Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Altanlar ve Ilıcak’ın davasında 2. gün sona erdi

by aktifhabercom
June 20, 2017
Altanlar ve Ilıcak’ın davasında 2. gün sona erdi
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Esra Erol AKP ve HÜDA PAR’lıların hedefinde: Programının kapatılmasını istediler

Esra Erol AKP ve HÜDA PAR’lıların hedefinde: Programının kapatılmasını istediler

January 18, 2026
5.1k
Erdoğan’dan sonrası tartışılırken The Economist’ten çok çarpıcı anket

Erdoğan’dan sonrası tartışılırken The Economist’ten çok çarpıcı anket

January 16, 2026
5.3k

Gazeteci yazar Ahmet Altan ve Prof. Mehmet Altan ile gazeteci Nazlı Ilıcak’ın, yargılandığı davada ikinci duruşma bugün görüldü.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada Nazlı Ilıcak ifade verirken ara verilmişti. Bugünkü duruşmada Nazlı Ilıcak’ın savunmasını bitirmesinin ardından Altan kardeşler savunmalarını yapacak. 10:00’da başlaması beklenen duruşma, bugün de zamanında başlamadı. 
​
Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak davasının ilk duruşması Perşembe akşamına kadar bitirilmeye çalışılacak, bitmezse ara karar alınacak.

NAZLI ILICAK SAVUNMASINA DEVAM ETTİ


Dünkü duruşmada savunmasına başlayan gazeteci Nazlı Ilıcak bugünkü duruşmada savunmasına devam etti.

İŞTE DURUŞMADA YAŞANANLAR!

Duruşma 26 ACM Başkanı’nın açıklamasıyla başladı.

Nazlı Ilıcak: “Gözyaşları içinde savunma yaptı” yazmışlar benim için. Tekzip ediyorum.

Benim kimliğim bir teokratik darbeye uyar mı? Ben niye Fethullah Gülen’in Türkiye’nin başına geçmesini isteyeyim?

Cemaat barış sürecine karşı. Ben barış sürecine taraftarım. Ne Oslo Sürecini eleştirdim ne de KCK operasyonlarını onayladım.

Cemaat Hakan Fidan’a karşı. Ben “Bir Teoman Koman’a bin Hakan Fidan’ı tercih ederim” dedim. Çünkü ben sivilleşmeden yanayım.

Cemaat Hanefi Avcı’ya karşıydı. Ben tutukluyken Hanefi Avcı’nın serbest bırakılması için gazetede yazı yazdım.

Nazlı Ilıcak savunmasında gazetecilerin tutuklanması sonrasında kendi hakkında yazdığı destek yazılarını okuyor. İlk yazı Ertuğrul Özkök’ten0 retweet0 beğenme

Nazlı Ilıcak Cengiz Çandar’ın kendisi hakkında yazdığı yazıyı “Biraz ayıp, kendimi övmüş gibi olacağım” diyerek mahkemede okudu.

NazlıI lıcak Ayşe Kulin ve Nuray Mert’in yazılarını da okudu ve ekledi: Ben mağdurların yanında yer alırım, her zaman yer aldım.

Ben Tayyip Erdoğan’ın düşmanı değilim ki sadece muhalifiyim. Onun canına kast edilen bir darbeyi neden isteyeyim.

Ahmet Altan diyor ki “Bu şartlar değişecek. 2 yıl sonra seçim var.” Ben de onu destekliyorum, darbe yönünde bir söz değil ki.

“tv’de Balyoz’dan söz eden cümlelerim plan seminerindendir” dedi ve 1. Ordu’daki “liderlerin tutuklanması” konuşmasını okudu.

Balyoz seminerinin darbe hazırlığı olduğunu savunuyor: Bizi burada darbeden yargılıyorsunuz, şu seminerdeki konuşmalara bakın!

Balyoz planı diye çıkan belge sahte olabilir, listeler sahne olabilir. Bunu kimse hemen anlayamaz, büyük uzmanlık gerektirir.

Nazlı Ilıcak’ın Balyoz konusundaki açıklamaları sonrasında duruşmaya saat 14’e kadar ara verildi. Aradan sonra Ilıcak savunmasını sürdürecek

Verilen aradan sonra mahkeme devam ediyor.

Nazlı Ilıcak: Kaçmam, bu yaştan sonra TR dışında yaşamam imkânsız. Evlerim var, torunlarım var. 3 müebbet talebine rağmen tahliye istiyorum.

Nazlı Ilıcak savunmasını tamamladı. Altanlar’ın avukatı Ilıcak’a Can Erzincan tv programının periyodunu sordu. Ilıcak: 6 aydır her perşembe.

Nazlı Ilıcak’ın savunması sonrasında Av. Ergin Cinmen, Mehmet Altan’a “yüksek tansiyon” nedeniyle sıra verilmesini istedi. Başkan reddetti.

26. ACM Başkanı tutuklu sanıklardan Fevzi Yazıcı hakkındaki bölümü iddianameden okuyor. Fevzi Yazıcı savunma yapacak.

Fevzi Yazıcı: Yıllarca Zaman’ın görsel yönetmeni olarak yarışmalara katıldım, dünyada ülkemizi temsil ettim, madalyalar kazandım.

Fevzi Yazıcı: Ben sanatçıyım, terörist değilim. Gazeteyi 17/25’ten önce dizayn ettim. Çok iyi ücret ve imkân verdiği için Zaman’da çalıştım.

Fevzi Yazıcı: Benim çalıştığım Zaman’ı bugünün olağanüstü şartlarıyla değerlendirmeyin. Gazeteye “terörist” suçlaması yoktu.

Fevzi Yazıcı: Reklamveren reklam veriyordu. Resmî ilan alınıyordu. Hükümet liderleri röportaj veriyorlardı. “Terörist” algısı yoktu.

Fevzi Yazıcı Bank Asya hesabındaki artışın gazeteden aldığı avans olduğunu söylüyor. “Örgüt üyesi değilim” diyor.

Fevzi Yazıcı: Darbelere karşıyım. Darbeyi yapanları lanetliyorum. Darbecilikle suçlanmayı kahredici buluyorum.

Fevzi Yazıcı savunmasını bitirdi. Zaman gazetesi Marka Pazarlama Müdürü Yakup Şimşek ile ilgili suçlamalar özetle okunuyor.

YAKUP ŞİMŞEK’İN SAVUNMASI

YakupŞimşek: Gazetede işçi amele gibi çalıştım. Ben çok basit bir iş yaptım. Buradaki çok değerli gazetecilerin yanında hiçbir şey…5 retweet1 beğenme

Üç çocuğuma da Bank Asya’da hesap açtım ama vallahi talimatla değil. Onlara kendi hesabımdan havale yapabilmek için.

Cemaat Bank Asya’dan parasını çektiği dönemde ben para yatırmışım. Bylock’um yok. 23 yıldır aynı adresteyim aynı telefondayım.

Hidayet Karaca’yı tanıyorum. Ömrümde en fazla bir ya da iki kez telefonla konuşmuşumdur. Konuşmuş olmayabilirim de.

Ekrem Dumanlı’yla görüşmelerim burada yer almıyor. Oysa aynı kurumdaydık, en fazla onunla görüşmüşümdür.

YakupŞimşek: Lütfen subliminal mesaj gibi algılamayın; bu reklam filmi mevzuu tamamen sahipleri burada olmadığı için benim kucağımda kaldı.

 Reklam filmini görmek için Fevzi Yazıcı’nın davet edilmesi görsel açıdan bakması içindi. Ali Çolak edebiyatçı olarak çağrıldı.

Reklamı yapan kişi Tibet Sanlıman. Reklamla ilgili kararı veren kişi ise Ekrem Dumanlı. Kendisi onayladı ama sonra istifa etti

Benim bu filmde nerede yayınlansın diye araştırmak konuşmak dışında bir katkım yok. Yapan eden ajans niye üstlenmiyor?

11 ay yattım, herkese hakkımı helal ediyorum. Babam 83 yaşında, midesi kanamalı. Annem ben hapisteyken ameliyat oldu.

Reklamda üç kişi kaçmış, üçü de kararı imzalayan, damgayı vuran… Reklam filmini yapan da “ben yapmadım” diyor. Bana kalıyor.

Reklamın yayınlanmasıyla darbe arasında 9 ay 10 gün değil, 9 ay 14 gün var. Ben saydım, hesapladım.
 Reklamdaki gong sesi de top sesine benzetilmiş. Bütün bunların muhatabı ben değilim. Üç ayrı yayın müdürünün onayı var.

Yakup Şimşek tahliyesini istedi, savunmasını bitirdi. Avukatı sorunca babasının evinde bulunan Gülen’e ait metin için “Benim değil” dedi.

26. ACM Başkanı duruşmaya 15 dakika ara verdi.

Duruşma SEGBİS sistemindeki arıza nedeniyle Çarşamba sabahı 10’a ertelendi.

MAHKEME ÖNCESİ…

Nazlı Ilıcak, dün iddianamenin okunmasından sonra mahkeme başkanına 11 ay sonra savunma yapabildiği için çok mutlu olduğunu söylemişti.

15 Temmuz darbe girişimine ‘iştirak etmekle’ suçlanan Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında  “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalışmak”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya çalışmak” ve “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya çalışmak” suçlamalarıyla üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme” suçlamasıyla da 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Dünkü duruşmayı izlemek üzere Çağlayan Adliyesi’ne gelenler arasında eski CHP Genel Başkanı gazeteci Altan Öymen, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da yer almıştı. “AKP ve Fethullah Gülen’i bitirme planı” olarak bilinen ve Taraf’ta yayımlanan “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”nın altında ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla 4 yıl hapis yatan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek de, Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’la birlikte toplam 17 kişinin yargılandığı davayı izlemek üzere Çağlayan’daki 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelmişti. “Kin duygusu içinde olmadığını” vurgulayan Çiçek, Altan’lar için adalet talebiyle mahkemeye geldiğini söylemişti.

Gazetecileri Koruma Komitesi’nden Özgür Öğret, Uluslararası Basın Enstitüsi’ni temsilen gazeteci Mehveş Evin, Uluslararası PEN Kulübü’nden Sarah Clarke, İnsan Hakları Gözlemevi’nden Emma Sinclair-Webb, Article 19’dan Georgia Nash, Uluslararası Af Örgütü’nden Milena Buyum, PEN Norveç’ten Jorgen Lorentzen, İtalyan Gazeteciler Sendikası Başkanı Rafaele Larusso, Sansür İndeksi’nden Melody Patry, Uluslararası Kıdemli Avukatlar Projesi’nden Richard Winfield, İngiliz Barosu İnsan Hakları Komitesi’nden Pete Weatherby QC, The Guardian’dan Kareem Shaheen, gazeteci Anne Rochelle/Lefevre ile Norveç, İsveç, Büyük Britanya, Danimarka, Almanya, Çekya konsolosluklarının temsilcileri ile Avrupa Birliği’nden bir delegasyon duruşmayı izlemek için Çağlayan’a gelmişti.

ShareTweet
Previous Post

Küfüraz Cengiz Akkuyu Nükleer’e de ortak oldu!

Next Post

Doğa harikası olan Uzungöl, şimdi havuzlu siteye döndü!

İLGİLİHABERLER

Esra Erol AKP ve HÜDA PAR’lıların hedefinde: Programının kapatılmasını istediler
Manşet Altı

Esra Erol AKP ve HÜDA PAR’lıların hedefinde: Programının kapatılmasını istediler

January 18, 2026
5.1k
Erdoğan’dan sonrası tartışılırken The Economist’ten çok çarpıcı anket
Manşet

Erdoğan’dan sonrası tartışılırken The Economist’ten çok çarpıcı anket

January 16, 2026
5.3k
Fransız Le Monde: İstanbul’da genç suç çeteleri giderek güçleniyor
Manşet Altı

Fransız Le Monde: İstanbul’da genç suç çeteleri giderek güçleniyor

January 16, 2026
5.1k
TikTok dünyada 204,5 milyon, Türkiye’de 3,8 milyon videoyu kaldırdı
GÜNDEM

TikTok dünyada 204,5 milyon, Türkiye’de 3,8 milyon videoyu kaldırdı

January 12, 2026
5k
Messi sorusu 450 bin TL kaybettirdi
Manşet Altı

Messi sorusu 450 bin TL kaybettirdi

January 12, 2026
5.1k
Türkiye, basın özgürlüğünde 159’uncu sırada
Manşet Altı

Türkiye, basın özgürlüğünde 159’uncu sırada

January 10, 2026
5k
Daha Fazla Haber
Donald Trump ve Ahmed Şara telefonda görüştü

Donald Trump ve Ahmed Şara telefonda görüştü

January 19, 2026
5k
Suriye ordusuyla SDG arasında çatışma çıktı

Suriye ordusuyla SDG arasında çatışma çıktı

January 19, 2026
5k
Nijerya’da kiliseye düzenlenen saldırıda 163 kişi kaçırıldı

Nijerya’da kiliseye düzenlenen saldırıda 163 kişi kaçırıldı

January 19, 2026
5k
Moda tasarımcısı Valentino Garavani hayatını kaybetti

Moda tasarımcısı Valentino Garavani hayatını kaybetti

January 19, 2026
5k
İki meslek grubuna yeşil pasaport geliyor

İki meslek grubuna yeşil pasaport geliyor

January 19, 2026
5.1k
Ümit Karan’ın uyuşturucu testi pozitif çıktı

Ümit Karan’ın uyuşturucu testi pozitif çıktı

January 19, 2026
5k
İçki masasında ‘sela’ okutan MHP’li hakkında karar

İçki masasında ‘sela’ okutan MHP’li hakkında karar

January 19, 2026
5k
Dünya Fenerbahçe’nin yıldızını konuşuyor: Dakikalarca ağladı, zor sakinleştirildi

Dünya Fenerbahçe’nin yıldızını konuşuyor: Dakikalarca ağladı, zor sakinleştirildi

January 19, 2026
5.2k
Eleştirilerin odağındaki Prof. Dr. Orhan Şen bu defa isyan etti: “Gördünüz mü İstanbul’da ne olduğunu?”

Eleştirilerin odağındaki Prof. Dr. Orhan Şen bu defa isyan etti: “Gördünüz mü İstanbul’da ne olduğunu?”

January 19, 2026
5.1k
Bulaşıkçılık yapıp 4 vardiyada çalışıyordu: Sistemin açığını bulup milyar dolarlık şirket kurdu

Bulaşıkçılık yapıp 4 vardiyada çalışıyordu: Sistemin açığını bulup milyar dolarlık şirket kurdu

January 19, 2026
5.2k
Bakanlık ofisinde alkol stoklayıp striptiz kulübüne gitmişler

Bakanlık ofisinde alkol stoklayıp striptiz kulübüne gitmişler

January 19, 2026
5.1k
Kale arkasında savaş verdi: Bir dakika bile oynamadan kupanın kaderini belirledi

Kale arkasında savaş verdi: Bir dakika bile oynamadan kupanın kaderini belirledi

January 19, 2026
5.1k
Ankara’nın tanınan iş insanıydı: 1 milyarlık miras oyunu bozuldu

Ankara’nın tanınan iş insanıydı: 1 milyarlık miras oyunu bozuldu

January 19, 2026
5.1k
Mazlum Abdi, ateşkes kararı sonrası konuştu: Şam’a gidiyoruz, kazanımlarımızı korumak için elimizden geleni yapacağız

Mazlum Abdi, ateşkes kararı sonrası konuştu: Şam’a gidiyoruz, kazanımlarımızı korumak için elimizden geleni yapacağız

January 19, 2026
5k
“Sahte unvan” kullandığı anlaşılan psikolog ve sunucu Esra Ezmeci’ye hapis cezası

“Sahte unvan” kullandığı anlaşılan psikolog ve sunucu Esra Ezmeci’ye hapis cezası

January 19, 2026
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.