Koronavirüsü yenen akademisyen bir ay içinde ikinci kez salgına yakalandı. Koronavirüs testi ikinci kez pozitif çıkan akademisyen Yalçın Çakmak, “Kovid oldum kurtuldum’ diye düşünmeyin. İkincisinde doğrudan çok kötü semptomlarlar geliyor” dedi
Munzur Üniversitesi öğretim üyesi Yalçın Çakmak, 5 Ağustos’ta yaptırdığı koronavirüs testinden pozitif sonucunu aldı. 22 Ağustos ve 3 Eylül’de yaptırdığı testler negatif çıktı. Aradan geçen 13 günlük sürenin ardından rahatsızlanan Çakmak, yaptırdığı testle koronavirüse tekrar yakalandığını öğrendi.
KOVİD-19’U YENİP AMELİYAT OLDU
Çakmak, Cumhuriyet’ten Tuğba Özer’e yaptığı açıklamada “1.5 ay önce ameliyat olmak için hastaneye gittim. Orada yapılan test sonucunda Kovid-19’a yakalandığım söylenerek ameliyatım durduruldu. Karantinada kaldım. Daha sonra test yapıldı ve negatif çıktım. Bir hafta sonra, yani 3 Eylül’de ameliyat olmak için tekrar hastaneye gittim. Yeni bir test yapıldı ve sonucum negatif olduğu için ameliyata alındım ve taburcu oldum” dedi.
“SONUCA DOKTORLAR DA ŞAŞIRDI”
Ameliyattan kısa süre sonra yine rahatsızlandığını belirten Çakmak, “Baş ağrısı, halsizlik, eklem yerlerimde ağrı, yüksek ateş belirtileri ile doktora gittim. Tomografi çekildi ve kanımda yüksek oranda enfeksiyon, ciğerlerimde buzlu cam görüntüsü tespit edildi. PCR testim de pozitif çıktı. Sonucu görünce doktorlar da şaşırdı. Çünkü bu kadar kısa bir sürede Tunceli’de ikinci kez hastalığa yakalanan herhalde ben oldum” dedi.
“NEFESİM KESİLİYOR, BOĞULURKEN UYANIYORUM”
Covid-19’a ilk kez yakalandığında belirti göstermediğini ancak şu an hastalığı ağır şekilde geçirdiğini anlatan Çakmak, “Gece uykularımda nefesim kesiliyor. Boğuluyormuş hissiyle uyanıyorum. “Kovid oldum kurtuldum” diye düşünmeyin sakın. Gördüğünüz gibi yeniden bulaşıyor. Üstelik ikincisinde doğrudan çok kötü semptomlar ile geliyor. Özellikle de kuru öksürük ve boğulma hissi çok çok feci bir duygu” dedi.
“SIK GÖRÜLMÜYOR, AMA YAŞANABİLİR”
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Covid-19 İzleme Grubu Üyesi, Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, Çakmak’ın durumunun sık görülmediğini ama imkansız da olmadığını söyledi. Tıp literatürüne bakıldığında Çin başta olmak üzere dünyada böyle vakaların yaşandığını ifade eden Pala, Türkiye’de ise bakanlığın verileri paylaşmadığı için tekar eden vakalar konusunda net bilgiye sahip olunmadığının altını çizdi.