Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Karamollaoğlu: Biz din düşmanlarıyla ittifak kurmuşuz, hadi oradan

by aktifhabercom
June 21, 2018
Karamollaoğlu: Biz din düşmanlarıyla ittifak kurmuşuz, hadi oradan
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

AKP’de 5 il başkanlığına atama yapıldı

AKP’de 5 il başkanlığına atama yapıldı

November 8, 2025
5.1k
Avukatı Kılıçdaroğlu’nun yeni ofisini duyurdu

Avukatı Kılıçdaroğlu’nun yeni ofisini duyurdu

November 7, 2025
5.1k

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu Konya mitinginde konuştu.

Saadet Partisi, Konya’da mitingi düzenledi. Alanda konuştuğumuz seçmenler 24 Haziran seçimlerinde Konya’da Saadet Partisi’nin oy oranını arttıracağını söylüyorlar. Mitinge katılan üniversite öğrencisi Huzeyfe Çığırtkan, “Yüzde 0.6’yı gördük ama yoldan sapmadık. Bu bile bize gurur veriyor. Kendimizi özel hissediyoruz” dedi. Mitingde ilk konuşmayı yapan Saadet Partisi Konya Milletvekili adayı Mustafa Özkafa, “24 Haziran seçimleri yapanlarla satanlar arasında olacak” diye konuştu.24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu Konya mitinginde seçmenlerle bir araya geliyor.

Kılıçarsalan Şehir Meydanı’nda düzenlenen miting öncesi şehrin birçok noktasında Konyalı seçmenler, “Seçimde baraj yok oylar Saadet’e” anonslarıyla miting alanına davet edildi. Kadın ve erkeklerin ayrı noktalardan giriş yaptığı meydandaki hazırlıklar saatler öncesinde tamamlandı.

Miting alanının kenarında yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı Saadet Partisi’nin bayrağıyla kapatıldı. “Kralın adamı değil adamın kralı”, “Kıraathane değil fabrika aç”, “Zafer inananlarınındır ve zafer yakındır”, “Seçimler geçici insanlık kalıcıdır” pankartlarının taşındığı miting alanı büyük oranda doldu.


‘DOĞRUNUN PEŞİNDEN AYRILMADIĞIMIZ İÇİN EN İYİ MÜSLÜMANIZ’

Karamollaoğlu’nun konuşması öncesi alanda konuştuğumuz seçmenler, 24 Haziran seçimlerinde Saadet Partisi’nin Konya’da oy oranını arttıracağını söylüyorlar. Daha önceki seçimlerde AK Parti’ye oy verdiğini söyleyen isminin yayınlanmasını istemeyen bir emekli, “Bu kez Tayyip’e Konya’dan istediği gibi oy yok” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz iyi günde de kötü günde de kimseyi satmadık. Müslümanlık yalan söylemekle olmaz. Adaleti sağlamakla olur. Saadet Partisi kafir diyorlar. Biz doğrunun peşinden ayrılmadığımız için en iyi Müslümanız.”

‘BU İNSANLAR TEMİZ İNSANLAR’

İYİ Parti seçmeni olmasına rağmen muhalefet etme biçimini beğendiği için Karamollaoğlu’nu dinlemeye geldiğini söyleyen işçi Mesut Toprak ise şunları söyledi:

“Ben hem Akşener’e hem de İYİ Parti’ye oy vereceğim ama SAADET’İ başarılı buluyorum. Faizin içinde, haramın içinde temiz kalmak zordur. Bu insanlar temiz insanlar. Desteklenmeleri gerekiyor.”

‘TABAN CHP’YLE İTTİFAKA ASLA KARŞI DEĞİL’

Alanda konuştuğumuz bir diğer kişi ise üniversite öğrencisi Huzeyfe Çığırtkan oldu. Saadet Partisi’nin 24 Haziran seçimleri öncesi sempati topladığını söyleyen Çığırtkan, seçimlerde oy oranlarını arttıracaklarını belirterek şunları dile getirdi:

“Özellikle Temel başkan ciddi anlamda gündem oldu. Bu seçimde biraz daha fazla destek alacağız ama SAADET’in özünde tabanı olarak böyle bir derdi yok. Yüzde sıfır altıyı gördük ama yoldan sapmadık. Bu bile bize gurur veriyor. Kendimizi özel hissediyoruz. Şu anki iktidarda liyakat sahibi insanlar yokken ve iş yapamıyorlarken CHP ile ittifak kurmamız eleştiriliyor. Şu andaki taban CHP’yle ittifaka asla karşı değil. Bundan sonra ne hayır getirecekse onunla yan yana geliri

CHP Meram Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın farklı siyasi partileri destekleyenlerin de Karamollaoğlu’na duydukları sempatiden kaynaklı alana geldiklerini belirterek, “CHP olarak Saadet ile ittifak kurduğumuz için oldukça memnunuz. Bir değişim olacaksa hep beraber birleşerek olacak” dedi.

MİTİNGE AK PARTİ RÖTARI

Saadet Partisi’nin Konya‘daki mitingi planlanan saat olan 17.30’da başlayamadı. Edinilen bilgiye göre Saadet Partisi’nin miting alanındaki hazırlıkları AK Parti’nin öğlen saatlerinde alanda etkinlik yapacağı gerekçesiyle geç başladı. Alandaki sahne kurulumunun ve bayraklama çalışmalarının geç başlaması nedeniyle Karamollaoğlu henüz sahneye çıkmadı.

‘YAPANLARLA SATANLAR ARASINDA BİR SEÇİM OLACAK’

Temel Karamollaoğlu’nun konuşması öncesi Saadet Partisi Konya 1’inci sıra Milletvekili adayı Mustafa Özkafa miting alanını dolduranlara seslendi.

Fazilet Partisi döneminde yapılan yatırımların AK Parti hükümeti döneminde özel şirketlere satıldığını söyleyen Özkafa, “24 Haziran seçimleri şu partiyle bu parti arasında değil. Yapanlarla satanlar arasında bir seçim olacaktır” dedi.

Atanamayan öğretmenlerin olduğunu ve gençlerin işsiz olduğunu söyleyen Özkafa, “Allah aşkına 17 yıl okutulmuş bir genç bu memlekette işsiz. Ya okutma ya da diplomasını verdiysen iş ver iş” diye konuştu.

‘BİZİM KİTABIMIZDA RÜŞVET YAZMAZ’

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, “Bilge başkan Temel başkan” sloganları eşliğinde sahneye geldi. “Konyamız milli görüşün kalesidir bunu biliyoruz. Erbakan hocamız milli görüş Konya’dan başlattı” sözleriyle konuşmasına başlayan Karamollaoğlu, AK Parti hükümetini eleştirdi. Necmettin Erbakan’ın AK Parti’ye yönelik eleştirilerini hatırlatan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Gerçekleri gözardı edemezler. Milli görüşün lideri olan Erbakan hocamız, açıkça ne için çalışıldığını, AK Parti ile önünün nasıl kesildiğini, siyonizmle nasıl hareket edildiğini gördü. AK Partili arkadaşlarımızla geçmişte birlikte siyaset yaptık. Yanlış yola da gitmiş olsalar yanlışlıklarını söyleriz ama düşman hasım olarak görmeyiz. Yanlışlıklarına, Türkiye’yi soktukları bunalıma rağmen kardeş diye görürüz ancak kardeşliğin bir önemi var. Dost acı söyler. Kimse bizim hocamızın kemiklerini sızlatmakla itham edemez.

Bizim kitabımızda rüşvet yazmaz. Bizim ideallerimiz başkadır. Yeri geldiği zaman haksızlık karşısında susamayız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.”

‘SOĞANA İTHAL EDECEĞİZ, ALLAH AKIL FİKİR VERSİN’

AK Parti hükümetinin tarım politikalarını da eleştiren Karamollaoğlu, “Dolar kuruyla soğan kuru karışınca şimdi sıra soğan ithalatına geldi. Hay Allah akıl fikir versin. Bizim memleketimizi soğana muhtaç her baba yiğit getiremez ha. Pehlivan gerek bunu yapmak için. Bu halimizin perişanlığını gösteren en açık delildir bu” dedi.

3 ay önce Karaman’a gittiğini aktaran Karamollaoğlu, “En büyük dert patatesti. Şimdi çıktı patates 6 liraya. Bizim Türkiyemizde buğday, patates, soğan, pamuk, sebzeler envaiçeşit. Her ürün için hükümetlerin politikası olması icap eder” diye konuştu.

‘BU ARKADAŞLARIN EKONOMİ POLİTİKALARI İFLAS ETMİŞTİR’

“Döviz dalgalanmasının temel sebebi bizim hep dövize muhtaç olmamız” diyen Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her şeyi borçla yapıyor bu hükümet. Köprü, hastane, yol her şeyi borçla yapıyor. Dış ticaret açığı her geçen gün artıyor. Bugün ekonomide ciddi bir karmaşa var. Bu arkadaşlarımız birkaç istisna dışında 90 yıldır kurulan bütün tesisleri, fabrikaları sattılar. Özal zamanında başlamıştı, 70 milyar dolar para aldı. Bunlar 62 milyar dolar aldı. Yeniden kurmaya kalkın bu satılanları 600 milyon dolara ihtiyacınız olur. Satılan fabrikalar yıkıldı, işsizlik arttı. Milli gelir düştü. Borç da milli gelirin içine dahil edilerek açıklanıyor. Böyle olunca zengin gibiymişiz gibi görünüyor. Ama fakiriz. Bu arkadaşların ekonomi politikaları iflas etmiştir.”

‘HOCANIN YAPTIĞI BÜTÜN FABRİKALARI YIKTINIZ’

Hükümet kanadından gelen CHP ile ittifak eleştirilerine de yanıt veren Karamollaoğlu, “Biz din düşmanlarıyla ittifak kurmuşuz. Hadi oradan. Biz prensiplerimizden taviz vermeyiz. Biz Ecevit’le iktidar olduk mu? Bir sürü imam hatip açıldı. Ağır sanayi hamlesi başlatıldı. Kıbrıs harekatı yapıldı. Siz hocanın yaptığı bütün fabrikaları yıktınız. Hangisine teşebbüs edebiliyorsunuz?” dedi.

‘TESLİM OLACAKSINIZ DEDİLER’

Yanlışların önünde duracaklarını belirten Temel Karamollaoğlu, “Biz de bir ittifak kurduk. Onlardan da geldi. Bize teslim olacaksınız diyor. Demin saydığımız tüm yanlış politikalara evet diyecekmişiz. Biz bu vebalin altına girmeyiz. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilirken yüzde 10 barajını bilerek tuttular. Türkiye’yi kutuplaştırmak için. Biz bu oyuna da gelmedik. Yüzde 10 barajı artık bizim için bir engel değil. Birçok kardeşimiz geçmişte size oy vereceğiz ama oyumuz boşa gider diyorlardı. Baraj diye bir endişe yok. Biz bugünkü getirilen başkanlık sistemine karşıyız” şeklinde konuştu.

‘DEMİRTAŞ’A TEMİZ BELGESİNİ KİM VERDİ?’

Karamollaoğlu, tutuklu olan HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’a ilişkin Saadet Partisi’ne yöneltilen eleştirilerle ilgili, şunları söyledi:

“Demirtaş için söylediğimiz sözlerden dolayı terörü destekliyormuşuz. Hadi oradan. Demirtaş’a temiz belgesini kim verdi. AK Parti’li bürokratlar verdi. HDP’yi 100 milyon lira seçim desteğini kim verdi. Biz vermedik. TRT Demirtaş’ın çekimini yapıyor. AK Parti’li bürokratlar gönderiyor. Biz adalet dediğimiz için terörü desteklemekle suçlanacağız. Allah’tan korkun. TRT’deki mesullere de söylüyorum. Bir sözümü verip yarısını kesmekle ne elde edeceksiniz. Sadece insanları yanıltacaksınız. Bu bir vebaldir.”

“Onların seviyesine düşmeyin. Allah’ın izniyle bu kötü gidişatı değiştireceğiz” sözlerinin ardından Karamollaoğlu konuşmasını tamamladı.

ShareTweet
Previous Post

Erdoğan’dan seçim öncesi şovu: Bitmeyen havalimanına indi

Next Post

IMF Türkiye için acil durum grubu oluşturdu

İLGİLİHABERLER

AKP’de 5 il başkanlığına atama yapıldı
Manşet Altı

AKP’de 5 il başkanlığına atama yapıldı

November 8, 2025
5.1k
Avukatı Kılıçdaroğlu’nun yeni ofisini duyurdu
Manşet Altı

Avukatı Kılıçdaroğlu’nun yeni ofisini duyurdu

November 7, 2025
5.1k
Birinci parti polemiği: Son anket sonuçları ne diyor?
Manşet Altı

Birinci parti polemiği: Son anket sonuçları ne diyor?

November 7, 2025
5.1k
Erbakan: Baskı ve şantaj var, bizzat Erdoğan yapıyor
Manşet

Erbakan: Baskı ve şantaj var, bizzat Erdoğan yapıyor

November 7, 2025
5.1k
Süleyman Soylu’dan AKP’lilere: İt köpek muamelesi yapacağım
Manşet Altı

Süleyman Soylu’dan AKP’lilere: İt köpek muamelesi yapacağım

November 7, 2025
5.2k
HBS Araştırma’nın kasım ayı anketi: Ankara’da fark açılıyor
Manşet Altı

HBS Araştırma’nın kasım ayı anketi: Ankara’da fark açılıyor

November 5, 2025
5.1k
Daha Fazla Haber
Diyarbakır’da viyadük inşaatında iskele çöktü: 4 işçi yaşamını yitirdi, 1 işçi yaralı

Diyarbakır’da viyadük inşaatında iskele çöktü: 4 işçi yaşamını yitirdi, 1 işçi yaralı

November 11, 2025
5k
Manisa’da otizmli öğrenciyi merdivenden iten okul müdürü tutuklandı

Manisa’da otizmli öğrenciyi merdivenden iten okul müdürü tutuklandı

November 11, 2025
5.1k
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında tahliye kararı

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında tahliye kararı

November 11, 2025
5k
MSB duyurdu: Türkiye’ye ait C130 askeri kargo uçağı Gürcistan-Azerbaycan sınırında düştü

MSB duyurdu: Türkiye’ye ait C130 askeri kargo uçağı Gürcistan-Azerbaycan sınırında düştü

November 11, 2025
5.1k
Dokuz gündür haber alınamıyordu; 5 yaşındaki Osman’ın ve annesi Huriye Helvacı’nın cesedi bulundu

Dokuz gündür haber alınamıyordu; 5 yaşındaki Osman’ın ve annesi Huriye Helvacı’nın cesedi bulundu

November 11, 2025
5.2k
3 kilosuna daire satın alınıyor: Askerler tarlanın başında gece gündüz nöbete başladı

3 kilosuna daire satın alınıyor: Askerler tarlanın başında gece gündüz nöbete başladı

November 11, 2025
5.3k
İmamoğlu’ndan iddianame açıklaması: “İstanbul’un ve Türkiye’nin iradesini yok sayan bu partizan zihniyetle en güçlü şekilde mücadeleye devam ediyoruz”

İmamoğlu’ndan iddianame açıklaması: “İstanbul’un ve Türkiye’nin iradesini yok sayan bu partizan zihniyetle en güçlü şekilde mücadeleye devam ediyoruz”

November 11, 2025
5k
Tekstil ve giyimde istihdam kaybı 73 bini aştı

Tekstil ve giyimde istihdam kaybı 73 bini aştı

November 11, 2025
5k
İddia: Metehan Baltacı 1600 maça bahis yapmış

İddia: Metehan Baltacı 1600 maça bahis yapmış

November 11, 2025
5.1k
ABD’de hükümetin açılmasına yönelik geçici bütçe tasarısı Senato’da kabul edildi

ABD’de hükümetin açılmasına yönelik geçici bütçe tasarısı Senato’da kabul edildi

November 11, 2025
5k
‘Dünya soğuyor’ ve diğer iklim efsaneleri: İddialar ve gerçekler

‘Dünya soğuyor’ ve diğer iklim efsaneleri: İddialar ve gerçekler

November 11, 2025
5.1k
Avustralya’da yeni arı türü bulundu: ‘Şeytan’

Avustralya’da yeni arı türü bulundu: ‘Şeytan’

November 11, 2025
5.1k
128 kez denedi ama ehliyet sınavını yine geçemedi

128 kez denedi ama ehliyet sınavını yine geçemedi

November 11, 2025
5.1k
Bahis oynayan futbolcular: Futbol Disiplin Talimatnamesi’nin 57. maddesi ne diyor?

Bahis oynayan futbolcular: Futbol Disiplin Talimatnamesi’nin 57. maddesi ne diyor?

November 11, 2025
5k
İBB iddianamesi Yeni Şafak’a sızdırıldı; Başsavcılık, ‘Hazır değil’ açıklaması yaptı

İBB iddianamesi Yeni Şafak’a sızdırıldı; Başsavcılık, ‘Hazır değil’ açıklaması yaptı

November 11, 2025
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.