Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Yandaş medyada tetikçiler birbirine girdi!

by aktifhabercom
January 17, 2017
Yandaş medyada tetikçiler birbirine girdi!
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

AKP ve Erdoğan rejiminin tetikçi gazetecileri Cem Küçük, Ersoy Dede, Ömer Turan ile Yıldıray Oğur, Ceren Kenar ve Etyen Mahçupyan birbirlerine girdiler!


Erdoğancı medya ile Davutoğlu’cu medya arasındaki karşılık atışma artık kavgaya dönüştü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakın Güneş gazetesi bugünkü manşetine eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı Etyen Mahçupyan’ı taşıyarak kavganın fitilini ateşledi. Güneş gazetesi, Hrant Dink’in ölümünden önce onunla son görüşen kişinin Etyen Mahçupyan olduğunu hatırlatarak Mahçupyan’ın ifadesinin neden alınmadığını sordu.


ERDOĞANCI MEDYADAN ÇOK SERT GÖNDERMELER
Bunun üzerine sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimler ile eski Başbakan Davutoğlu’na yakın isimler birbirine girdi. İlk mesaj Erdoğan’a yakın Star gazetesi yazarı Ersoy Dede’den geldi. Güneş gazetesinin manşetini paylaşarak öven Ersoy Dede şöyle mesaj attı:
“TEBRİKLER GÜNEŞ – Gazete ortodokslar’dan katoliklere mi geçti? – Etyen gazetenin hisselerini istedi mi? – Etyen FETÖ yazarı değil miydi?”

Ersoy Dede’nin ardından Cem Küçük de, Davutoğlu’na verdiği destekle bilinen Yıldıray Oğur ve Ceren Kenar’a çok ağır ifadelerle yüklendi. Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray Oğur’un başkanlıkla ilgili “hayır” sinyali vermesinin ardından hükümet cephesinden de kendisine sert tepkiler gelmiş. Hükümete yakın Sabah gazetesi Yıldıray Oğur’un ağabeyi Turgay Oğur’un, 15 Temmuz sonrası yurtdışına kaçtığını öne sürmüştü.
Cem Küçük de AKP’nin “Başkanlık Tasarısı” için Yıldıray Oğur’un “Hayır” diyeceğini ifade ederek, “abine niye yurda dön demiyorsun Yıldıray? Niye o haine teslim ol çağrısı yapmıyorsun?” şeklinde yazdı. Küçük mesajlarının devamında, “Ceren Kenar ve Yıldıray Oğur ikiniz de sinsi hem de çok sinsi işler çevirdiniz.Artık bittiniz.” ifadelerini kullandı.
Cem Küçük’ün mesajları şöyle:
“Yıldıray Oğur TGRT aleyhine tweeti rt yapıyor. Ekmek yediği yere ihanet eden adamsın sen. Utan. Yıldıray Oğur şimdiden HAYIR propagandasına başladı. İşte gerçek yüzün bu senin Yıldıray. Akif Beki’den farkın yok. Yıldıray Oğur denen adam Cumhurbaşkanımıza alenen vesayet gücü diyor dünkü yazısında. Yıldıray Oğur T24 çizgisindeki Erdoğan karşıtı yazıları “Türkiye” gibi muhafazakar ve kıymetli bir gazetede yazıyor. Görüşmüyorum dediğin FETÖcü abin, terörist Turgay Oğur’a geçen Ramazan’da çiçek göndermişsin. İşte sen busun! Fetö’cü abine niye yurda dön demiyorsun Yıldıray? Niye o haine teslim ol çağrısı yapmıyorsun? Abin bile olsa terörist ile görüşmeyeceksin. Turgay Oğur alçak ve şerefsiz bir Fetullahçı teröristtir. Can Dündar gibi haince yurtdışına kaçmıştır. Yıldıray eğer adamsan bu son attığım tweeti rt edersin.Abin bile olsa teröriste terörist demeyi öğreneceksin. Teröristi korumayacaksın. Sen ancak hainliği tescilli bitik İsmail saymaz’a ajanlık yapar,yüzüme gülüp arkamdan iş çevirirsin. Benim yüzüme gül,Kadri Gürsel’i bitirdin bravo de, sonra bylock İsmail’e ajanlık yap.Bunun adı karaktersizliktir. Asla Yıldıray’ı terörist abisinden sorumlu tutmadım.Hep Yıldıray’ı savundum.Ama o gitti bylock İsmail’e aleyhimde ajanlık yaptı. Ceren Kenar ve Yıldıray Oğur ikiniz de sinsi hem de çok sinsi işler çevirdiniz.Artık bittiniz.”


Ersoy Dede ve Cem Küçük’ün ardından, bu kez de Erdoğancı bir başka isim olan Ömer Turan aynı isimleri eleştirdi. Ömer Turan da Ceren Kener ve Yıldıray Oğur’la ilgili şöyle yazdı:

“Ceren Kenar 15 temmuz gecesi nerdeydi? 24 tvde mi? Öyleyse, darbe bildirisinden sonra, tv’ye çıkıp direnin çağrısında bulundu mu? Yıldıray Oğur fetönün operasyon gazetesi Tarafta yazı işleri müdürü değilmiydi? Balyoz kumpasında ismi geçiyor mu? Baransu ile çalıştı mı? 1. Yıldıray Oğur Mehmet Baransu, Mehmet Altanla birlikte fetönün medyatik operasyonlarının amiral gemisi Taraf gazetesinde yer almadı mı? 2.Baransu gibi Taraf gazetesinde yer alan bir çok isim içerde ama Tarafın en önemli isimlerinden Yıldıray Oğur hala mahallenin baş köşesinde.”

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Sözcü TV’den silahlı gazetecilerle habercilik anonsu

Sözcü TV’den silahlı gazetecilerle habercilik anonsu

January 9, 2026
5k
The New York Times yazdı: Türkiye’ye gitmeyi reddedince operasyonun düğmesine basıldı

The New York Times yazdı: Türkiye’ye gitmeyi reddedince operasyonun düğmesine basıldı

January 4, 2026
5.2k

Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan ise, Mahçupyan’ı kendisinin de eleştirdiğini belirterek Güneş’in manşetine sert çıktı. Kaplan sosyal medya hesabından, “Medyada,Mahçupyan’ı açıktan eleştiren ilk kişilerden biri olarak bu manşeti yanlış buldum.”Neden ifade alınmadı”başka,işbirlikçi iması başka” diye yazdı.

DAVUTOĞLU’CU MEDYADAN ERDOĞANCI MEDYAYA SERT SALVOLAR
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, Güneş gazetesinin Etyen Mahçupyan manşetine tepki göstererek, “Bu manşet bir meseleye dair “fikirleri” olmayanların rezilliğidir. Devam etsinler ki toplum pespayeliklerini daha iyi anlasın!” diye yazdı.


Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde danışmanı olan Atılgan Bayar da Erdoğancı medyaya tepki göstererek, “Erdoğan’ın gazetesi Güneş, düşünürü Cemil, gazetecisi Fuat ise nasıl EVET oyu vereceğiz?” şeklinde mesaj yazdı.

Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray Oğur da Güneş gazetesinin manşetine tepki göstererek, “Fikirlerinden hoşlanmıyorsun diye 10 yıl sonra bi adamı en yakın arkadaşının ‘suikast tüyosunu’ vermekle suçlamaktan utanmamak…” diye yazdı. Oğur daha sonra Güneş gazetesinin manşetini paylaşarak Etyen Mahçupyan’ın “Çocuklarınız utanacak!” başlıklı yazısını paylaştı.
Yıldıray Oğur daha sonra kendisi hakkında sert mesajlar yazan Cem Küçük’e yanıt verdi. Yıldıray Oğur, Cem Küçük’e, “Halbuki sen adam olmadığın için RT etmiştim. Hakkında atıp tuttuğunuz Haksöz’ün tırnağı olamazsınız… “Cem Küçük denen adam” diyemeyeceğim, çünkü sahiden böyle bir şey yok 🙂 Ama siz bi bitmediniz…” ifadeleriyle cevap verdi.

Cener Kenar da sosyal medya hesabından Cem Küçük’e “Bu muhafazakarlık değil Baasçılık. Muhafazakarlığın en önemli değeri aileye bile saygıları yok.” diye yanıt verirken, Ömer Turan için de “Daha önce bana iftira attığın için @ersoydede’nin yanında beni telefonla arayıp özür dilemiştin. Hala devam mı ediyorsun?” ifadelerini kullandı.

ETYEN MAHÇUPYAN’DAN SERT İFADELER
“Başkanlık Tasarısı”nın Meclis’te görüşülmesi esnasında kürsüden yaptığı konuşmada “soykırım” ifadesini kullanan HDP’li vekil Garo Paylan’a üç oturuma katılmama cezası verilmişti. Yazısının son bölümünde bu durumu eleştiren Karar gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, AKP’ye de çok sert eleştiriler yöneltti. “Bu ülkenin geleceğini görgüsüzlüğün millileştirilmesine rehin vermemek lazım…” diye yazan Mahçupyan’ın yazısının son bölümü şöyle:
“Türkiye bunu hak etmiyor… Toplum bu noktayı çoktan geçti. Geçmişle ilgili bugün isteyen soykırım kelimesini kullanıyor, isteyen kullanmıyor. Bazıları da asıl gayrimüslimler soykırım yaptı diyebiliyor. Dolayısıyla bu yaşananların soykırımla falan bir ilgisi yok. Meclis’in konjonktürel olarak bağnaz milliyetçiliğe prim verme eğilimi ile ilgisi var. Çünkü sonucu belirsiz bir referandum ortamındayız ve MHP fikriyatı AK Parti’yi kuşatmış durumda. Fırsatçılığın ürettiği mahalle baskısı düşüncenin yerine kimlikçi reaksiyonu geçiriyor…
Bütün bunların ayrıca adapla da ilgisi var. Demokrasi önce dinleme ve çoğulculuğa hazır olma terbiyesi gerektiriyor. Bizde geçmişte var olan ve giderek kalmayan bir haslet… Bu ülkenin geleceğini görgüsüzlüğün millileştirilmesine rehin vermemek lazım… Oryantalistleri haklı çıkarmak ve çocuklarımızın kurduğumuz ‘demokrasiden’ utanmasını istemiyorsak.”   
Odatv

 

ShareTweet
Previous Post

Havuz medyasına kötü haber!

Next Post

Reina teröristi ile ilgili ülkesinden açıklama

İLGİLİHABERLER

Sözcü TV’den silahlı gazetecilerle habercilik anonsu
Manşet Altı

Sözcü TV’den silahlı gazetecilerle habercilik anonsu

January 9, 2026
5k
The New York Times yazdı: Türkiye’ye gitmeyi reddedince operasyonun düğmesine basıldı
Manşet

The New York Times yazdı: Türkiye’ye gitmeyi reddedince operasyonun düğmesine basıldı

January 4, 2026
5.2k
NYT: Maduro’nun alıkonulduğu ABD askeri hava saldırılarında en az 40 kişi öldü
Manşet Altı

NYT: Maduro’nun alıkonulduğu ABD askeri hava saldırılarında en az 40 kişi öldü

January 4, 2026
5k
Maduro operasyonu dünya manşetlerinde: Venezuela Devlet Başkanı Maduro ve eşinin kaçırılmasını dünya basını nasıl gördü?
Manşet

Maduro operasyonu dünya manşetlerinde: Venezuela Devlet Başkanı Maduro ve eşinin kaçırılmasını dünya basını nasıl gördü?

January 4, 2026
5.1k
AKP medyası karıştı: Partililer sizi ‘mahallenin danası’ olarak görür
Manşet

AKP medyası karıştı: Partililer sizi ‘mahallenin danası’ olarak görür

December 31, 2025
5.1k
İbrahim Haskoloğlu, İsmail Saymaz’ı hedef aldı: İkili davranıyor, gazetecilerin 20 yıllık mal varlığı incelensin
Manşet Altı

İbrahim Haskoloğlu, İsmail Saymaz’ı hedef aldı: İkili davranıyor, gazetecilerin 20 yıllık mal varlığı incelensin

December 31, 2025
5.1k
Daha Fazla Haber
Almanya’da Türkiye’den gönderilen tonlarca yasaklı madde ele geçirildi

Almanya’da Türkiye’den gönderilen tonlarca yasaklı madde ele geçirildi

January 9, 2026
5k
CHP’li belediye başkanları hakkında tutukluluğa devam kararı

CHP’li belediye başkanları hakkında tutukluluğa devam kararı

January 9, 2026
5k
Kurulan her 3 şirketten 1’i kapanıyor

Kurulan her 3 şirketten 1’i kapanıyor

January 9, 2026
5k
Sözcü TV’den silahlı gazetecilerle habercilik anonsu

Sözcü TV’den silahlı gazetecilerle habercilik anonsu

January 9, 2026
5k
Savunma susmayacak: İstanbul Barosu davasında beraat kararı

Savunma susmayacak: İstanbul Barosu davasında beraat kararı

January 9, 2026
5.1k
Hamaney protestocular için ilk kez konuştu: Trump’ı memnun etmeye çalışıyorlar, ajanlara müsamaha göstermeyeceğiz

Hamaney protestocular için ilk kez konuştu: Trump’ı memnun etmeye çalışıyorlar, ajanlara müsamaha göstermeyeceğiz

January 9, 2026
5k
Numan Kurtulmuş’tan ‘Meclis’te istismar’ yorumu: ‘Topu topu 5 kişi, her gün tecavüz olmuyor’

Numan Kurtulmuş’tan ‘Meclis’te istismar’ yorumu: ‘Topu topu 5 kişi, her gün tecavüz olmuyor’

January 9, 2026
5.1k
Trump: Venezuela iş birliği içinde, bu sayede ikinci saldırı dalgasını iptal ettim

Trump: Venezuela iş birliği içinde, bu sayede ikinci saldırı dalgasını iptal ettim

January 9, 2026
5k
Motosikletiyle denize düştü, kurtarıldı: Motosikletine bakmak için yeniden denize girince boğuldu

Motosikletiyle denize düştü, kurtarıldı: Motosikletine bakmak için yeniden denize girince boğuldu

January 9, 2026
5.1k
Galatasaray’dan kadro dışı kararı

Galatasaray’dan kadro dışı kararı

January 9, 2026
5.1k
Kadın milletvekilinin kafasına bomba attılar

Kadın milletvekilinin kafasına bomba attılar

January 9, 2026
5.1k
Manisa’da yol çöktü: İnsana ait kafatası ve kemik bulundu

Manisa’da yol çöktü: İnsana ait kafatası ve kemik bulundu

January 9, 2026
5k
Venezuela’da siyasi tutuklular serbest bırakıldı

Venezuela’da siyasi tutuklular serbest bırakıldı

January 9, 2026
5k
Prada sevdalısı AKP’li vekil ayakkabılarını gizledi

Prada sevdalısı AKP’li vekil ayakkabılarını gizledi

January 9, 2026
5.1k
Halep’te ateşkes sağlandı; 15 binden fazla kişi evlerini terk etti

Halep’te ateşkes sağlandı; 15 binden fazla kişi evlerini terk etti

January 9, 2026
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.