“Türkiye’nin ilk günlük Alevi Gazetesi” sloganıyla yayın hayatına 6 Kasım’da başlayacak olan Bir Yol Gazetesi’nin yazar kadrosunda Ferhat Kentel, Ercan Karakaş, Necdet Saraç gibi yazarlar yer alıyor.
“Türkiye’nin ilk günlük Alevi Gazetesi” sloganıyla yayın hayatına başlamaya hazırlanan Bir Yol Gazetesi, 6 Kasım’dan itibaren bayilerdeki yerini alacak ve okurlarıyla buluşacak. Ercan Karakaş, Necdet Saraç, Çilem Küçükkeleş, Gülsüm Kav, Ferhat Kentel, Bilge Seçkin Çetinkaya, Alaattin Dinçer gibi isimlerin yazar kadrosunda bulunduğu gazetenin kurucularından Vedat Kara, “Aleviler dünyaya evrensel değerlerle bakıyorlar. Sadece inançsal bazdan değil, insanı, doğayı ve çevreyi merkeze alan yaklaşımları var. Biz de yayıncılığımızda Aleviliğin bu değerlerinden yararlanmak istiyoruz” diye konuştu.
‘İNSANI MERKEZE ALAN YENİ BİR MODEL’
Bir Yol Gazetesi’nin kurucularından Vedat Kara, Gazete Duvar’a verdiği söyleşide şu bilgilere yer verdi:
Yazarlarımız farklı alanlardan. Alevi camiasının çok iyi tanıdığı yazarlarımız var. Necdet Saraç, Hakan Öztürk, Gülsüm Kav, Eren Aksoyoğlu, Alaattin Dinçer, Ercan Karakaş, Çilem Küçükkeleş ve Ferhat Kentel gibi yazarlarımız var. Bunların çoğu siyasal olarak da muhalif kesimin farklı noktalarında olan insanlar. CHP’de, HDP’de, bağımsız olarak siyaset yapan yazarlarımız da var. Biz bu isimlerin diyalog dilinin toplumsal anlamda örnek oluşturmasını istiyoruz. Bu arkadaşlarımızın hepsi birbirlerinin fikirlerine katılan isimler değil ama biz çok sesliliği de gazetede vermek istiyoruz. Çalışma sistemi olarak, hem İstanbul, Ankara ve İzmir’de ilgili yerlerimiz olacak ama biz çalışmalarımızın bütününü hakim gazetelerin yaptığı gibi ofise dayalı bir sistemle çözmüyoruz. İnsan merkezli yeni bir model deniyoruz. Okurumuzun içerisinde olan bir yapılanmamız olacak. Kağıt baskıda geleneği nasıl takip ediyorsak çalışma sisteminde ise yenilikçiyiz. Zaman içerisinde bunun detayları görülecek. Yazarlarımız, editörlerimiz kadrolu olarak bizimle olacaklar. Bütün çalışanlarımızın çalışma koşullarını ve haklarını planlayarak yola girdik. Yazarlarımız gönüllü yazarlarımız değil, bütün yazarlarımıza bir telif ödüyoruz.