“Musluklardan günde sadece 2 saat kaynar su akıtılıyor, abdest alırken yanıyoruz”
Aktifhaber’in ulaştığı bilgilere göre sıcakların İstanbul’da 53 derece hissedildiği şu günlerde kasıtlı olarak koğuşlara su kesintisi uygulanıyor. Günde sadece 2 saat su veriliyor. Bu sürede tutuklular duş, temizlik, tuvalet gibi ihtiyaçlarının tamamını halletmek zorundalar.
Ancak bununla da yetinmeyen Cezaevi Müdürü Nedim Elbistan, musluktan sıcak su akıtıyor.
Tutuklular, musluktan akan suyun kaynar olduğunu, kullanırken ellerinin yandığını belirtiyorlar.
Aktifhaber’e ulaşan bir tutuklu yakını durumu şöyle anlattı: “Musluklardan iki saat gibi kısa bir süre su akıtılıyormuş ve soğuk su tarafından da kaynar su geliyormuş. Abdest alırken yandıklarını söylediler”
Tutuklulara göre kasten güneş altındaki depolardan su veriliyor. Ve burada sıcaktan kaynama noktasına gelmiş su, muslukların soğuk su tarafına pompalanıyor.
Mahkumların verdiği bilgiye göre idare durumu daha da kötüleştirdi ve son iki gün içinde sadece iki saat kaynar su akıtıldı musluklardan.
Aşırı sıcaklarda bir işkence yöntemi olarak Cezaevi Müdürü Nedim Elbistan tarafından yapılan uygulamadan, cezaevlerinden sorumlu Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekillerinin haberdar olup olmadığı bilinmiyor.
Geçtiğimiz günlerde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Hakan Uyar, Cumhuriyet Savcıları Fuat Arı ve Ercan Gümüş, Müdür Nedim Elbistan’la birlikte cezaevini gezdikleri öğrenildi. Ancak bu süreç zarfında cezaevinde herşeyin normalleştirildiği belirtiliyor.
Şu an ise kadın tutuklular aşırı sıcakta susuz bırakılarak işkence altında yaşıyor.
Bakırköy Ceza İnfaz Kurumu’nun suyunun İSKİ tarafından karşılandığı öğrenildi.