Çoklu baro yasasının yürürlüğe girmesinin ardından kurulan Ankara 2 No’lu Baronun Kurucular Kurulu Üyesi Av. Aydın Akpınar’ın Bahçeli’den emir ve talimatları aldığına ilişkin sosyal medya paylaşımı büyük tepki çekti.
Ankara 2 nolu Baronun kurucular kurulu üyesi sayın Av.Aydın Akpınar bey ile birlikte ,Sayın Genel Başkanımıza kuruluşla ilgili arz’da bulunarak emir ve talimatlarını aldık. pic.twitter.com/1s55mPj9XV
— Feti Yıldız (@YildizFeti) August 22, 2020
Paylaşımı alıntılayan birçok avukat, barolarda ve avukatlıkta emir ve talimatın olmadığını belirterek Çoklu Baro yasasının çıkarılma nedeninin bu olduğunu kaydetti.
İşte bazı Tepkiler:
“Emir ve talimat alan baro, baro olmaz olsa olsa tetikçi mafya olur. Ülkenin hukuk ve adaletteki durumu gerçekten de çok acıklı ”
“Barolar çok ideolojik, biz ideolojik barolara karşıyız.” denilerek çıkarılan yasa sonrası emir ve talimat alan barolar…”
“Bir siyasi parti liderinden açıkça emir ve talimat alan bir baro olamaz. Alıyorsa ona baro denilemez. Kurulacak yeni ‘baroların’ nasıl bir şey olacağını öngörüyorduk. Şimdi görmüş olduk.”