Cemaatin suikastine suç üstü haberinin gerçeğini bizden okuyun.
Haberin alt başlığı olarak.”F…’nun Manisa’da belini kıran savcıya suikast girişimi son anda önlendi.”
Haber önce Manisa’da Manisakulishaber diye yerel medyasında yayınlandı, ardından ulusal medyaya taşındı.
Haberin devamı ise özetle şöyle: “Manisa’nın dershane imamı olan ve bir süre önce F…’den tutuklanmış olan Nurullah A, hapse girmeden önce Hasan B. ile cumhuriyet savcısı Kazım Özsoy’u öldürmesi karşılığında 18000 tl’ye anlaşıyor. Hapse girmeden önce 11000 binlira verilen Hasan B’nin paranın kalan kısmını almak için Nurullah A’nın evine eşiyle görüşmek üzere geldiğinde polis baskın yapıyor ve suikastçiyi kıskıvrak yakalıyor.”
Haberin alt kısmına ise; İzmir’de adliyeye yapılan hain saldırının her ne kadar PKK tarafından yapılsada F..Ö tarafından yönlendirildiğini, benzer bir suikastin de Manisa için planlandığı yazıyor.
HABER DEHŞET AMA GERÇEK BUZ GİBİ ÇIPLAK
Haberi okuyanın dehşete kapılmaması ve Hizmet Hareketi’ne nefret yağdırmaması mümkün değil. Tıpkı Hizmet hakkında çıkan tüm haberler gibi. Ancak olayın gerçeğini okuyunca diğer tüm haberler gibi yalanların büyüklüğünü göreceksiniz.
Olayın aslı şu: Hasan B. denilen kişi boyacılık işleriyle uğraşıyor. Nurullah A’da bir yurtta müdür olarak çalışıyor ve yurdu boyatıyor. Yurt kapatılıyor ve Nurullah A. da tutuklandığı için boyacının parasını ödeyemiyor. Boyacı Hasan B., parasını almak için Nurullah A’nın eşini tehdit ediyor. Telefonla arıyor arabasına not bırakıyor, kızının önünü kesip tehdit ediyor.
Nurullah A.’nın tehditlere dayanamayan eşi, borç bulup Hasan B.’nin parasını ödüyor. Hasan B. paranın geldiğini görünce yeni bir tehdide geçiyor ve “Bir savcıyı dövmek için amlaştık. onun da parasını ver” diyor.
Nurullah A.’nın eşi böyle bir şey olamayacağını, kocasının asla böyle bir şey yapmayacağını ve yaptırmayacağını söylüyor. Cezaevi görüşmesinde de bu durumu eşi Nurullah’a soruyor. Nurullah beye soruyor. Nurullah A. bunun yalan olduğunu hemen savcılığa gidip suç duyurusunda bulunmasını istiyor.
Nurullah A.’nın eşi derhal savcı Kazım Özsoya durum hakkında bilgi iletiyor. Bir süre sonra Terörle Mücadele Şubesi’nden çağrılıyor.
Nurullah A.’nın eşi arabasına bırakılan tehdit notlarını veriyor ve Hasan B.’nin yaptığı baskıları, tehditleri ve şantajları tek tek anlatıyor. Bunun üzerine polis “doğruysa suç üstü yapalım” diyor.
Nurullah A.’nın eşi babasından birkaç bin lira para alıyor. Paraların seri numaraları not alınıyor. Ardından Hasan B.’yi evine çağırıp, kayıt altında konuşmaya başlıyor. “Tamam sana parayı vereceğim ama bir iki sorum var. Hangi savcıyı dövecektiniz ve anlaşırken kim vardı yanınızda” diyor.
Hasan B. savcının ismini hatırlamadığını söylüyor ama anlaşırken yanlarında Alim isminde birinin olduğunu belirtiyor. Eşinin bu isimde bir arkadaşı olmadığını söylüyor ve eşiyle cezaevinde görüştüğünde kesinlikle böyle bir suç işleme emri vermediğini belirtiyor.
Tüm konuşulanlar kayda geçiriliyor ve çıkıştada polisler Hasan B’yi gözaltına alıyorlar.
(Yandaş AKŞAM gazetesinde konuyla ilgili çıkan haber)
GELELİM SORULARA
Ancak yandaş medya “F..Ö’nün belini kıran savcıya F..Ö’den suikast girişimi son anda engellendi” diye haber yapıyor bunu.
Evet haberle olayın gerçeği arasında bir bağlantı varmı? Şimdi
Nurullah A. tarafından planlanan bir suikast varmı?
Savcı Kazım Özsoy’la alakalı birşey geçiyormu?
Suikastći sahisla Nurullah A’nın eşinin buluşması emniyetçe planlanmamış mı?
Nurullah A’nın evine bir baskın var mı?
Ortada son anda önlenmiş bir suikast planı var mı?
Bunların hiç birisi yok. Ancak bir algı operasyonu var. Masum insanların üzerine suç atmak için akla hayale gelmeyen iftira var. İçinde bulundukları sıkıntılı durumdan faydalanarak onları soymaya çalışan insan müsveddelerinin pisliklerinin üzerini örtmek var.
Siz kendinizi Nurullah A’nın çocukları yerine koyun ve böyle aşağılık bir medya lincinin sizin başınıza geldiğini düşünün.
Ortada bugüne kadar yaşlı,hasta,hamile demeden elinde hiçbir delil olmadan Manisa’da binlerce insana operasyon gerçekleştiren, pekçok usulsüzlük, suç ve insan hakları ihlaline imza atan bir savcıyı mağdur göstermek ve kumpas bir haberle terfi almasını sağlamaya çalışmak var.
Tıpkı AKP’nin sıkı dostu El Nusra’nın bir tetikçisi tarafından işlenen Karlov suikasti gibi, bu ve benzeri tüm haberler iftiradan ibaret. Gerçekler ise eninde sonunda ortaya çıkacak.
Aktifhaber