Abdullah Gül ile birlikte, AKP’ye alternatif siyasi parti kurma hazırlıklarını son sürat sürdüren Ali Babacan ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.
Buna göre, Babacan partisini resmi olarak 9-10 Mart gibi açıklayacak ve kuruluş tamamlanacak. Ardından da parti kurulur kurulmaz Meclis’te yerini alacak ve faaliyet gösteren 11’inci parti olacak.
Partinin kuruluş tarihi olarak 2-3 Mart işaret edilse de, hazırlıkların bu tarihe yetişmeyeceği belirtilirken, 9-10 Mart için planlama yapılmış durumda.
Tarafsız Haber Ajansı’nın haberine göre, partinin tanıtım toplantısı için bin-bin 500 kişilik bir otel salonu kiralanması planlanıyor.
Abdullah Gül’ün ise parti vitrininde yer almayacağı ve tanıtım toplantısına da katılmayacağı belirtiliyor.
Habere göre, Ali Babacan’ın partisi TBMM’ye 11’inci parti olarak girecek. Babacan’ın partisinde iki milletvekilinin yer alacağı belirtiliyor. Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta’nın Babacan ile beraber hareket ettiği ve yeni kurulacak partiye katılacağı öğrenildi. MHP’den 25. 26. ve 27. dönemde Samsun Milletvekili seçilen Usta, iki yıl süreyle MHP Grup Başkanvekili olarak görev yaptı. Usta, MHP’den ihraç edilmişti. İstanbul Bağımsız Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun da Babacan’ın partisinde olacağı belirtiliyor.
Ali Babacan, 8 Temmuz 2019 tarihinde kurucu üye olduğu AKP’den istifa etti. Babacan, istifasının ardından kamuoyuna yaptığı açıklamada, Türkiye’nin geleceği için yeni bir siyasi parti oluşturmak üzere çalışmalara başladıklarını belirtti.