Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

İmamoğlu Rize’de: Bak öyle her şeyi kazanacağım diye diye üst üste iki defa kaybettiniz

by aktifhabercom
May 3, 2022
İmamoğlu Rize’de: Bak öyle her şeyi kazanacağım diye diye üst üste iki defa kaybettiniz
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 31 Mart günü yapıyor ya, mafya mısınız lan siz?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 31 Mart günü yapıyor ya, mafya mısınız lan siz?

March 31, 2026
5.3k
Bahçeli: “Netanyahu’nun yaklaşımlarının Yahudiliği temsil etmediğini yüksek sesle haykırması zamanı gelmiştir”

Bahçeli: “Netanyahu’nun yaklaşımlarının Yahudiliği temsil etmediğini yüksek sesle haykırması zamanı gelmiştir”

March 31, 2026
5.2k
kurban-2026-usa

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz’deki bayram programı başladı. İmamoğlu, Rize’de yaptığı konuşmada, “Her şeyin çok güzel olacağına herkes inansın. Çünkü biz çok inanmış bir şekilde yoldayız” dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bayramın ikinci gününü Karadeniz’de geçiriyor. Sabah saatlerinde Trabzon Havalimanı’na gelen İmamoğlu, Rize ve Artvin’e hareket etti. İmamoğlu, Karadeniz Sahil Yolu’nda da yol boyunca yurttaşlarla bayramlaştı.

Rize’nin İyidere İlçesinde otobüsünden inen Ekrem İmamoğlu yurttaşlarla bayramlaşarak fotoğraf çekildi. İyidere’nin ardından Derepazarı İlçesine uğrayan İmamoğlu’nu geçen yıl MHP’den istifa eden Belediye Başkanı Selim Metin karşıladı.


‘İNANMIŞ BİR ŞEKİLDE YOLDAYIZ’

Derepazarı Belediyesi önünde yurttaşlarla bayramlaşan İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Güzelim Karadeniz’i, doğallığıyla herkesi kendine aşık eden bu coğrafyayı hor kullandık. Trabzon Havalimanı’ndan buraya gelene kadar ya dolgu, ya taş yığını, ya da çöp yığını gördük. Karadeniz bunu haketmiyor….Bayramın iyi ve temiz diliyle buradayız. Nice güzel bayramlara. Her şeyin çok güzel olacağına herkes inansın. Çünkü biz çok inanmış bir şekilde yoldayız” dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu Rize ve Artvin’de birçok ilçeye uğrayarak bayram programını sürdürecek.

Rize’de geçen günlerde İmamoğlu’nun pankartlarının toplanması tartışma yaratmıştı.

İmamoğlu, ziyareti sırasında İBB’nin kapısını çalan her belediyeye katkı sunmaya ve destek olmaya gayret ettiklerini vurgulayarak “İstanbul, tabii ki 16 milyonun belediyesidir, ama İstanbul, aynı zamanda Türkiye’dir. Aynı zamanda Türkiye’nin her yerinden gelen insanların oluşturduğu bir kenttir. Elbette ki Başkanımızın da Derepazarı’nın da yanında olabileceğimiz işler vardır. Konuşuruz, zevkle onları destekleriz. Güzel bir Karadeniz ziyareti olsun. Bayramın güzelliğiyle, bayramın temiz diliyle, bayramın iyiliğiyle buradayız” ifadelerini kullandı.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ve İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık ile birlikte otobüsün üzerindeki platforma çıkan İmamoğlu, Trabzon’dan Artvin’e kadar tüm Doğu Karadeniz şeridini çocukluğundan beri tanıdığını hatırlattı. İmamoğlu, “Bu güzel toprakların güzel insanları, sizlerle bir arada olmaktan onur duyuyorum, gurur duyuyorum” diye konuştu.

‘BUNLAR DA HEP AĞACI BETON YAPIYORLAR’

Konuşma yaptığı alanın yanında eskiden bir park olduğunu anımsatan İmamoğlu, CHP İl Başkanı Deniz’den, “Beton oldu” yanıtını aldı. İmamoğlu, bu yanıt üzerine, “Yahu bunlar da hep ağacı beton yapıyorlar” karşılığını verdi. Ticaret için geldiği Rize’de güzel dostluklar biriktirdiklerini kaydeden İmamoğlu, “Bereketli günlerdi, doğal günlerdi, güzel günlerdi. İnsanlar, birbirine ‘Sen necisin’ demezdi. ‘Hangi partilisin’ demezdi. Herkes birbirine insan gözüyle bakar, kucaklaşır, helalleşir, selamlaşırdı. Kimse kimseye yüzüne ekşitmezdi. Niye bu hale geldik biz? Allah aşkına niye bu hale geldik biz? Bakın biz diyoruz ki; ahlaklı siyaset. Biz diyoruz ki; liyakat. Biz diyoruz ki; eşitlik. Biz diyoruz ki; özgürlük. Biz diyoruz ki; hak eden kazansın. Başkaları da diyor ki; vatan haini. Başkaları diyor ki; her şeyi ben kazanacağım. Olmaz öyle şey. Bak öyle her şeyi kazanacağım diye diye üst üste iki defa kaybettiniz Allah aşkına” ifadelerini kullandı.

“BİR ŞEYLER TERS GİDİYOR”

Rize’nin nüfusunun yaş ortalamasının yüksek olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, gençlerin doğdukları, yaşadıkları şehirlerden ve ülkeden gitmek istediklerinin altını çizdi. “O zaman bir şeyler ters gidiyor” diyen İmamoğlu, “Bu güzelim Rize’de çocuklarımız, gençlerimiz durmak istemiyorsa, bir şeyler ters gidiyor. Gençlerimiz, bırakalım Rize’yi, memleketimizde durmak istemiyor. Gençlerimiz, yurt dışına gitmek istiyor kaçar gibi. O güzel evlatlarınız, zihinleri açık, fikri hür, vicdanı hür, zeki evlatlarımız, kızlarımız, oğullarımız bu memlekette durmak istemiyor. Burada hata ettiniz. Hep beraber düzelteceğiz. Hep birlikte düzelteceğiz. Millet kazanacak millet. Bir kişi değil, millet kazanacak” dedi.

Rize’nin 1940’ların başından beri çayla anıldığını vurgulayan İmamoğlu, buna rağmen üreticinin mutsuz olduğuna dikkat çekti. Çay üreticisinin ve tarımın desteklenmediği bir toplumun hiçbir konuda başarılı olamayacağını belirten İmamoğlu, “Biz, çayın da yanındayız, fındığın da yanındayız, doğanın da yanındayız, yeşilin de yanındayız, mavinin de yanındayız. Sizlerle beraber çayda yaşanan sorunu da parada yaşanan hep beraber çözeceğiz” şeklinde konuştu.

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU

“Eğer siz hala Rize’yi bir adım ileri götürememişseniz, Karadeniz’i güzelleştirememişseniz, Karadeniz çirkinleşmişse, şehirleri kötüleşmişse, insanlar ekmeğini burada kazanamıyor ve çocuklar, gençler burayı terk ediyorsa, o zaman yanlış büyük” diyen İmamoğlu, “İnsanlar, şunu hatırlasın: Düşüncesini söylediği için suçlanan bir toplum değil, düşüncesiyle insanlara ışık tutan bir toplum haline gelirsek, o zaman ekonomide de iyi oluyoruz” ifadelerini kullandı. Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşa da değinen İmamoğlu, bu toprakların savaşın acısını iyi bildiğine vurgu yaptı. “Bir insan, bir aklıyla süreci kötü yönettiği zaman, oradan mutsuzluk çıkar, savaş çıkar, huzursuzluk çıkar” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

‘6’LI MASANIN NEFERİYİM’

“Ama toplumun aklı, milletin aklı önde giderse, ortak akıl önde giderse; oradan üretim çıkar, huzur çıkar, kazanç çıkar, bolluk çıkar, bereket çıkar. İşte bugün Türkiye’de, farklı siyasi görüşler bir araya geldi. Memleketim tekrar özgürleşmesi için, tekrar insanların özgürce fikirleirni ortaya koyabilmesi için, tekrar ‘Ben çalışırsam olur; dayım, halam, teyzem, torpilim olursa olur’ değil. Ben olursam olur, ben çalışırsam olur diye bir ittifak masası kuruldu. Ben de o ittifak masasının, 6 liderin ortaya koyduğu düşüncenin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, Belediye Başkanı olarak en güçlü neferi olacağıma hepinizin huzurunda söz veriyorum. İstanbul’da ittifak yaptık. Teşekkür ediyorum Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, beni o dönemde destekleyen ve ittifak ruhuyla yola çıktığımız çok değerli İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e buradan hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Yola çıktığımızda ittifak olarak, o zaman ‘Ben İstanbul İttifakı’nın adayıyım’ demiştim. ‘Herkesin oyuna talibiz’ demiştim. Ve günün sonunda, belki de tarihin en yüksek oyunu alarak İBB Başkanı seçildim. Şimdi de bu milletin en az yüzde 60’ının bir değişim istediği bir ortamda hep birlikte başaracağız göreceksiniz. Hep birlikte başaracağız. Bu masanın ve bu birlikteliğin en büyük vaadi; barıştır, huzurdur, bir arada, milletçe dimdik ayakta olmaktır. Gençlerine fırsat vermektir. Tarımda üreticinin yanında olmaktır. Çay üreticisinin yanında olmaktır. Üreten her insanın yanında olmaktır. Kadının yanında olmaktır. Gencin yanında olmaktır. Annenin yanında olmaktır. Annenin, babanın çocuklarının geleceğinden kaygı duyduğu değil, umutla onlara yol çizdiği bir sürecin yanında olmaktır. O bakımdan güçlü bir birliktelik içerisindeyiz.”

ShareTweet
Previous Post

Erdoğan: 1 milyon Suriyelinin geri dönüşü için proje hazırlığındayız

Next Post

“Rusya, düzmece referandumlarla Donetsk ve Luhansk’ı ilhak edebilir”

İLGİLİHABERLER

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 31 Mart günü yapıyor ya, mafya mısınız lan siz?
GÜNDEM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 31 Mart günü yapıyor ya, mafya mısınız lan siz?

March 31, 2026
5.3k
Bahçeli: “Netanyahu’nun yaklaşımlarının Yahudiliği temsil etmediğini yüksek sesle haykırması zamanı gelmiştir”
Manşet Altı

Bahçeli: “Netanyahu’nun yaklaşımlarının Yahudiliği temsil etmediğini yüksek sesle haykırması zamanı gelmiştir”

March 31, 2026
5.2k
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık tazminat davası
Manşet Altı

Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık tazminat davası

March 30, 2026
5.1k
AKP’den belediyelere yeni ‘kıskaç’ hazırlığı mı?
Manşet Altı

AKP’den belediyelere yeni ‘kıskaç’ hazırlığı mı?

March 23, 2026
5k
İddia: Öcalan, Selahattin Demirtaş’a mektup gönderdi; “Siyasete hazırlan” dedi
GÜNDEM

İddia: Öcalan, Selahattin Demirtaş’a mektup gönderdi; “Siyasete hazırlan” dedi

March 21, 2026
5.1k
Bahçeli: Bayram sonrası Türkiye yeni bir döneme girecek
Manşet Altı

Bahçeli: Bayram sonrası Türkiye yeni bir döneme girecek

March 20, 2026
5.1k
Daha Fazla Haber
Can Holding soruşturmasında Kenan Tekdağ tahliye edildi

Can Holding soruşturmasında Kenan Tekdağ tahliye edildi

March 31, 2026
5.3k
Özkan Yalım görevden uzaklaştırıldı

Özkan Yalım görevden uzaklaştırıldı

March 31, 2026
5.6k
AB’nin enerji faturası bir ayda 14 milyar avro arttı

AB’nin enerji faturası bir ayda 14 milyar avro arttı

March 31, 2026
5.5k
Türk-İş: Yoksulluk sınırı 106 bin 817 lira

Türk-İş: Yoksulluk sınırı 106 bin 817 lira

March 31, 2026
5.5k
Sigorta şirketi kendi istediği eksperi seçemeyecek

Sigorta şirketi kendi istediği eksperi seçemeyecek

March 31, 2026
5.2k
Volkan Konak, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı

Volkan Konak, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı

March 31, 2026
5.2k
Kuzgunlar kurtları neden takip eder?

Kuzgunlar kurtları neden takip eder?

March 31, 2026
5.2k
Milli maç öncesi askeri casus krizi: Antrenmanı videoya aldı

Milli maç öncesi askeri casus krizi: Antrenmanı videoya aldı

March 31, 2026
5.3k
Koruma kararı verilen karısı dahil dört kişiyi öldürdü

Koruma kararı verilen karısı dahil dört kişiyi öldürdü

March 31, 2026
5.3k
Öcalan kendisi için yapılan konuta henüz taşınmamış

Öcalan kendisi için yapılan konuta henüz taşınmamış

March 31, 2026
5.2k
Bütün gece uyutmadılar: A Milli Takım’a gece yarısı havai fişekli taciz

Bütün gece uyutmadılar: A Milli Takım’a gece yarısı havai fişekli taciz

March 31, 2026
5.2k
Savcı, İmamoğlu’nun özel kalem müdürü Kasapoğlu’na tahliye istedi

Savcı, İmamoğlu’nun özel kalem müdürü Kasapoğlu’na tahliye istedi

March 31, 2026
5.2k
Türkiye’de 5G saatler sonra aktif edilecek: Telefonlarınızda hemen yapmanız gereken ayarlar

Türkiye’de 5G saatler sonra aktif edilecek: Telefonlarınızda hemen yapmanız gereken ayarlar

March 31, 2026
5.1k
ABD ve İsrail’in başlattığı savaş üniversitelere sıçradı: İran’da 21 kurum hasar gördü, Körfez’de uzaktan eğitime geçildi

ABD ve İsrail’in başlattığı savaş üniversitelere sıçradı: İran’da 21 kurum hasar gördü, Körfez’de uzaktan eğitime geçildi

March 31, 2026
5.2k
Özkan Yalım’ın mal varlığına el konuldu

Özkan Yalım’ın mal varlığına el konuldu

March 31, 2026
5.3k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.