Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul açıklaması: Büyük bir hata olacağını savunuyorum

by aktifhabercom
September 24, 2019
İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul açıklaması: Büyük bir hata olacağını savunuyorum
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

AKP’nin ‘İran’ tutumu HÜDA-Par’ı da kızdırdı: ‘Kardeş ülke dedikleriniz siyonistlere topraklarını kullandırtıyor’

AKP’nin ‘İran’ tutumu HÜDA-Par’ı da kızdırdı: ‘Kardeş ülke dedikleriniz siyonistlere topraklarını kullandırtıyor’

March 4, 2026
5.1k
Bahçeli “İran’a tuzak kuruldu” dedi, “Terörsüz Türkiye” vurgusu yaptı: İran’ın başına gelenlerden ülkemizi soyutlayamayız, milli birliğimizi savunmalıyız

Bahçeli “İran’a tuzak kuruldu” dedi, “Terörsüz Türkiye” vurgusu yaptı: İran’ın başına gelenlerden ülkemizi soyutlayamayız, milli birliğimizi savunmalıyız

March 3, 2026
5.1k
Kimse Yok mu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir canlı yayında soruları yanıtladı.

Habertürk TV’de Didem Arslan Yılmaz’ın moderatörlüğündeki programda Veyis Ateş, Deniz Zeyrek ve Nevzat Çiçek’in sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la özellikle Kanal İstanbul projesini tartışmak istediğini vurgulayan İmamoğlu, “Erdoğan’la Kanal İstanbul’la ilgili ben tartışmak isterim. Kamuoyunda böyle bir sürecin oluşmamasını, tartışılmamasını konuşmak isterim. Planını da tartışmak isterim. Ben bunun İstanbul’da büyük bir hata olacağını savunuyorum. Bize göre yanlış ve eksikliklerini görüşmek isterim” dedi.

Erdoğan’dan randevu talep etti mi?


‘Erdoğan’dan bir randevu talebinde bulundunuz mu?’ sorusuna da İmamoğlu, “Bulunmadım, çünkü bizi yeniden davet edeceklerini belirttiler. Komisyonlarla bir ortak çalışma masasıyla ilgili teşekkür ettim. Geçen hafta bir gazetede çağrının yapılacağı noktasında bir haber çıktı. Ama henüz bir çağrı yapılmadı” dedi.

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Sayın Bahçeli’ye şifa dileklerimi iletiyorum. Program için teşekkür ediyorum. İstanbul’la ilgili yaptıklarımızı anlatabiliriz diye umut ediyorum. Kamuoyunda duyulmak istenen ya da cevabı istenen elbette cevabı olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı’nın büyükşehir belediye başkanlarına yaptığı davet çok değerliydi. Bize özel bir pozisyon sağlandı değil. Devletin İstanbul gibi 30 büyük şehirle entegre çalışma arzusu elbette önemli. Oradaki maksimum diyalog Türkiye’de ekonomiden demokrasiye varıncaya kadar hatta adalet duygusuna varıncaya kadar değerliydi. Ben orada CHP’li belediye başkanı adına temennilerimi dile getirdim. Bir komisyon kurmak adına, 6 maddeydi. Daha sonra bütün belediyeler kendi illeriyle hususlara değindiler. Yanlış anlaşılmasın, hiçbir belediye başkanımın sorunlarını küçümsemek gibi asla bir niyetim olamaz. Sayın Cumhurbaşkanından Türkiye’de en büyük kent olan, özel olarak kendilerine brif etmek, hem de neler beklediğimizi ifade etmek, elbette ki kendilerinin taleplerini de dinlemekti. Bu yönde talebim devam ediyor.

“Randevu talebinde bulunmadım, çünkü bizi yeniden davet edeceklerini belirttiler. Komisyonlarla bir ortak çalışma masasıyla ilgili teşekkür ettim. Geçen hafta bir gazetede çağrının yapılacağı noktasında bir haber çıktı. Ama henüz bir çağrı yapılmadı.

Kanal İstanbul

“Şantiyelerin İstanbul adına bir kısım fiziki riskleri var. Yarım kalan şantiyeler, kuyular. Duran yatırımlar, elbetteki deprem meselesi. Mülteci meselesi her ne kadar merkezi hükümetin meselesi gibi görünse de.

“Her şeye rağmen İstanbul’da belediye başkanlığı yapmış, yönetmiş birisiyle konuşmanın kolay olacağını düşünüyorum. Netice itibarıyla ne benim şahsi meselem ne de sayın Cumhurbaşkanı. İstanbul’un çıkarına olan, geleceğe dair atılacak adımlar meselesi. İkna edilmesi gereken hususlar var mıdır? Bir iki husus vardır. Ters düştüğümüz belki tartışılması gereken bazı hususlar vardır. Ama güncel konularda ters düşeceğimizi sanmıyorum.

“İki devlet bankasının çok radikal siyasi tavırla davranış biçiminin bu kadar netlikte sayın Cumhurbaşkanı’nın önünde bir sephayla konulduğunu düşünmüyorum.

Hamidiye suları

“Bunlar sayın Cumhurbaşkanı’nın meseleleri olduğunu düşünmüyorum. Orada kraldan fazla kralcılık oynayan insanların meselesi. Vakıfbank, Halkbank kimin? Hepimizin. Orayı yöneten insanın kişisel iradeyle siyasi şov yapması düşünülebilir mi? Böyle bir tavırla durmanın kime ne faydası var? Kanal İstanbul’la ilgili benim fikrimi herkes biliyor, üç aşağı beş yukarı. Bunu elbette tartışmak isterim. Bize göre yanlış ve eksikliklerini görüşmek isterim.

“Bir şirkete verilmiş, kanal çizilmiş, onun etrafına havalimanı yerleştirilmiş. Bir şirket plan çalışabilir. Ama planın altlığı oluşurken hem dünya literatüründe hem de planlama meselesi açısından…

“Ben Kanal İstanbul’u İstanbul’un doğasına aykırı buluyorum. Bunu bir program konuşabiliriz.

“23 Haziran’da normal bir şey yaşamadık”

“Seçim döneminde sayın Cumhurbaşkanımız bu yerel seçim öncesi bütün İstanbul sorunlarıyla tümünü muhatap kıldı. Ben ister istemez kendisini muhatap kıldım. Son toplantıda davet etti, 6 bakan belirledi, bir komisyon belirlendi. Ben orada çözümü bulursam, 6 bakanımızla İstanbul’un sorunlarına yol bulursak dünyanın en mutlu insanı ben olurum.

” Biz 31 Mart seçimlerini peşinde 23 Haziran seçimlerini yaşadık. 23 Haziran’da normal bir şey yaşamadık ki. 6 Mayıs’ta Sultanbeyli’de iftar yapıyordum, seçim iptal oldu.

“Nerede bu insanlar, hani soruşturma, hani çalanlar, hani hırsızlar?”

“50 milyon liraya yakın İstanbul seçimiyle ilgili masraf yapıldı. Başka bir siyasi atmosfer oluştu. Biz kolay unutuyoruz. Nerede gerekçeyi gösterip, bu seçimin iptal edilmesini savunanlar. Yazık değil mi o insanlar? ben o insanlarla karşılaştım. Bir tanesi bana ‘Başkanım kusura bakmayın, benim yüzümden seçim iptal oldu’ dedi. ‘Kimsiniz’ dedim, ‘Sandık kurulu başkanıyım’ dedi. Nerede bu insanlar, hani soruşturma, hani çalanlar, hani hırsızlar?

“İştiraklerle ilgili herşeye rağmen, genelgenin engele rağmen, birtakım arkadaşların istifasıyla yürüyerek, liyakata dayalı arkadaşlarımızla yönettiğimiz zaman diliminde çok başarılı işler yaptım. 10 civarında iştirakimizden tüm anlamıyla brifingi alamadık ama 18’inde bitirdik. Bir yandan yol yürüyoruz, birçok projenin altlığını oluşturduk. Gerçekten 2,5 ayda çok şey istenen belediye başkanıyım, bunun farkındayım. Biz 31 Mart’la seçilenlerle aynı dönem seçilmiş gibi bir muamele görüyoruz. Daha 50. günündeyiz.

“Belediyenin borcu 30 milyar liranın üzerinde”

” Şu an Türkiye’de her yönüyle ekonomi, sadece belediyelerin müteahhitlerle sorunu yok. Şu anda kamunun bütün birimlerinde, bakanlıklarda, harcaması olan bütün iştiraklerinde TOKİ vesaire gibi, bu anlamda sorun yaşamayan hiçbir kurum yok. Biz de onlardan biriyiz. Ama İstanbul bu konuda kapasitesi ve kabiliyeti en yüksek yerlerden biri. Elbette sıkıntılarımız var. Ama ilk mecliste bunu aştık. Borçlanmayla ilgili arkadaşlarımız belli dilimde bize borçlanma hakkını verdiler. Borçlanma şöyle bir şey değil, ‘hakkımızı aldık, yarın gidip borçlanalım’. Muazzam bir takvimi yönetiyoruz. Biz bütçeyi 3 milyar liraya yakın aşağıya çektik. 8 milyarlara kadar yaptığımız tasarruflarla indirdiğimizi düşünüyoruz. Kamulaştırmayla ilgili büyükşehirin politikaların doğru yürümediğini tespit ettik. Biz şu anda mali durumda en önemli gördüğümüz meselelerin başında yürümeyen metro hatları. Göztepe-Ümraniye ile ilgili protokol yaptık. Yaklaşık iştirak şirketlerinde, ihaleye giremeyen iştirak şirketlerimiz, vergi ve SGK borçları var. Sadece büyükşehir belediyesiyle ilgili iştiraklerin 750 milyon liraya ulaşan vergi ve SGK borçlarını ödemeye başladık. Son 5 yılın bize bıraktığı vergi borçları, ihalesi yapılamayan büyük işler. Bunların çözümünü bulmamız aslında hem sayın Cumhurbaşkanının, sistem olarak aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı’nın mesul olduğundan bahsediyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 30 milyar üzerinde. Şu an cari borç 30 milyar liranın üzerinde.

“1 milyar liraya yakın vergi borcunu ödemek zorunda kaldık. İştiraklere ödemek zorunda kaldığımız bu rakam aslında büyükşehir belediyesinin borcu değil.

“Ulaşımı çözeceğim, iki yılda çözeceğim aldatıcı olur. Biz büyükşehir belediyesinin yönetimine idari ve mali sistem getiriyoruz. Vatandaş ‘benim paramla ne yapıyorsun’ diyor.

“Cumhurbaşkanı ‘kırdın sandalyeyi, israf yaptın’ dedi; ben kendisinden ‘geçmiş olsun’ beklerdim”

“Benim için birkaç yorum yaptılar, kırık sandalyeli diye. Ben oturdum, daha sonra sayın Cumhurbaşkanı konuştu. Ardından basın dışarı çıkarıldı, ilk konuşmamı yaptım. Diğer konuşmalara geçiş esnasında bu olay oldu. Otururken sandalye kırıldı. Arka şeyleri.

“Hemen ayağa kalktım, sayın Büyükerşen’i tutmak istedim, baktım onu da çekeceğim, vazgeçtim. Sayın Cumhurbaşkanı tam o esnada ‘kırdın sandalyeyi, israf yaptın’ dedi. Ben kendisinden ‘geçmiş olsun’ beklerdim. Devri sabık yaratma başka bir psikoloji. Bakın anlatıyorum. Milyonlarca liralık tedbirden bahsediyorum. Aldığımız tasarruf tedbirleri iki üç kalemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni rahatlatmış bir belediye başkanıyım. Sadece 5 alanda İstanbul’a yaklaşık 6,5 milyon metre kare yeşil alan katacağız.”

ShareTweet
Previous Post

Greta Thunberg, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 5 ülkeyi BM’ye şikayet etti

Next Post

Türkiye’deki insan hakları ihlalleri New York caddelerinde

İLGİLİHABERLER

AKP’nin ‘İran’ tutumu HÜDA-Par’ı da kızdırdı: ‘Kardeş ülke dedikleriniz siyonistlere topraklarını kullandırtıyor’
Manşet Altı

AKP’nin ‘İran’ tutumu HÜDA-Par’ı da kızdırdı: ‘Kardeş ülke dedikleriniz siyonistlere topraklarını kullandırtıyor’

March 4, 2026
5.1k
Bahçeli “İran’a tuzak kuruldu” dedi, “Terörsüz Türkiye” vurgusu yaptı: İran’ın başına gelenlerden ülkemizi soyutlayamayız, milli birliğimizi savunmalıyız
Manşet Altı

Bahçeli “İran’a tuzak kuruldu” dedi, “Terörsüz Türkiye” vurgusu yaptı: İran’ın başına gelenlerden ülkemizi soyutlayamayız, milli birliğimizi savunmalıyız

March 3, 2026
5.1k
Mehmet Tolga Akalın İYİ Parti’den istifa etti
Manşet Altı

Mehmet Tolga Akalın İYİ Parti’den istifa etti

February 28, 2026
5.1k
Ekrem İmamoğlu, Erbakan’ı ve ‘rekabetin asaletle yürütüldüğü günleri’ andı
Manşet

Ekrem İmamoğlu, Erbakan’ı ve ‘rekabetin asaletle yürütüldüğü günleri’ andı

February 27, 2026
5k
28 Şubat’ta fişlendiğini söyleyen AKP’li Leyla Şahin Usta fişlemeyi savundu
Manşet

28 Şubat’ta fişlendiğini söyleyen AKP’li Leyla Şahin Usta fişlemeyi savundu

February 25, 2026
5.1k
MHP’de “Ahmetler” sessizliği çatlağı: Çağrının karşılık bulmaması partiyi hareketlendirdi
Manşet

MHP’de “Ahmetler” sessizliği çatlağı: Çağrının karşılık bulmaması partiyi hareketlendirdi

February 25, 2026
5.1k
Daha Fazla Haber
Hande Yener’e “zıplamayan Tayyipçi” soruşturması

Hande Yener’e “zıplamayan Tayyipçi” soruşturması

March 7, 2026
5k
İran Borsası, ikinci bir duyuruya kadar kapalı kalacak

İran Borsası, ikinci bir duyuruya kadar kapalı kalacak

March 7, 2026
5k
Tarih belli oldu: Benzin ve motorine bir zam daha

Tarih belli oldu: Benzin ve motorine bir zam daha

March 7, 2026
5k
Akkuyu’da bağlantı hattı için acele kamulaştırma kararı

Akkuyu’da bağlantı hattı için acele kamulaştırma kararı

March 7, 2026
5k
Real Madrid’de Arda Güler tartışması büyüyor

Real Madrid’de Arda Güler tartışması büyüyor

March 7, 2026
5.1k
Londra’dan 2 bin 400 kilometre uzaktaki hastayı ameliyat etti

Londra’dan 2 bin 400 kilometre uzaktaki hastayı ameliyat etti

March 7, 2026
5k
Fahrettin Altun, Vatikan büyükelçiliğine atandı

Fahrettin Altun, Vatikan büyükelçiliğine atandı

March 7, 2026
5k
Erden Timur’un şirketlerine kayyım atandı

Erden Timur’un şirketlerine kayyım atandı

March 6, 2026
5k
Brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı

Brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı

March 6, 2026
5k
Yeşil erik gram altını geçti: Kilosu 9 bin lira

Yeşil erik gram altını geçti: Kilosu 9 bin lira

March 6, 2026
5k
Köpeği sayesinde kanseri erken fark etti, hayatı kurtuldu

Köpeği sayesinde kanseri erken fark etti, hayatı kurtuldu

March 6, 2026
5.1k
Bahis ve şike davası: İki kulüp başkanı dahil beş isme tahliye kararı

Bahis ve şike davası: İki kulüp başkanı dahil beş isme tahliye kararı

March 6, 2026
5k
Saldırılardan kurtulan İranlı komutan İsmail Kaani sırra kadem bastı

Saldırılardan kurtulan İranlı komutan İsmail Kaani sırra kadem bastı

March 6, 2026
5.1k
Bolu Belediyesi’nde Mehmet Tuna Özcan başkan vekilliğine seçildi

Bolu Belediyesi’nde Mehmet Tuna Özcan başkan vekilliğine seçildi

March 6, 2026
5k
Ünlü iş insanı, beton mikseri altında kalarak hayatını kaybetti

Ünlü iş insanı, beton mikseri altında kalarak hayatını kaybetti

March 6, 2026
5.3k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.