36 yaşındaki Hatice Akçabay ile 7 yaşındaki Ahmet Esat, 5 yaşındaki Mesut ve 1 yaşındaki Bekir Aras adlı çocukları için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Bottan sağ kurtulan baba Akçabay Euronews’e konuştu
Dimetoka’daki Isakio karakolunda gözetim altında tutulan Murat Akçabay Euronews’e olay gecesi Meriç Nehri’nde yaşadıklarını anlattı:
“Plastik şişme bota dokuz kişi olarak bindik. İki kaçakçı da en son bindi. Toplam 11 kişi olduk. Nehrin ortasInda kaya gibi bir cisme carptığmızı sanıyorum. Bot delindi, kendi etrafımızda dönmeye başladık. Bir anda bot devrildi ve suya düştük. Diğer aile hemen nehrin sağ bölümündeki dallada tutundu. Ben ve eşimse çocukları tutmaya çalışırken nehrin ortasında kaldık. Küçük bebeğimizi eşim tutuyordu. Diğer ikisini ben tutmaya çalıştım. 7 yaşındaki Ahmet Esat’ta can yeleği vardı, biraz suyun üzerinde durabiliyordu ama diğeri suya battı. Eşim de akıntıya kapıldı gitti. Uzakta bir ağaç daluna tutunduğunu gördüm. Hatice sakın dalı bırakma seni gelip kurtaracağım dedim. Dalgalara karşı koymaya çalışırken onun aynı yerinde olmadığını gördüm. Seslendim, bağırdım ama bir daha seslerini duymadim.”
AFAD ekipleri de Meriç’in Türkiye tarafında arama kurtarma çalışması yürütüyor.