Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a seslendi: Ülkeni seviyorsan yurt dışındaki milyarlarını Türkiye’ye getir

by aktifhabercom
August 17, 2020
Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a seslendi: Ülkeni seviyorsan yurt dışındaki milyarlarını Türkiye’ye getir
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tayyip Erdoğan’ın yurtdışında milyarlarca lirası olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, “Erdoğan ailesi memleketi seviyorsa yurtdışındaki servetini Türkiye’ye getirsin. Milyarlarca paraları var” ifadesini kullandı.

 Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde gönlündeki adayın Abdullah Gül olduğu sorusuna, “Bu konuda bize gelen hiçbir şey yok. Olmayan bir konuda bir düşünce beyan etmemizin mantığı yok. Soru şu: Abdullah Gül’den neden bu kadar korkuyorlar?” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Gazetesinden İpek Özbey’e konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CHP’yi sağa kaydırdığı eleştirisine cevap verdi. Kılıçdaroğlu, “Hayatımda duyduğum en saçma şeylerden birisidir bu. Toplumun en duyarlı, bugüne kadar sahip çıkılmamış her kesimine sahip çıktık. Bana söyler misiniz, bunun neresi sağcılık? Rakı masalarında Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştirmeyi asla kabul etmem ve doğru bulmam” dedi.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Çekimser kalmışlardı: Yeni Yol grubu İmralı’ya gitmeyecek

Çekimser kalmışlardı: Yeni Yol grubu İmralı’ya gitmeyecek

November 22, 2025
5k
Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek

Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek

November 21, 2025
5.1k

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yurtdışında milyarlarca lirası olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, “Erdoğan ailesi memleketi seviyorsa yurtdışındaki servetini Türkiye’ye getirsin. Milyarlarca paraları var” ifadesini kullandı.

AKP’nin kuruluş programından tamamen saptığını savunan Kılıçdaroğlu, “Bugün aslında AK Parti diye bir parti yok. Sadece bir kişi var, Erdoğan var. Erdoğan, bugün TBMM toplantısı eksi beş derecede yapılacak dese, kimse itiraz etmez, hepsi ellerini kaldırır. Orası bir parti değil, Erdoğan Kulübü. Erdoğan gider parti biter” dedi.

ABD Başkan adayı Joe Biden’in açıklamalarıyla ilgili Kılıçdaroğlu, “Joe Biden, Erdoğan’ın değirmenine su taşımaktan vazgeçsin” açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun röportajından öne çıkan başlıklar şöyle:

“-Muharrem İnce’yi disipline vermeyi düşünüyor musunuz?

Bu aşamada hayır.

– Peki hangi aşamada?

Partiye zarar veren hiç kimseyi partide tutmak istemeyiz.

– Muharrem İnce CHP’ye zarar veriyor mu, kime yarıyor bu kargaşa?

Bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum.

RAKI MASALARINDA CHP’Yİ ELEŞTİRMEYİ ASLA KABUL ETMEM

– Bu ittifaklarla CHP’yi sağa kaydırdığınızı düşünenler var, ne diyorsunuz?

Hayatımda duyduğum en saçma şeylerden birisidir bu. Az önce ifade ettiğim parti içi demokrasiyi işletecek, taşeron işçileri gündeminin en baş konusu yapacak, apartman görevlileri için kadınlar için gençler için işçiler için gecenizi gündüzünüze katacaksınız.. Adalet için Ankara’dan İstanbul’a yürüyeceksiniz.. Herkes için ve her alanda adalet için mücadele edeceksiniz, sonra da yok CHP sağa kaymış. Bu eleştirileri yapanların pek çoğunun solculuğu “sözde” solculuktur, gardrop Atatürkçülüğü gibi, gardrop solculuğu, kantin solculuğudur. Biz “Taşeron işçilerine kadro” diyene kadar, kimsenin aklına gelmiyordu o kardeşlerimiz. Kimse “Bu ülkede 100 binlerce taşeron işçi var, onların hakları ne olacak” diye sormuyordu bile. Acaba emekliye iki maaş ikramiye, bu sözü söyleyenlerin aklına geliyor muydu? Toplumun en yoksul kesimi olan orman köylülerini gündeme getirmek, bu sözü söyleyenlerin akıllarına geliyor muydu? Bu sözü söyleyenler acaba kendi oturdukları binalarda apartman görevlilerinin sorunlarını biliyorlar mıydı? Toplumun en duyarlı, bugüne kadar sahip çıkılmamış her kesimine sahip çıktık. Bana söyler misiniz, bunun neresi sağcılık? Rakı masalarında Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştirmeyi asla kabul etmem ve doğru bulmam. Oturup, CHP’yi samimi olarak eleştirenleri dikkatle okurum. Çünkü onlardan öğreneceğim şeyler vardır. Ama oturup kendisine post tahsis edilmedi diye veryansın edeni samimi bulmam. Bunlardan dost da olmaz, partiye, ülkeye yarar da gelmez.

AYASOFYA KONUSUNDA OYUNA GELMEDİK

– Örneğin Ayasofya açılışında çok tepki göstermemekle eleştirildiniz. Orada hedef alınan Atatürk’e sahip çıkmadığınız dahi söylendi. Sahiden de çok yüksek sesli bir tepki vermediniz..

İpek Hanım, neden tepki göstermediğimi anlatayım, ama önce şunu da ben sorayım: Ayasofya için tepki vermediğimiz için bizi eleştirenler kim, kim Allah aşkına? Ciddiye alınamayacak kadar ülke gerçekliğinden kopmuş, küçük bir grup. Atatürk’e sahip çıkmamakla ilgili bir durum değildir bu. Her bir CHP’li Atatürk’e azim ve kararlılıkla sahip çıkar. Her bir CHP’linin yolunu aydınlatan da Atatürk’ün düşünceleridir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ayasofya konusu ise bir oyundu, Ayasofya gibi kutsal bir mekânın siyasete alet edilmesiydi. Aslında Erdoğan, Ayasofya’yı ikbali için yani siyasetteki düşüşünü durdurmak için açıyordu. Biz bu oyuna gelmedik.

ERDOĞAN GİDER PARTİ BİTER

– Bir önyargınız olmadığını anlıyorum…

Bizim kimseye karşı bir önyargımız yok, olmamalı da zaten… İlkeler üzerinden bakmalıyız, geleceğe. Geçmişteki kavgalar, tartışmalar, ayrılıklar üzerinden değil. Geçmişte olduğumuzdan farklı bir noktaya gelmişsek ve o nokta parlamenter demokrasi, şeffaflık, denetim, liyakat, yargı bağımsızlığı, herkes için ve her alanda adalet, hakkaniyet, kayırmacılığın ve israfın sona ermesi, herkese iş ve aş, tek bir çocuğun dahi yatağa aç girmeyeceği bir sosyal devlet anlayışı, kayıt dışı istihdamın sona ermesiyse kimseye önyargıyla bakamayız. Geçmişin hataları, yanlışları ile insanlar yargılanmamalı. Bizim AK Parti’ye karşı da bir önyargımız yok. Kendi kuruluş ilkelerine, parti programlarına baksalar, aslında bugün yaptıklarının tam tersinin kuruluş programlarında olduğunu görecekler. Tamamen saptılar. Bugün aslında AK Parti diye bir parti yok. Sadece bir kişi var, Erdoğan var. Birisi çıkıp Erdoğan’a “Efendim şurada bir yanlışınız var” diyebiliyor mu, diyemez. Erdoğan, bugün TBMM toplantısı eksi beş derecede yapılacak dese, kimse itiraz etmez, hepsi ellerini kaldırır. Orası bir parti değil, Erdoğan Kulübü. Erdoğan gider parti biter.

ABDULLAH GÜL’DEN KORKUYORLAR

– Kemal Bey, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile her hafta bir araya geliyor, uzun telefon konuşmaları yapıyormuşsunuz, gönlünüzdeki cumhurbaşkanı adayı da Abdullah Gül’müş, doğru mu?

Sayın Abdullah Gül, cumhurbaşkanıyken belli aralıklarla Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne davet eder, bizim gözümüzden Türkiye’yi ve Türkiye’nin sorunlarını dinlemek isterdi. Ben de aktarırdım, gizli kapaklı değildi zaten. Bir devlette olması gereken geleneği sürdürmek istiyordu. Neden? Çünkü cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır, tarafsızlık için de yemin etmiştir. Cumhurbaşkanlığı’ndan ayrıldığı gün genel merkezimize geldi, vedalaştık, kendisini uğurladık. Herhangi bir kavgamız yok, yeri geldiğinde kendisini de eleştirdik, onu da söyleyeyim. Ayrıldıktan sonra en son kız kardeşimin vefatı dolayısıyla Sayın Gül aradı, başsağlığı dileklerini iletti. Kendisine teşekkür ettim. En son görüşme o zaman. “Her hafta görüşme” ve benzer iddiaları ortaya atanlar birilerinin kontrolü altında olan, ruhen de rahatsız şahsiyetler.

– Peki, aklınızdan cumhurbaşkanı adayı olarak hiç Abdullah Gül geçti mi?

Şöyle ifade edeyim: Bize gelen böyle bir şey yok. Nereden çıktı ben de bilmiyorum. Abdullah Gül, isterse cumhurbaşkanı adayı olabilir tabii. Kalkıp, “Olamazsın” diyemeyiz ki…

– Tabii olabilir de sizin partinizden olur mu?

Bu konuda bize gelen hiçbir şey yok. Olmayan bir konuda bir düşünce beyan etmemizin mantığı yok. Soru şu: Abdullah Gül’den neden bu kadar korkuyorlar?

– Gül korkusundan çok mesele şu mu: Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığında doğru karar vermediğinizi düşünenler var ve tartışma bunun tekrarlanması üzerinden yürütülüyor…

Bugün Ekmeleddin Bey cumhurbaşkanı olsaydı Ortadoğu’da bu felaket olmazdı İpek Hanım. Ekmeleddin Bey, Türkiye’nin yetiştirdiği ender bilim insanlarından biridir. Başka ülkelerin, adına uluslararası yarışma düzenlediği, ödül verdiği bilim insanımızdır ama yeteri kadar anlatamadık. Önyargılarımız vardı, vesaire. Dünya görüşüne katılırsınız, katılmazsınız ama Ekmeleddin Bey’in saygınlığı konusunda bugün de bir endişem yoktur.

– Abdullah Gül’den korktuklarını mı düşünüyorsunuz?

Ee, bu kadar gündeme getiriyorlarsa korkuyorlar demektir.

GİDİCİ OLDUKLARINI GÖRDÜLER

– Bahçeli’nin, Erdoğan’ın ittifak ortağınız Meral Akşener’e yönelik “eve dön” çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gidici olduklarını gördükleri için bunu yapıyorlar. Meral Hanım da arkadaşları da bunu görüyor zaten.

ERKEN SEÇİM KARARI ALSINLAR, BİZ HAZIRIZ

– Erken seçim bekliyor musunuz?

Türkiye 2023’e kadar bu buhranı zor taşır, ama erken seçime gidemezler. Çünkü erken seçime gittikleri taktirde ortaya çıkacak tablonun farkındalar. Erdoğan ailesi iktidardan gitmenin maliyetini çok iyi biliyor.

– CHP Genel Başkanı olarak sizin bugün bir erken seçim talebiniz var mı?

Yerel seçimlerden sonra genel seçimler yarın yapılacakmış gibi tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yarın karar alsınlar, biz hazırız.

MİLYARLARCA LİRASI VAR, ERDOĞAN SERVETİNİ TÜRKİYE’YE GETİRSİN

– Erdoğan kulübü diyorsunuz, orada işler nasıl gidiyor sizce?

Çok fena. Erdoğan Kulübü de değil Erdoğan Ailesi Kulübü…

– Son konuşmalarınızda hep “Damadı görevden al” diyorsunuz.

Türkiye için istiyorum bunu. Bakın bunu dünyada hiçbir muhalefet partisi yapmaz, yapmamıştır da zaten… Biz, iktidara krizden çıkışın yolunu da gösterdik. Çünkü biz ülkemizi seviyoruz. Sosyete damadın görevden alınması gerektiğini de yine aynı gerekçeyle söyledim. Düne kadar “Türk Lirası karşısında dolar değer kazandıkça bunu dış güçler yapıyor” diyorlardı. Bugün tam tersini söylüyorlar. Dolar değer kazansın, Türk Lirası değer kaybetsin, bu bizim işimize gelir diye düşünüyorlar. Halka yalan söylüyorlar. Devleti yöneten bir aile millete yalan söylüyorsa o koltukta oturamaz. Başta vicdan sahibi AK Partililerin oturup düşünmesi lazım. Ya düne kadar siz dış güçler operasyon yapıyor diyordunuz, bugün memnunuz diyorsunuz. O zaman sizi dış güçler mi yönetiyor? Neden halka yalan söylüyorsunuz?

– AKP seçmeninde bir değişiklik görülüyor mu?

Mutfakta yangın var. Yurttaş, izlenen kötü siyasetin bedelini öder hale geldi. AKP’den beslenen dar bir çevre hariç AKP seçmeni de bu halde. AKP’den beslenenler memnun, dolar arttıkça onların gelirleri de artıyor. Erdoğan’ın serveti de artıyor. 83 milyon bir avuç insana çalışıyor. AKP’li bunu görüyor, mutfağında, tenceresinde görüyor. Erdoğan’a “Damadı görevden al” diyorum ama bir şey daha söyleyeyim. Erdoğan ailesi memleketi seviyorsa yurtdışındaki servetini Türkiye’ye getirsin. Milyarlarca paraları var.

– Bundan nasıl bu kadar eminsiniz?

Şunun için eminim: Trump, “Senin servetini, mal varlığını inceleyeceğiz, aklını başına al” dediğinde Erdoğan hiç sesini çıkarmadı. Erdoğan ailesinin Türkiye’ye vergi açısından da ihanet ettiğini çok iyi biliyoruz. Man Adası’ndaki olay buydu. Vergi cennetlerinden gelecek paranın vergilendirilmesini sağlayacak kararname 2006 yılından bu yana çıkarılmıyor (Kurumlar Vergisi Kanunu madde 30/7). Çünkü Erdoğan Ailesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne vergi ödemek istemiyor.

ShareTweet
Previous Post

Hayatını kaybeden 554 KHK’lıdan 86’sı intihar etti

Next Post

17 Ağustos depreminin 21. yılı: Aynı kayıtsızlık

İLGİLİHABERLER

Çekimser kalmışlardı: Yeni Yol grubu İmralı’ya gitmeyecek
GÜNDEM

Çekimser kalmışlardı: Yeni Yol grubu İmralı’ya gitmeyecek

November 22, 2025
5k
Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek
Manşet Altı

Mahkemeden ‘devam’ kararı: Gürsel Tekin kayyım olarak göreve devam edecek

November 21, 2025
5.1k
SDG lideri Abdi geldi, Davutoğlu Duhok’tan ayrıldı: Bir provokatör, bir mermi fırlatsa kan gövdeyi götürür; PKK yaptı derler, süreç durur
Manşet Altı

SDG lideri Abdi geldi, Davutoğlu Duhok’tan ayrıldı: Bir provokatör, bir mermi fırlatsa kan gövdeyi götürür; PKK yaptı derler, süreç durur

November 21, 2025
5k
CHP’nin süreç komisyonu üyelerinden toplantı: 7 milletvekili “İmralı’ya gidilmesin” oyu vermiş
Manşet

CHP’nin süreç komisyonu üyelerinden toplantı: 7 milletvekili “İmralı’ya gidilmesin” oyu vermiş

November 20, 2025
5.1k
‘Bahçeli’ sessizliğinin nedeni belli oldu: AKP’nin elini kolunu bağlayan anketler
Manşet

‘Bahçeli’ sessizliğinin nedeni belli oldu: AKP’nin elini kolunu bağlayan anketler

November 19, 2025
5.1k
MHP dört koldan sıkıştırıyor: Daha oylama bile yapılmadan sonucu ilan etti
Manşet

MHP dört koldan sıkıştırıyor: Daha oylama bile yapılmadan sonucu ilan etti

November 19, 2025
5.1k
Daha Fazla Haber
Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e: Yalan ağzınıza yuva yapmış

Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e: Yalan ağzınıza yuva yapmış

November 22, 2025
5k
Sokak ortasında öldürülmüştü: Hakan Tosun cinayetinde çarpıcı iddia

Sokak ortasında öldürülmüştü: Hakan Tosun cinayetinde çarpıcı iddia

November 22, 2025
5k
Çekimser kalmışlardı: Yeni Yol grubu İmralı’ya gitmeyecek

Çekimser kalmışlardı: Yeni Yol grubu İmralı’ya gitmeyecek

November 22, 2025
5k
İstanbul’da susuzluk alarmı: İSKİ Genel Müdürü’nden açıklama

İstanbul’da susuzluk alarmı: İSKİ Genel Müdürü’nden açıklama

November 22, 2025
5k
Van’da iki ton bozuk gıda imha edildi: İşletmeye 63 bin lira ceza

Van’da iki ton bozuk gıda imha edildi: İşletmeye 63 bin lira ceza

November 22, 2025
5k
Türkiye gazetesi: 50 bin mahkuma kısmi af piyangosu

Türkiye gazetesi: 50 bin mahkuma kısmi af piyangosu

November 22, 2025
5.1k
Kocaeli’de bir bina daha boşaltıldı: Kolonlarında çatlak oluştu

Kocaeli’de bir bina daha boşaltıldı: Kolonlarında çatlak oluştu

November 21, 2025
5k
Adana Demirspor’a yine puan silme cezası: Eksi 23 puanla son sırada

Adana Demirspor’a yine puan silme cezası: Eksi 23 puanla son sırada

November 21, 2025
5.1k
1 milyar avroluk tarihi eser kaçakçılığı: 3 bin esere el konuldu

1 milyar avroluk tarihi eser kaçakçılığı: 3 bin esere el konuldu

November 21, 2025
5.1k
Almanya bu vahşeti konuşuyor: Türk dönerci iyilik yaptı canından oldu

Almanya bu vahşeti konuşuyor: Türk dönerci iyilik yaptı canından oldu

November 21, 2025
5.3k
Aptal denilen kadın kainat güzellik kraliçesi oldu

Aptal denilen kadın kainat güzellik kraliçesi oldu

November 21, 2025
5.3k
Güpegündüz tecavüz girişimi: Genç kadının üzerine çullanıp kıyafetlerini çıkartmaya çalıştı

Güpegündüz tecavüz girişimi: Genç kadının üzerine çullanıp kıyafetlerini çıkartmaya çalıştı

November 21, 2025
5.2k
Almanlar ‘Ferrarili Cuma’nın peşinde: Milyonlarla Türkiye’ye kaçtı

Almanlar ‘Ferrarili Cuma’nın peşinde: Milyonlarla Türkiye’ye kaçtı

November 21, 2025
5.2k
Milli Takım’a Arjantin’den transfer

Milli Takım’a Arjantin’den transfer

November 21, 2025
5.1k
Trump, o videoya çok öfkelendi: Bu isyana teşvik

Trump, o videoya çok öfkelendi: Bu isyana teşvik

November 21, 2025
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.