluyordu: 90+1’de sevinirken boynunu kırıyordu

Puanı kurtardı ama canından oluyordu: 90+1’de sevinirken boynunu kırıyordu

December 23, 2025
5k
400 yıllık tarihi han Koç Holding’e satıldı

400 yıllık tarihi han Koç Holding’e satıldı

December 23, 2025
5k
Halep’te Suriye ordusu ve SDG arasında ateşkes ilan edildi

Halep’te Suriye ordusu ve SDG arasında ateşkes ilan edildi

December 23, 2025
5k
Doğal gaz faturalarında yeni dönem: Bu kişilere artık destek verilmeyecek

Doğal gaz faturalarında yeni dönem: Bu kişilere artık destek verilmeyecek

December 23, 2025
5k
Trump, Epstein dosyalarındaki fotoğrafların kamuya açık şekilde sergilenmesine karşı çıktı: Masum insanların itibarı zedeleniyor

Trump, Epstein dosyalarındaki fotoğrafların kamuya açık şekilde sergilenmesine karşı çıktı: Masum insanların itibarı zedeleniyor

December 23, 2025
5k
Sağlıkta personel ve cihaz eksiği büyüyor; Hakkâri’de anjiyo ünitesi bulunmuyor

Sağlıkta personel ve cihaz eksiği büyüyor; Hakkâri’de anjiyo ünitesi bulunmuyor

December 23, 2025
5k
Kamuda tasarruf kağıt üstünde kaldı: Bütçeden taşıt alımına 5 milyar 321 milyon TL harcanırken satışlar 70 milyon TL oldu

Kamuda tasarruf kağıt üstünde kaldı: Bütçeden taşıt alımına 5 milyar 321 milyon TL harcanırken satışlar 70 milyon TL oldu

December 23, 2025
5k
Şile Belediyesi’ne ikinci dalga operasyon: 22 kişi gözaltına alındı

Şile Belediyesi’ne ikinci dalga operasyon: 22 kişi gözaltına alındı

December 23, 2025
5k
Okul müdürünü pompalı tüfekle vuran çocuğun paylaşımı ortaya çıktı: Önümde arkamda babam olduğu sürece ağa da benim, paşa da benim

Okul müdürünü pompalı tüfekle vuran çocuğun paylaşımı ortaya çıktı: Önümde arkamda babam olduğu sürece ağa da benim, paşa da benim

December 23, 2025
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.