Diyarbakır’da 11 gün önce gözaltına alınan gazeteci Hayati Yıldız’ın emniyette işkenceye maruz bırakıldığının fotoğrafı ortaya çıktı.
11 gündür emniyette tutulan gazeteci Hayati Yıldız’ın işkenceye maruz bırakılığının fotoğrafı ortaya çıktı.
dihaber’in haberine göre Yıldız’ın, gözaltında darp edildiği ve sağ elmacık kemiğinde çatlak olduğu doktor raporuna yansıdı. Aynı zamanda kronik bir hastalığı da bulunan Yıldız’ın, hastaneye sevk edilmesi yerine emniyete doktor getirilerek tedavi edildiği belirtildi.
Yıldız’ın avukatı Gulan Çağın Kaleli, doktorun tedavi için hastaneye sevk istemesine rağmen emniyet, “Personel sayımız az hastaneye götüremeyiz” dediğini aktardı.
Gazeteci Yıldız, İl Emniyet Müdürlüğü TEM şubesindeki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.