Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

İnce’den Genelkurmay Başkanı Akar’a: Sök apoletlerini çık karşımıza

by aktifhabercom
May 17, 2018
İnce’den Genelkurmay Başkanı Akar’a: Sök apoletlerini çık karşımıza
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adaylığının konuşulduğu dönemde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Gül’ü ziyaret etmesine sert sözlerle yüklendi. İnce, Akar’a “Sök apoletlerini çık karşımıza” ifadelerini kullandı.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adaylığının konuşulduğu dönemde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a sert sözlerle tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Hulusi Akar ile çalışmayacağını ifade eden İnce, “Sök apoletlerini çık karşımıza. Genelkurmay Başkanı’nın Abdullah Gül ile ne işi var. Hulusi Akar’la kısa bir süre çalışırım. Bu zihniyetteki insanlarla uzun süreli çalışmamız mümkün değildir” diye konuştu.

CHP Olağan Kurultayı’nda Kılıçdaroğlu’na rakip olmasına rağmen kendisini Cumhurbaşkanı adayı yapmasına değinen İnce, “Ola ki 24 Haziran’da kazanamadım Kılıçdaroğlu’nun karşısına asla aday olmam. Ben vefalı bir insanımdır. Kendisiyle asla bir yarışa çıkmam” dedi.

İnce, “Türkiye Cumhuriyeti kimsenin babasının çiftliği değildir. Demirel, Özal nasıl gittiyse öyle gidecek. Ben yargıç değilim. Devleti yönetirken dosyalara hakim olacağım” ifadelerini kullandı.


Muharrem İnce FOX TV’de Fatih Portakal’ın konuğu oldu. İnce’nin açıklamaları şöyle:

“Kılıçdaroğlu’nun kendisinin karşısına iki kere aday olmuş kişinin aday göstermesinin büyük bir centilmenlik olarak düşündüm. Eşim bana adaylığımı sorduğunda 80 milyonun yükünü omuzlarımda hissediyorum. İnsanlara umut olmak çok büyük bir görev dedim.”

(Erdoğan ile görüşmeye kravatsız gitmesi) “Asık suratlı bağıran çağıran ayar veren bir Cumhurbaşkanı olmak istemiyorum. 16 yıllık milletvekiliyim. Daha rahat daha özgür daha insanlara dokunan birisi olmak istiyorum Kravatla bir derdim yok, severim. Ama böyle davranmanın toplanmanın topluma daha iyi olacağını düşnüyorum. Balıkçının oltasına dokunabilen, kahvede yancı olabilen asık suratlı olmayan, ceketini çıkaran onları düşünen biri olmak istiyorum. Bunun için takmıyorum. Ama Anıtkabir’e giderken kravatımı takarım, saygı duruşumu okurum.

Saray’da oturmayacağım. Kendi evimde oturacağım bu daha keyifli. Hiç tepeden bakmadan trafiği çok fazla aksatmadan 300-500 korumayla gezmeden yaşayacağım.”

“Bir daha Kılıçdaroğlu’nun karşısına asla aday olmam”

“Ola ki 24 Haziran’da kazanamadım Kılıçdaroğlu’nun karşısına asla aday olmam. Ben vefalı bir insanımdır. Kendisiyle asla bir yarışa çıkmam. Benden daha iyi bir cumhurbaşkanı adayı bulursak onu da desteklerim.”

Kılıçdaroğlu “Kazanacaksın, cumhurbaşkanımız olacaksın” dedi. 16 yıldır Kılıçdaroğlu’yla milletvekilliği yaptım. Beni çok iyi tanır. Kamuoyunda tanınmışlık oranımı bilir. Kılıçdaroğlu’da “doğru kişiyi aday yapmışız” dedi bana.

Türkiye’de şu anda bizzat AYM  tarafından rafa alınmış durumda. Şu anda bir kişinin sınırları var sadece. Ben 2002 yılından beri Meclis’teyim. Bugün Türkiye’de yargı, yasama, yürütmeyi tek başına kontrol eden biri var. Üniversite bölünsün diyor, bölünüyor. Türkiye’de kurallar işmeiyor. Böyle bir durumda cumhurbaşkanı olacağım. Ben çok büyük bir zorlukla karşı karşıyayım. Kuralları doğru koyarsak işin içinden çıkabiliriz. 81 milyonun bütçesinin bir cumhurbaşkanı tek başına karar verebiliyor. Ben bu yetkiyi kullanmayacağım. Ben bu yetkiyi Meclis’e geri vereceğim. Yargıyla ilgili yetkileri de kullanmayacağım. Bizde yüksek yargı yetkilileri iliklemesi kolay olsun diye çıtçıtlı cübbe yaptıracaklar nerdeyse.

“Onarım sürecinde hesap vermekten kaçılmamalı”

Bir onarım süreci gerekebilir. Onarım sürecinde hesap vermekten kaçılmamalı. Örtülü ödenek için vekillerden oluşan bir komisyon kurulabilir. Sonradan kaldırırsınız belgeleri. Bugün Türkiye’yi yöneten Erdoğan hiç kimseye hesap vermiyor. Bakanların bile yok. Bugün sokağa çıksak bakanların isimlerini sayamazlar. Bakanlar önemsiz artık. Ben cumhurbaşkanı olduğumda bu yetkileri böyle kullanmayayım, parlamentoya dönelim. Komisyonlarda bunu tartışın. Yeni sistemde Meclis’in hiçbir hükmü yok. Meclis yapsın, Cumhurbaşkanı onaylasın. TBMM bir danışma kurulu değildir. Başında büyük var. İki tane görevi var. Bence en önemli görevi bütçe yapmak. Bu görevini devretti Meclis, bir kişide şu an. Parlamentoda Cumhur İttifakı güçlü olsa dahiğ bu yetkiyi kullanmayacağım. Bu tehlikenin bertaraf etmenin bir koşulu vardır bir düzen kurmak gerekir. Kamuda yükselmeyi objektif kriterlere bağlarsak kişi tek adam Yoksa herkes tek adam olabilir. Yasayı, anayasayı ona göre koyacağız.

Kürt seçmen

Cumhuriyet 1923’te kurulmuştur. Ziya Gökalp, “Paşam sakın program yapma, esneyemeyiz. İlke koyalım ona göre hareket ederiz” der. Ben de siyaset için ilkeli ilerlerim. “Onların da beni ziyaret etmesini beklerdim” Eğer bir doğru varsa bu doğruda da CHP’yi desteklemek, yanlış ise bu yanlış demek. Partide pek çok konuda başkaldırmışımdır. Ben şimdi Kürtlerin gönlünü alayım sonra bana oy verirler diye düşünmem. Rakiplere giderken o seçmen bu seçmen kızar diye bir siyaset yapma biçimi yok. Eleştiri geldi mi geldi. Türkiye’yi yönetmeye talibiz. Bu çok normal. Cumhurbaşkanı seçildiğimde AK Partililerin de cumhurbaşkanı olmayacak mıyım? Ben neden rozetimi çıkardım o zaman. Cumhurbaşkanı 81 milyonun cumhurbaşkanı olur. Onun için siyaset normalleşsin istiyorum. Edirne’den Hakkari’ye geçtim. En keyifli olduğum yer Hakkari idi. Yalova’da otobüste 15-20 kişi el sallamadı, Hakkari de böyle bir şey olmadı.

HDP neden ittifakta yok?

Cumhurbaşkanlığı adaylığı başka bir şey ittifak olayı başka bir şey. Ben bütün muhalefetin toplanmasını isterdim. Uzlaşmak ne demektir? Çok istediğinden vazgeçeceksin ki uzlaşacaksın. TRT her şey serbest desin, adil bir biçimde konuşsak iki yıl boyunca daha doğru olacak diye düşünüyorum.

“Kürt Başkan Yardımcısı da yaparım”

Millete hiç yalan söylemeden yapmalıyız. Bundan kızacaklarmış kızsınlar önemli değil. Millet için doğruysa o zaman yapmalıyız. Kürtler bu memleketin değil mi? Kürt başkan yardımcısı da yaparım. Neden muhafazakar olan biri yardımcılık yapmasın.

Ana dilde eğitim

Ana dilde eğitimi vekil ve gazetecilerin haddine değildir. Pedagogların, uzmanların işidir. Bir TV kanalında ayrıca tartışılsın diyorum. Ben Kürt çocuklarını birilerinin reyting savaşına malzeme edemem. Bir öğretmen için Hakkari’deki öğrenci ile Yalova’daki öğrenci arasında ayrım olur mu? TRT’nin bir kanalını buna tahsis edeceğiz ve korkmadan tartışacağız.

“OHAL’i kaldıracağız”

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Erdoğan’dan Suriye açıklaması: Kılıç kınından çıkarsa kaleme gerek kalmaz

Erdoğan’dan Suriye açıklaması: Kılıç kınından çıkarsa kaleme gerek kalmaz

August 26, 2025
5k
Özgür Özel, Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye geçiş sürecini anlattı: “Bana geldi, tedirgindi ve sesi titriyordu. Parti olarak arkandayız dedim ama dik duramadı”

Özgür Özel, Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye geçiş sürecini anlattı: “Bana geldi, tedirgindi ve sesi titriyordu. Parti olarak arkandayız dedim ama dik duramadı”

August 21, 2025
5.1k

Kürt sorununu çözmek için ilerici, çağdaş ve cesur adamlara ihtiyaç var. Türkiye’nin en gerici partisinden en ilerici adımı bekliyorsunuz. Demokrasiyi araç olarak gören birinden demokrasi için adım bekliyoruz. Burası yanlış.Kürt sorunu kültürel, ekonomik ve siyasal bir sorundur. En önemlisi siyasi ahlak sorunudur. İnsanları yıllarca kandırdılar. Orada başka burada başka konuştular. Bu çözüm milletin gözünün önünde olmalı

OHAL’i hemen kaldırıacağız. OHAL sadece Erdoğan’ın işine yaradı.

“Soygun düzenini engelleyeceğiz”

Merkez Bankası Başkanı’nı siyasal partiye çağırmak Türkiye’yi küçük düşürmektir.Bunlar bağımsız olmalıdır. Büyüme rakamlarınız, işsizlik rakamlarınıza kimsenin inandığı yok. AVM ekonomisinden çıkabilmek için birincisi demokrasi. Dolar yükseldi bugün. 2017’deki orta vadeli programda 2018’in sonunda 3,73 olacak diyor. 2019’da 3,92 olacak. 2020’de 4,02 olacak. Şimdi dolar 4,40. Sonra diyor ki; Bizi dolarla terbiye etmek istiyorlar. Sen onların suç ortağısın. Geçmediğimiz köprünün, yatmadığımız hastanenin parasını ödüyoruz. Bunu nasıl çözeceğiz. Birincisi, soygun düzenini engelleyeceğiz, bilimi egemen kılacağız. Rakamları düşük göstermek için alicengiz olaylarından uzak duracağız. Ekonomi rakamlarını doğru söyleyelim. Güven veren bir ülke olduğumuzda hiçbir şey yapmadığımızda dolar kendiliğinden düşecektir.

Ziraat Bankası’nın görevi nedir? Çiftçiyi kalkındırmak. Medyayla ne ilgili ne işi var? Bir ahlakının olması lazım.

Hulusi Akar’a tepki

Sök apoletlerini çık karşımıza. Genelkurmay Başkanı’nın Abdullah Gül ile ne işi var. Hulusi Akar’la kısa bir süre çalışırım. Bu zihniyetteki insanlarla uzun süreli çalışmamız mümkün değildir.

“Birinci turda kazanacağımı düşünüyorum”

Birinci turda kazanacağıma inanıyorum. Adaylığım açıklandığından beri çok yol aldığımı görüyorum. İkinci tur olursa Erdoğan ile kalacağımı düşünüyorum. 

Seçim güvenliği 

Yurttaşlarımız rahat olsunlar. CHP^nin zayıf olduğu yerlerde Saadet, İYİ Parti var. Onların olmadığı yerde biz varız. YSK’da bir şey olur mu diye düşünürseniz avukatlara çağrıda bulunmuştum zaten. YSK alicengiz oyununa girişirse avukatlarla orada olacaklar. Herkes haddini bilecek. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alacağız.

Seçim manifestosunun tarihi

Yapılan sözleşmeleri inceleyeceğiz. Ayın 19’unda manifestomu açıklayacağım. Mazotu çiftçiye 3, 3.5 TL’ye vereceğiz. Erdoğan ile anlaşamadığım nokta demokrasiye inanmaması.

Bedelli açıklaması

Taşeronu kaldıracağım. Af değil adalet gelmeli. Adalet olmadan af getirmenin bir anlamı yok. Bedelli benim gündemimde yok. Profesyonel ordu neden olmasın bu tartışılabilir.

Kesinlikle bölünmemelidir. Cerrahpaşa’yı yakında ziyaret edeceğim. Okulların pek çoğu yüksek lise.Eğitimle ilgili açıklamalarımı Balıkesir’de yapacağım. Doğu’ya karşı Batı’nın gücünü, Batı’ya karşı Doğu’nun gücünü kullanabiliriz.24 Haziran’da cumhurbaşkanı olduktan 3 ay sonra Yüksek Yargıyı düzenleriz. Adil bri yargım var artık deriz. “Gülen’i iade et” deriz. Etmezse İncirlik’i kapatırız.Türkiye Cumhuriyeti kimsenin babasının çiftliği değildir. Demirel, Özal nasıl gittiyse öyle gidecek. Ben yargıç değilim. Devleti yönetirken dosyalara hakim olacağım.

Hırs, intikam peşinde değilim. Adil bir yargı düzeni kurmak istiyorum. Beni de onu da yargılasın. Ben yargının beni yargılamasından korkmuyorum. Yargıç cumhurbaşkanı karşısında düğmesini iliklememeli ama herkes yargıcın karşısında önünü iliklemeli.

 İnce’nin hayali

Millet sizi sevmiyorsa bırakacaksınız. İşler iyi gidiyorsa neden erken seçim var, işler kötü gidiyorsa neden kötü yönetimi yeniden seçelim? 24 Haziran’dan sonra hayalim;
1- Onarım sürecini bitirip, parlamenter sisteme dönüp kriz anında tüm partileri bir masa etrafında toplayabilmeli, 81 milyonun sevdiği bir cumhurbaşkanı olmak isterim.

Eski tas eski hamam olacak bunlar kaldığında. Bence buna fırsat vermeyecek bu millet. 

Karikatürlerimi yayınlayacak insanları bekliyorum. Onları evimde ağırlamak isterim. Beni rahat rahat eleştiribilecekler.

“TRT’deki yapıyı yerle yeksan edeceğim”

Fizik öğretmenleri sert olur ama mert olur. Medyaya şunu söyleyeyim: Dış basının gösterdiği ilgiyi Türk medyasın göstermedi. TRT’deki yapıyı yerle yeksan edeceğim.Gazeteci aile düzenini geri geçeceğiz.

Kudüs açıklaması

Mallarını boykot etmeyeceksin, tohum alacaksın, Mavi Marmara’da 20 milyonu geri vereceğim sonra diyorsun ki miting yapacağım. Kendi siyasi çıkarın için yapacaksın. Dik dur yanında duralım dedik. 

“İsrail bir terör devleti” dedi. Sonra “İhtiyacımız var” Kof kabadıyılık söz konusu. Filistin politikası vardır Türkiye’nin. Hangi parti iktidar olursa olsun bu devam eder? Bunu yerle bir ettiler. İsrail ile ilgili konu seçim zamanı gündeme geldiğinde Erdoğan’ı seviyorlar” diyorum. Yine gizli anlaşmalar mı var?

Gelsin bir TV kanalına. İsrail’i, Filistin’i konuşalım.

Ben transkripti mi göstereceğim. Kıskananlar çatlasın diye. 2 yıl mı 4 yıl mı? Gece mitingini arkadaşlarım planlıyor.

ShareTweet
Previous Post

Gülen Hocaefendi Ramazan’ın bereketinden faydalanmanın yolunu anlattı

Next Post

AKP oy için dağıttı, zaruri ihtiyaçları için torbasını 2 TL’ye satıyorlar

İLGİLİHABERLER

Erdoğan’dan Suriye açıklaması: Kılıç kınından çıkarsa kaleme gerek kalmaz
Manşet Altı

Erdoğan’dan Suriye açıklaması: Kılıç kınından çıkarsa kaleme gerek kalmaz

August 26, 2025
5k
Özgür Özel, Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye geçiş sürecini anlattı: “Bana geldi, tedirgindi ve sesi titriyordu. Parti olarak arkandayız dedim ama dik duramadı”
Manşet Altı

Özgür Özel, Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye geçiş sürecini anlattı: “Bana geldi, tedirgindi ve sesi titriyordu. Parti olarak arkandayız dedim ama dik duramadı”

August 21, 2025
5.1k
CHP’li Gökhan Günaydın: Türkiye G20 ülkesi ama 30 milyon insan açlık sınırının altında yaşıyor
Manşet Altı

CHP’li Gökhan Günaydın: Türkiye G20 ülkesi ama 30 milyon insan açlık sınırının altında yaşıyor

August 20, 2025
5k
CHP’li Eyüpsultan Belediye Başkanı Bülent Özmen’den AKP’ye geçiş iddialarına yanıt
Manşet Altı

CHP’li Eyüpsultan Belediye Başkanı Bülent Özmen’den AKP’ye geçiş iddialarına yanıt

August 18, 2025
5k
CHP: Aydın’da CHP’li personele istifa baskısı yapılıyor
Manşet Altı

CHP: Aydın’da CHP’li personele istifa baskısı yapılıyor

August 15, 2025
5.1k
DEM Parti: Operasyonlar derhal son bulmalı
Manşet Altı

DEM Parti: Operasyonlar derhal son bulmalı

August 15, 2025
5.1k
Daha Fazla Haber
Tayanç Ayaydın ‘taciz’ suçlamasını reddetti

Tayanç Ayaydın ‘taciz’ suçlamasını reddetti

August 26, 2025
5k
Erdoğan’ın danışmanı Saadet Oruç hakkında suç duyurusu

Erdoğan’ın danışmanı Saadet Oruç hakkında suç duyurusu

August 26, 2025
5k
Turgut Özal’ın papağanı ‘Cabbar’ bulundu

Turgut Özal’ın papağanı ‘Cabbar’ bulundu

August 26, 2025
5.1k
Mücahit Birinci hakkında adli kontrol kararı

Mücahit Birinci hakkında adli kontrol kararı

August 26, 2025
5k
Yönetmen Selim Evci hakkında taciz iddiası: MUBI, filmini yayından kaldırdı

Yönetmen Selim Evci hakkında taciz iddiası: MUBI, filmini yayından kaldırdı

August 26, 2025
5.1k
Sosyal medyayı ikiye bölen görüntü: Market domatesleri çöpe dökerken, yaşlı kadın topladı

Sosyal medyayı ikiye bölen görüntü: Market domatesleri çöpe dökerken, yaşlı kadın topladı

August 26, 2025
5.1k
Tutuklu İBB görevlisi cezaevinde kalp krizi geçirdi

Tutuklu İBB görevlisi cezaevinde kalp krizi geçirdi

August 26, 2025
5.1k
‘Türkiye’nin en tehlikeli mahallesinde’ skandal görüntüler: ‘Herkesin canını alacağım’

‘Türkiye’nin en tehlikeli mahallesinde’ skandal görüntüler: ‘Herkesin canını alacağım’

August 26, 2025
5.1k
Mesut Süre: İfşa değil itibar suikastı

Mesut Süre: İfşa değil itibar suikastı

August 26, 2025
5.1k
Reuters’ta Gazze istifası: Bu kartı taşımak artık utanç ve acı kaynağı

Reuters’ta Gazze istifası: Bu kartı taşımak artık utanç ve acı kaynağı

August 26, 2025
5.1k
Arkadaşları anbean kaydetti: Ölüme balıklama atladı

Arkadaşları anbean kaydetti: Ölüme balıklama atladı

August 26, 2025
5.1k
Milyarlık yarımadaya 20 bin TL teminatla tedbir kararı

Milyarlık yarımadaya 20 bin TL teminatla tedbir kararı

August 26, 2025
5.1k
Milyonlar kazanan sosyete kuyumcusunun vergisi 45 bin TL

Milyonlar kazanan sosyete kuyumcusunun vergisi 45 bin TL

August 26, 2025
5.1k
Taksim’deki dönercilerde büyük kuşku: Hollandalı iki kardeşin ölümüne döner ve ayran mı sebep oldu?

Taksim’deki dönercilerde büyük kuşku: Hollandalı iki kardeşin ölümüne döner ve ayran mı sebep oldu?

August 26, 2025
5.1k
Gazze’de 7 Ekim’den bu yana 246 gazeteci öldürüldü

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana 246 gazeteci öldürüldü

August 26, 2025
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.