Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Erdoğan açıkladı: Özgür Özel görüşmesinde ‘yeni anayasa’ teklifinde bulunacak

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le görüşmesi durumunda 'yeni anayasa' teklifinde bulunacağını ifade ederek, "Böyle bir adımı atabileceğimizi kendisine teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz" dedi.

by aktifhabercom
April 23, 2024
Erdoğan açıkladı: Özgür Özel görüşmesinde ‘yeni anayasa’ teklifinde bulunacak
5.1k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“Irak’la ortak operasyon mu söz konusu?” şeklindeki soruya Erdoğan, “PKK/PYD/YPG terör örgütü Irak’ın da istikrarına, kalkınmasına, huzuruna bir tehdittir. Bu tehdidin ortadan kaldırılması Irak’ın da çıkarınadır. Ben inanıyorum ki bu gerçeği görüyorlar ve artık bu pürüzün yok edilmesi için irade ortaya koyacaklardır” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yapılacak görüşmeye ilişkin soruya Erdoğan, “Şu an itibarıyla henüz böyle bir randevu talebi gelmiş değil. Fakat olabileceğini düşünüyoruz” cevabını verdi.

Özgür Özel’le görüşmesi durumunda ‘yeni anayasa’ için teklifte bulunacaklarını bildiren Erdoğan, “Sayın Özel’in bu ziyaretinin gerçekleşmesi halinde kendisiyle de bunları konuşarak böyle bir adımı atabileceğimizi kendisine teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti’yi hedef alan açıklamalarına ilişkin Erdoğan, “Sayın Devlet Bahçeli’nin yapmış olduğu açıklamalar Anayasa hükmünün icrasından başka bir şey değildir. Aynı durum şu anda benim için de geçerlidir. Anayasa’nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır” diye konuştu.

Ekonomi konusunda mesajlar veren Erdoğan, “Milletimizin refahını artırmak için tasarruf tedbirleri almak durumundayız. Bunun için de gereği neyse kesinlikle bunu hükümet olarak yapmakta kararlıyız” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN AĞIZ DEĞİŞTİRDİ

31 Mart yerel seçimleri öncesi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ‘Özgür Efendi’ diye seslenen Erdoğan, seçim sonrası ağız değiştirdi.

Erdoğan, Kabine toplantısının ardından Özgür Özel’in randevu talebine, “Sayın Özel’e kapımız açık” yanıtını verdi.

Erdoğan, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada da Özgür Özel’den ikinci kez ‘Sayın Özel’ diye bahsetti.

Erdoğan’a yöneltilen sorular ve açıklamaları şöyle:

Soru: Irak’la terörle mücadele konusunda ‘Bu yaz itibarıyla Irak sınırında terörün çözüleceğini’ söylemiştiniz. Irak ile bir ortak operasyon mu söz konusu? Yoksa bu operasyonu Türkiye kendi başına mı yapacak? Bu konu Irak’taki temaslarınızda gündeme geldi mi? Süreç nasıl işleyecek?

Kimse Yok mu

Irak’ta da Suriye’de de özellikle terör bataklığı sadece bizim çalışmamızla değil, buradaki her iki ülke yönetiminin müşterek gayretleriyle kurutulacaktır. Bunun yanında biz bütün terör örgütleriyle ayrımsız bir şekilde aralıksız mücadelemizi sürdürüyoruz. Özellikle Irak ve Suriye’de yuvalanmış PKK/PYD/YPG ile ilgili mücadelemiz uzun yıllardır bildiğiniz gibi kapsamlı bir şekilde sürüyor. Bundan sonra da yine aynı kararlılıkla bu devam edecek. Gerek yurt içinde gerek sınırlarımızın hemen ötesinde, uluslararası hukukun içinde ve komşularımızın toprak bütünlüğü noktasındaki hukukuna da saygılı olarak bu mücadele devam edecektir.

Gönül ister ki komşularımız topraklarından bize yönelen tehditler karşısında gereken tavrı kendileri koysun ve müşterek olarak bu mücadeleyi sürdürelim. PKK/PYD/YPG terör örgütü Irak’ın da istikrarına, kalkınmasına, huzuruna bir tehdittir. Bu tehdidin ortadan kaldırılması Irak’ın da çıkarınadır. Ben inanıyorum ki bu gerçeği görüyorlar ve artık bu pürüzün yok edilmesi için irade ortaya koyacaklardır. Irak’ın kalkınma vizyonunun, uluslararası yatırımların güvenliği için bu terör çukurlarının dümdüz edilmesi ve Irak için öngörülebilir yarınların inşa edilmesi şarttır. Biz terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz. Biz bu konuda kararlıyız. Terörle ve terör örgütleriyle birlikte yol yürüyenlere, terör örgütlerini maşa olarak kullananlara meydanı asla bırakmayacağız.

HAMAS, TÜRKİYE’YE GELİR Mİ?

Soru: Sayın Cumhurbaşkanım Katar’daki Hamas üyelerine yönelik ciddi baskılar olduğuna, Hamas yönetiminin oradan ayrılmasına yönelik iddialar var. Türkiye’ye gelmeleri mümkün olabilir mi? Sizden bir talepte bulunuldu mu?

Önemli olan Hamas liderlerinin nerede olduğu değil, Gazze’deki durumdur. Bu söylediğiniz konuyla ilgili olarak Katar’daki konumlarının ne olacağı hususunda doğrusu bana böyle bir bilgi gelmedi. Fakat Katar Emiri Sayın Şeyh Temim’in, bu kardeşlerimizle ilgili, onların Katar’daki pozisyonunu yok farz edecek bir adımı atacağına dair bir şey duymadım. Böyle bir adım atacağını da düşünmüyorum. Onlara karşı olan samimiyeti, onlara karşı olan tavrı, her zaman ailenin bir ferdi gibidir. Bundan sonraki süreçte de yine onlara karşı bu tavrın değişeceğine asla ihtimal vermiyorum.

ÖZGÜR ÖZEL’LE GÖRÜŞME

Soru: Sayın Cumhurbaşkanım yeni Anayasa için çalışmalar başladı. 1921 Anayasası da yeniden gündeme geldi. Bu arada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de gelecek dönemi konuşmak için sizden bir randevu talep edeceğini söylemişti. Randevu talebi geldi mi? Özür Özel’den bu konuşma ve sonrasında yeni Anayasa konusunda CHP’yle uzlaşma olur mu sizce?

Şu an itibarıyla henüz böyle bir randevu talebi gelmiş değil. Fakat olabileceğini düşünüyoruz. Dünyada birçok alanda değişimden söz ediliyor. Sosyolojiler, teknolojiler, iklimler ve daha birçok zemin çok hızlı değişiyor. Bunu ayak uydurmak için de Türkiye’nin eskinin darbe ruhunu özünde barındıran anayasa metninden kurtulup yenilikçi ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşma zamanı gelmiştir. Yani bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi’nin de böyle bir değişime destek verebileceği düşüncesinde ve inancındayım. Bu görüşme sağlandığında tabii ki anayasa konusu da bizim görüşme başlıklarımızın arasında yer alacaktır. Kaldı ki Meclis Başkanımızın da liderlerle yapacağı görüşmelerde bu konuları onlarla ele alma düşüncesinin olduğunu biliyorum. Doğrusu ben de bize çok ama çok dar gelen bu mevcut anayasayla ilgili liderler olarak neler yapabiliriz, bunları konuşmakta fayda var diye düşünüyorum.

Sayın Özel’in bu ziyaretinin gerçekleşmesi halinde kendisiyle de bunları konuşarak böyle bir adımı atabileceğimizi kendisine teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz. Biz Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli köşe taşlarından biri olan yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili çalışmaktan, gayret etmekten geri durmayacağız. Milletimize yeni ve demokratik bir anayasa kazandırana kadar gayretimiz sürecektir.

DEM PARTİ’Yİ HEDEF ALDI

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

ABD uçak gemisi Ford, Cebelitarık’ı geçti: İran yakınlarına gidiyor

ABD uçak gemisi Ford, Cebelitarık’ı geçti: İran yakınlarına gidiyor

February 20, 2026
5k
Alak Sûresi’nin üslubu: İnşa dili (2)

Alak Sûresi’nin üslubu: İnşa dili (2)

February 20, 2026
5k

Soru: Efendim son birkaç gündür DEM Parti’yle ilgili bir tartışma var. Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerinin meclis açılışında İstiklal Marşı’nın okunmadığı ve Bayrağımızın kaldırıldığı iddiaları sebebiyle İçişleri Bakanlığı zaten mülki müfettiş görevlendirdi, bu kamuoyuyla paylaşıldı. Bugün Sayın Bahçeli’nin çok sert eleştirileri vardı. Sizin değerlendirmeleriniz nedir?

Bu konuyu İçişleri Bakanlığımız şu anda kapsamlı bir şekilde incelemektedir. Türkiye’de hepimizi temsil eden değerler vardır. Bunları dışlamak, bunlara saygısızlık etmek, birlik ve bütünlüğümüze kastetmek anlamına gelir ve tabii ki hukuk devletinde bunun da bir karşılığı vardır. Bunları daha önce de söyledim. Teröre destek vermek, terörle müşterek hareket etmek şüphesiz ki bizim değerler silsilemize saldırıdır ve bununla ilgili olarak da Anayasanın çok açık hükümleri vardır. Türk’ü de Kürt’ü de Laz’ı da Çerkez’i de diğer gruplar da bu ülkenin hür ve eşit vatandaşlarıdır. Bunu değiştirmeye kimsenin gücü yetmez ve yetmeyecek.

Birliğimize ve bütünlüğümüze böylesine kışkırtıcı eylemlerle el uzatmaya kalkanlara bundan önce hukuk zemininde hangi yanıt verildiyse aynısının ortaya konması sürpriz olmaz. Buna bir defa herkesin hazır olması gerekir. Sayın Devlet Bahçeli’nin yapmış olduğu açıklamalar Anayasa hükmünün icrasından başka bir şey değildir. Aynı durum şu anda benim için de geçerlidir. Anayasa’nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır.

“TASARRUF TEDBİRLERİ ALMAK DURUMUNDAYIZ”

Soru: Efendim kamuda tasarrufa yönelik bir çalışma yürütüldüğünü, hazırlandığını biliyoruz. Bu çalışmanın neyi kapsadığını, içeriği hakkında bilgi verebilir misiniz ve ne zaman yürürlüğe girer?

Tasarruftan kamuda gereksiz harcamaların ortadan kaldırılması, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması anlaşılmalıdır. Yani bundan farklı bir şey anlaşılmamalı. Bütçelerin buna göre revize edilmesi için bizler de şu anda bir çalışma yapıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız tasarruf adımlarını takip edecek, resmi taşıt kullanımlarından, haberleşme giderlerine, temsil, tören, ağırlama hizmetlerinden, demirbaş alımlarına kadar tüm harcamalar gözden geçirilecektir. Gerçek ihtiyaçlar tespit edilip ihtiyaç dışı harcamaların önü kesilecek. Milletimizin refahını artırmak için tasarruf tedbirleri almak durumundayız. Bunun için de gereği neyse kesinlikle bunu hükümet olarak yapmakta kararlıyız. Önceliğimiz ve birinci hedefimiz, tasarrufu kamu harcamalarında uygulamak, enflasyonu düşürmek ve ekonomiyi rahatlatmaktır. Bunu daha önce biz başardık. Yine başaracağız.

FAHİŞ FİYAT UYGULAMALARI

Soru: Sayın Cumhurbaşkanım, gıdada özellikle son dönemde, son bir yılda hiçbir ekonomik gerekçeye tabi olmayan fahiş fiyat uygulamaları görüldü. Bununla birlikte toplumda, kafelere ve restoranlara yönelik boykot yapıldı. Hafta sonunda, geçtiğimiz süreçte. Gıdada bu fahiş fiyatla ilgili mücadelede kimine göre ambalajların üzerine ürünün kendi fiyatının yazılması gibi öneriler var. Fahiş fiyata yönelik yeni bir yol haritası ya da yeni bir adım var mı? Örneğin hapis cezası da düşünülebilir mi?

Burada temel önceliğimiz her şeyden önce vatandaşımızın refahıdır. Fahiş fiyatlarla mücadelede yeni ve daha caydırıcı tedbirler ortaya koyabiliriz. Aşırı kar hırsı dizginlenmediği müddetçe ne kadar maaş artışı yaparsanız yapın sorun devam edecektir. Hele gıda gibi mecburi kalemlerde buna müsaade edemeyiz. Gerekli tedbirler için ilgili bakanlıklarımız şu anda çalışmalarını yapıyorlar. Kısa süre içinde somut birtakım adımlarla enflasyonu da artıran bu fahiş fiyatlara karşı mücadelemiz kesinlikle gerçekleşecektir. Ambalajların üzerine fiyatlarının yazılması konusu da düşünülebilir. Burada taviz veremeyiz, üzerine üzerine gideceğiz. Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu kim yaparsa yapsın bedelini fazlasıyla ödeyecek.

Tags: anayasaerdoğanözgür özelteklif
ShareTweet
Previous Post

TBMM arşivinden: İlk 23 Nisan kutlamaları

Next Post

Kürt iş adamlarına infaz: Resmi belgesi, kağıt hurdacısında ortaya çıktı

İLGİLİHABERLER

ABD uçak gemisi Ford, Cebelitarık’ı geçti: İran yakınlarına gidiyor
DÜNYA

ABD uçak gemisi Ford, Cebelitarık’ı geçti: İran yakınlarına gidiyor

February 20, 2026
5k
Alak Sûresi’nin üslubu: İnşa dili (2)
ANALİZ

Alak Sûresi’nin üslubu: İnşa dili (2)

February 20, 2026
5k
Alican Uludağ mahkeme ifadesinde ne söyledi?
GÜNDEM

Alican Uludağ mahkeme ifadesinde ne söyledi?

February 20, 2026
5k
Bir günde 6 kadın öldürüldü
GÜNDEM

Bir günde 6 kadın öldürüldü

February 20, 2026
5k
Korumasına ayakkabı tutturan kaymakam ödüllendirildi
GÜNDEM

Korumasına ayakkabı tutturan kaymakam ödüllendirildi

February 20, 2026
5k
Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı: “Gazetecilik uğruna bedel ödemem isteniyorsa hazırım”
GENEL

Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı: “Gazetecilik uğruna bedel ödemem isteniyorsa hazırım”

February 20, 2026
5.1k
Daha Fazla Haber
Öcalan: Basın mensuplarıyla röportaj yapma talebim var

Öcalan: Basın mensuplarıyla röportaj yapma talebim var

February 20, 2026
5k
Kız arkadaşını ölüme terk eden dağcıya beş ay hapis

Kız arkadaşını ölüme terk eden dağcıya beş ay hapis

February 20, 2026
5k
Canlı yayında ‘Erdoğan bağlanıyor’ paniği: Sunucular ne yapacağını şaşırdı

Canlı yayında ‘Erdoğan bağlanıyor’ paniği: Sunucular ne yapacağını şaşırdı

February 20, 2026
5.1k
Ramazanın ilk günü tatlıcıda skandal görüntü

Ramazanın ilk günü tatlıcıda skandal görüntü

February 20, 2026
5.1k
Türk oyun şirketi ABD’li teknoloji devine 1 milyar dolara satıldı

Türk oyun şirketi ABD’li teknoloji devine 1 milyar dolara satıldı

February 20, 2026
5.1k
Yasak aşk iddialarında yeni perde: AKP’li başkandan utandıran teklif

Yasak aşk iddialarında yeni perde: AKP’li başkandan utandıran teklif

February 20, 2026
5.1k
Havalimanında yürek sızlatan görüntüler: Uçağa alınmayan köpeğini bilet gişesine bağlayıp uçağa doğru koştu

Havalimanında yürek sızlatan görüntüler: Uçağa alınmayan köpeğini bilet gişesine bağlayıp uçağa doğru koştu

February 20, 2026
5.1k
Epstein dosyasında itirafçı olacaktı, susturuldu

Epstein dosyasında itirafçı olacaktı, susturuldu

February 20, 2026
5.1k
Erdoğan, 5 ilin valisini değiştirdi; Mustafa Çiftçi’nin yerine Erzurum Valiliği’ne atanan isim belli oldu

Erdoğan, 5 ilin valisini değiştirdi; Mustafa Çiftçi’nin yerine Erzurum Valiliği’ne atanan isim belli oldu

February 20, 2026
5k
Dakikada yarım milyon TL: Asgari ücretlinin bir aylığı, şehir hastanesinin 3 saniyesi

Dakikada yarım milyon TL: Asgari ücretlinin bir aylığı, şehir hastanesinin 3 saniyesi

February 20, 2026
5.1k
Facebook, X, TikTok, Instagram ve YouTube dahil 6 platforma inceleme

Facebook, X, TikTok, Instagram ve YouTube dahil 6 platforma inceleme

February 20, 2026
5.1k
Demirören’in Ziraat’ten aldığı kredi ‘sır’ oldu: ‘Açıklanması mümkün değildir’

Demirören’in Ziraat’ten aldığı kredi ‘sır’ oldu: ‘Açıklanması mümkün değildir’

February 20, 2026
5.1k
Yasa dışı bahis çetesi üyelerinin kimlikleri ve meslekleri şaşırttı

Yasa dışı bahis çetesi üyelerinin kimlikleri ve meslekleri şaşırttı

February 20, 2026
5.1k
Babası Metin Akpınar’a açtığı milyonluk tazminat davasını kazanan Duygu Nebioğlu: Uğur Dündar mahkemeye yalan beyanda bulundu

Babası Metin Akpınar’a açtığı milyonluk tazminat davasını kazanan Duygu Nebioğlu: Uğur Dündar mahkemeye yalan beyanda bulundu

February 20, 2026
5.1k
Embrace Relief’in 2026 Ramazan yardımları 25 ülkeye ulaşıyor

Embrace Relief’in 2026 Ramazan yardımları 25 ülkeye ulaşıyor

February 20, 2026
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.