Piar araştırma şirketi 18-22 Haziran tarihleri arasında yaptığı son seçim anketini açıkladı.
Araştırma ayrıca AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın TBMM çoğunluğunu kaybettiğini ortaya koydu.
Şirketin açıklamasında bazı analizlere de yer verildi. İşte bu analiz notları:
– HDP’ye oy verecek olan Türk seçmenler İnce’ye oy verecekken, HDP’ye oy veren Kürt-Zaza seçmenler, Demirtaş’a oy verecek. Bu sebeple İnce, partisinden çok, Demirtaş ise partisinden az oy alacak.
– AKP’den Saadet Partisi’ne geçen seçmenlerin bir kısmı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a oy verecekler. Bu sebeple Karamollaoğlu, partisinden daha az oy alacak.
– AKP seçmenlerinin önemli kısmı 7 Haziran refleksleriyle hareket edecek. Yani oy kullanmayacakların önemli kısmı AKP seçmenleri olabilir. Bu yüzden 2. tur için, TBMM çoğunluğunu almak kritik önemde olacaktır.
– İkinci tur için Muharrem İnce daha avantajlı görünüyor. Bunun için sağ seçmeni bloklaştıracak, irrite edici eylem ve söylemlerin kullanılmaması gerekiyor.