İstanbul seçiminin kilit partisi hâline dönüşen HDP, Ekrem İmamoğlu’nun dokuz puan farkla kazandığını gösteren sonuçların ardından ilk değerlendirmesini yaptı.
HDP İstanbul’dan yapılan açıklamada, “Kayyumlara, siyasal soykırım operasyonlarına, Sur ve Cizre’deki katliamlara, emeğin sömürüsüne, doğanın talanına, kadınlara yönelik cins kırımına, gençlerin geleceksizleştirmelerine karşı eşitlik, adalet, demokrasi ve özgürlük mücadelesine katkılarınızdan dolayı yürek dolusu şükranlarımızı sunuyoruz” dendi.
“Sandıkta ortaya çıkan demokratik ittifak ruhunun seçim süreçlerini aşan toplumsal bir demokratik mücadele sürekliliğine dönüşeceğine olan inancımızla sizleri selamlıyoruz” diyen HDP örgütü, “24 Haziranla birlikte demokrasi ve özgürlük mücadelesi için görev başındayız. Demokrasi İttifakını örelim Türkiye’yi demokratikleştirelim” çağrısı yaptı.
Açılan sandıkların yüzde 99’una göre CHP adayı İmamoğlu oyların yüzde 54’ünü alırken AKP adayı Yıldırım ise yüzde 45’te kaldı.
Bu oy oranında HDP’li seçmenlerin sandığa gidip İmamoğlu lehine oy vermesinin çok büyük etkisi olduğu söyleniyor.