Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Erdoğan’dan yeni bir marş talebi: 15 Temmuz, Fırat Kalkanı ve Afrin için bir marş yazamazlar mı?

by aktifhabercom
March 14, 2018
Erdoğan’dan yeni bir marş talebi: 15 Temmuz, Fırat Kalkanı ve Afrin için bir marş yazamazlar mı?
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhtarlarla yaptığı toplantıda ilginç ifadeler kullandı. İstiklal Marşı’na beste yapılması gerektiğine dikkat çektikten sonra Erdoğan, “15 Temmuz, Fırat Kalkanı ve Afrin için bir marş yazamazlar mı?” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 46. Muhtarlar Toplantısı’nda, yeni bir marş yazılması ve askerlerin de bu marşla hareket etmesin gerektiğini söyledi.

Erdoğan, İstiklal Marşı’na dikkat çekti. Sonrasında yeni marşlar yazılması talebinde bulunan Erdoğan, şunları söyledi: “En büyük üzüntüm marşı yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır. Burada da bestekarlara görev düşüyor. Güfte var, istenilen beste yok. Temenni ederiz ki o da çıkar. Askerlerimizi de Mehter Marşı ile yürütür gibi yeni marşlarla yürütelim. 15 Temmuz için de marş yazılabilmeli. Şiirlerini yüreğiyle de yazan şairlerimize çok önemli görevler düşüyor.” dedi.

Erdoğan Afrin operasyonuyla ilgili ise “Afrin’e biraz daha yaklaştık temenni ederim ki, akşama kadar Afrin tamamen düşmüş olur. Tabii işimiz kolay değil. Batı gibi sivilleri öldürmüyoruz” ifadelerini kullandı.


Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

DEM Parti’den CHP’li belediyelere operasyona ‘çözüm süreci’ vurgulu tepki: Süreç, tartışılır hale getiriliyor

DEM Parti’den CHP’li belediyelere operasyona ‘çözüm süreci’ vurgulu tepki: Süreç, tartışılır hale getiriliyor

July 5, 2025
5k
Özgür Özel’den Erdoğan’a: Şerefin varsa cevap ver

Özgür Özel’den Erdoğan’a: Şerefin varsa cevap ver

July 5, 2025
5k

Erdoğan’ın açıklamaları:

Demokrasimize sahip çıkarken emniyetten, kalkınmadan asla taviz vermedik. Dünyada bu ikisini başaran az ülke vardır. 584 bin yeni öğretmen atadık, 110 yeni üniversite kurduk. Sağlıkta hastane ve diğer tedavi kurumları olarak 3 bin yeni tesisi ülkemize kazandırdık. Şimdi de şehir hastanelerimizi devreye alıyoruz. Bölünmüş yol uzunluğumuz 79 senede 6 bin 100 kilometreydi. Biz 16 senede buna 20 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Karayollarımızın üzerine 258 yeni tünel inşa ettik. Dağları deldik, aşılmaz dağların hepsini delip geçtik. Ülkemizde daha önce olmayan yüksek hızlı tren (YHT) hatlarını inşa ettik. Şu anda Ankara, Konya, Eskişehir ve İstanbul YHT’den istifade ediyor. Eskiden sadece belirli bir kesimin faydalanabildiği hava yolunu, halkın yolu haline getirdik. Eskiden lüks otobüs fiyatına şimdi uçakla gidebiliyorsun. Bugün THY dünyada en fazla noktaya uçan havayollarıdır.

Türkiye güçlenirken, büyürken hiçbir vatandaşımızın yoksulluğun pençesinden kıvranmasına rıza gösteremezdik. Şu anda tüm valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız hepsi sosyal yardım konusunda ilk müracaat kapısıdır.

Vesayet güçleri ile darbe heveslileri ile elbette bunların dışarıdaki destekçileri ile tarihi bir mücadele verdik, veriyoruz. Son 2 asırda neredeyse birbirinin kopyası saldırılarla, ihanetlerle mücadele etmiş bir milletiz. Çanakkale’de düşmana tarihinin en büyük hezimetini yaşattık ama bizim mücadelemiz orada bitmedi. İstiklal Harbi’ni de yakından takip ediyordu Akif. Şu anda müze olarak milletimize hizmet veren Taceddin Dergahı’na kapanan Akif, dünyadan ilişkisini keserek sabırsızlıkla beklenen şiirini 10 gün içinde bitirir. Meclis’te coşku ile gözyaşları içinde kabul edilen bu marş, öyle sıradan bir şiir, sıradan bir metin değildir. Bu marşımızın anlamını ve önemini çocuklarımıza iyi öğretmeliyiz.

İstiklal Marşımızın anlamını ancak dilimizle birlikte kalbimizle birlikte okuduğumuzda anlayabiliyoruz. En büyük üzüntüm marşı yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır. Burada da bestekarlara görev düşüyor. Güfte var, istenilen beste yok. Temenni ederiz ki o da çıkar. Şu anda Fırat Kalkanı, Afrin, biz bununla ilgili bir İstiklal Marşı gibi demeyeyim ama bir Mehter Marşı gibi marşı da yazamazlar mı? Bunu hazırlasınlar. Evde torunum bile Mehter Marşı ile yürüyor. Askerlerimizi de Mehter Marşı ile yürütür gibi yeni marşlarla yürütelim. 15 Temmuz için de marş yazılabilmeli. Şiirlerini yüreğiyle de yazan şairlerimize çok önemli görevler düşüyor.

“TEMENNİ EDERİM, AFRİN AKŞAMA KADAR TAMAMEN DÜŞMÜŞ OLUR”

Afrin’deki ne kadar terörist etkisiz hale getirildi diye son rakamları alayım istedim, 3444 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin’e biraz daha yaklaştık temenni ederim ki, akşama kadar Afrin tamamen düşmüş olur.

Tabii işimiz kolay değil. Batı gibi sivilleri öldürmüyoruz. Ruanda’da Libya’da on binleri yüz binleri öldürdüler. Önce bunların hesabını versinler. Irak’ta on binleri yüz binleri öldürenler bunun hesabını versinler. Türkiye sivilleri öldürmeyi hedef alsaydı, Afrin şu anda çoktan bitmişti.

Siviller arabalara bindirilerek koridordan çıkarılıyor. Benim mahmedim, yere atılan kuranı yerden kaldırırken el yapımı bombayla şehit ediliyor. Mehmedim her türlü hassasiyeti gösteriyor. Biraz uzuyor ama neticesi hayır olacak. Haber geldiği anda önce ben sonra siz beraber gideceğiz. Sanatçılar, sporcular beraber sınıra gidelim diyorlar, inşallah… Şair ne diyor, yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan, yürüyeceksin muhtarlar yürüyecek arkandan.

15 Temmuz gecesi biz milletimize bir çağrı yaptık. Haydi meydanlara dedik. Haydi caddelere dedik ve milyonlar meydanlara döküldü. F-16’lar, helikopterler, tanklar bombaları yağdırırken benim milletim meydanlara, caddelere döküldü. 251 şehidimiz oldu ama bu şehitlerimizle biz ülkemizi kaptırmadık.

Bize akıl verenler bunlarla ülkemizi parçalamak istediler başaramadılar. Şu anda yüzlerce binlerce FETÖ ile ilgili asker elbisesi giymiş hainler içeride.

74 Kıbrıs Barış Harekatı’nda susturma hareketı ile bizim bütün muharebemizi çökerttiler. Ne oldu? Biz ASELSAN’ı öyle kurduk. Şimdi, ASELSAN’da biz onun daha iyisini yapıyoruz.

“KUZEY IRAK’TA DA YAKINDA GÜÇLÜ ŞEKİLDE ORALARI TERÖRİSTLERİN BAŞINA YIKACAĞIZ”

Dağlar, tepeler, yerleşim birimleri kahraman askerlerimiz ve ÖSO mensupları tarafından birer birer ele geçirildi. Dağlarda tüneller açmışlar. Bunları kim yaptı? Koalisyon güçleri olarak hep beraber bu işleri yaptılar. O teröristlerde bu kadar akıl yok. 1300 kilometre kareye yakın toprak teröristlerden temizlendi. Fırat Kalkanı’nda 2000 kilometre karelik alanı temizlemiştik. Bölücü örgütün saflarında Haçlı artığı tipler de var. Afrin şehir merkezinde güya direniş yapacak teröristler de biz gelmeden arkalarına bakmadan kaçmaya başladılar. Hem kaçıyor hem de bazı sinsi planlar yapıyorlar. Kendileri kaçarken şehirden çıkmak isteyen sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak amacıyla engelliyorlar. Doğu tarafı bugün yarın kapanacak inşallah. Afrin şehir merkezinin rejim güçlerine devredilmesi projesi şu günlerde dahi köpürtülmeye çalışılıyor. Konvoylar yola bile çıkarıldı. Bu konvoyları imha ettik ve oyunu bozduk. Buradan söylüyorum, şimdi de yapacağımız aynısıdır. Afrin’i de teröristlerden temizleyeceğiz, Mümbiç’i de, Fırat’ın doğusunu da aynı şekilde teröristlerden temizleyeceğiz. Hedef topraklar değil, tamamen teröristlerden bölgeyi arındırmaktadır. Kuzey Irak’ta yakında çok daha güçlü şekilde oraları da teröristlerin başına yıkacağız.

Herkesin bir hesabı olabilir ama en büyük hesap sahibi Allah’tır. Biz sadece güvenlik güçlerimizin cesaretine değil, aynı zamanda yüreğimizdeki imana güveniyoruz. Biz milletimizin ne istediğine bakarız. Bizim önceliğimiz elbette öncelikle kendi topraklarımızdır, bu bölgedeki kardeşlerimizin huzurudur. Biz 81 milyon tek milletiz.

Terörist gruplarla parlamentoyu ele geçirmeye çalıştılar. Bunlara nefes aldırtmayacağız. Hesabını ağır ödeyecekler. Vatanımızı bölemeyecekler. Ona da gayret ettiler, bölemeyecekler.

Yunanistan ekonomik krize düştüğünde AB yüzlerce milyar avro ile onu destekleyebilir. 400 milyar avro kadar destek verdiler. Türkiye’nin böyle bir sıkıntısı olduğu anda o zaman bu yardımlar gelmez. Biz ne dedik, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Suriye’de ve Irak’ta bu adımları attık. Önce rejim daha sonra da terör örgütleri, bölgeyi kana ve ateşe boğanlar 1 milyon insanın ölümüne yol açarken bunlara sormak lazım, aklınız neredeydi. Niçin hala birileri Esed’i korumanın gayreti içine giriyor. Terör örgütlerine her türlü desteği sağlayanların, ülkelerinde bunlara büro açtıranlara benim hiçbir şey söyleyeceğim yok.

2023 hedefleri için çok çalışacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Türkiye büyürken, gelişirken, ileriye giderken yüreğimizi sızlatan bir takım eksikliklerimiz de telafi etmemiz gerekiyor. Hala okuma yazma bilmeyen insanlarımızın bulunmasını asla kabul edemeyiz. İttifak ile ilgili yasada, eskiden okuma yazma şartlarda yoktu ama şimdi ilkokul şartını getiriyoruz. İtiraz var mı? Tamam.

Eşimin öncülüğünde yürütülen “Ana-Kız Okuldayız” kampanyasından çok müspet sonuçlar aldık. Eşimle birlikte 1 Şubat 2018 tarihi itibarıyla okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza yönelik yeni bir seferberlik başlattık.

 

ShareTweet
Previous Post

AKP’nin eli kanlı sivilleri korumak için getirdiği ‘yargı zırhı’ AYM’ye taşındı

Next Post

Putin muhalifi Rus iş insanı Londra’da ölü bulundu

İLGİLİHABERLER

DEM Parti’den CHP’li belediyelere operasyona ‘çözüm süreci’ vurgulu tepki: Süreç, tartışılır hale getiriliyor
GÜNDEM

DEM Parti’den CHP’li belediyelere operasyona ‘çözüm süreci’ vurgulu tepki: Süreç, tartışılır hale getiriliyor

July 5, 2025
5k
Özgür Özel’den Erdoğan’a: Şerefin varsa cevap ver
Manşet

Özgür Özel’den Erdoğan’a: Şerefin varsa cevap ver

July 5, 2025
5k
CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek gözaltına alındı
Manşet

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek gözaltına alındı

July 5, 2025
5k
CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar gözaltına alındı
Manşet

CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar gözaltına alındı

July 5, 2025
5k
CHP’li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı
Manşet

CHP’li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı

July 5, 2025
5k
AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, zeytinliklerin taşınmasıyla ilgili soru soran gazeteciyi fırçaladı
Manşet

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, zeytinliklerin taşınmasıyla ilgili soru soran gazeteciyi fırçaladı

July 4, 2025
5.1k
Daha Fazla Haber
ABD’li milyarder Elon Musk, Amerika Partisi’ni kurdu

ABD’li milyarder Elon Musk, Amerika Partisi’ni kurdu

July 5, 2025
5.1k
Zeynep Sönmez Wimbledon’a veda etti

Zeynep Sönmez Wimbledon’a veda etti

July 5, 2025
5.1k
Gazeteci Timur Soykan gözaltına alındı

Gazeteci Timur Soykan gözaltına alındı

July 5, 2025
5k
Nobel ödüllü fizikçi Hollanda vatandaşlığından çıkarıldı

Nobel ödüllü fizikçi Hollanda vatandaşlığından çıkarıldı

July 5, 2025
5.2k
Teksas’taki sel felaketinde en az 24 ölü

Teksas’taki sel felaketinde en az 24 ölü

July 5, 2025
5k
Beypiliç’te gaz sızıntısı nedeniyle 11 işçi hastaneye kaldırıldı

Beypiliç’te gaz sızıntısı nedeniyle 11 işçi hastaneye kaldırıldı

July 5, 2025
5k
Konkordato kuyruğu her gün uzuyor

Konkordato kuyruğu her gün uzuyor

July 5, 2025
5k
Trump ‘vergi indirimi’ tasarısını imzaladı

Trump ‘vergi indirimi’ tasarısını imzaladı

July 5, 2025
5.1k
UAEA İran’daki son müfettişlerini de çekti

UAEA İran’daki son müfettişlerini de çekti

July 5, 2025
5k
Tunç Soyer ve Şenol Aslanoğlu tutuklandı

Tunç Soyer ve Şenol Aslanoğlu tutuklandı

July 4, 2025
5k
Manavgat Belediyesi’ne operasyon: Başkan ve çok sayıda kişi gözaltına alındı

Manavgat Belediyesi’ne operasyon: Başkan ve çok sayıda kişi gözaltına alındı

July 4, 2025
5k
Çeşme’de meydana gelen yangın kontrol altına alındı

Çeşme’de meydana gelen yangın kontrol altına alındı

July 4, 2025
5k
AKOM’dan sıcak hava uyarısı: 5-9 Temmuz tarihleri arasına dikkat

AKOM’dan sıcak hava uyarısı: 5-9 Temmuz tarihleri arasına dikkat

July 4, 2025
5k
Erdoğan’ın maaşı 55 bin lira artacak

Erdoğan’ın maaşı 55 bin lira artacak

July 4, 2025
5k
Tekstilci ya iflas ediyor ya da yurt dışına kaçıyor

Tekstilci ya iflas ediyor ya da yurt dışına kaçıyor

July 4, 2025
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.