HDP’nin yürüyüşe katılma kararı ve kendi katılacağı noktayı açıkladı.
Türk, Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edip bir süre yürüyeceğini belirterek, “Sağlığım uzun yürüyüşe el vermiyor ama arkadaşlarla görüşüp yürüyüşe Kandıra’dan itibaren destek vermeye planlıyoruz” dedi.
Partideki arkadaşları ile görüştüklerini de dile getiren Türk, şöyle dedi: “Günü kararlaştırıp ona göre hareket edeceğiz. Yürüyüşü yapan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edeceğiz. Sağlığımın el verdiği kadar yürüyüşe eşlik edeceğim.”
Türk, adaletin herkes için gerekli olduğunu ve ömrünün bunu savunmak ile geçtiğini ifade ederek, bu ülkede Kürtler, Aleviler, toplumun çeşitli kesimlerinin mağdur edildiğini söyledi. Türk, “Yürüyüş desteklenmelidir. Otoriter rejim karşısında ortak bir birlik oluşturmamız gerekir” diye konuştu.