Meclis yardım sandığında 11 milyon TL’lik usulsüzlük yapıldığının tespit edilmesinin ardından soruşturma başlatıldı.
Türkiye siyasetinin gündeminden hiç düşmeyen yolsuzluğun adresi bu kez TBMM oldu. Meclis çalışanlarının maaşlarından yapılan kesintilerden oluşan yardım sandığının eski işlemleri, yeni yönetim tarafından incelenince 11 milyon TL’lik vurgun da ortaya çıktı.
Sözcü Gazetesi’nin haberine göre, 1929 yılından bu yana var olan yardım sandığındaki usulsüzlükle ilgili hem Meclis’te hem de savcılıkça soruşturma açıldı.
İddiaların odağında, sandığın üç eski yöneticisi bulunuyor. Skandal, yeni yönetimin 15 Ocak’ta görevi devralmasıyla ortaya çıkarken, Mustafa Köksal başkanlığındaki yeni heyet yolsuzluğu ortaya çıkardı.
Yardım sandığının bin 300 üyesi bulunuyor. Köksal, personelin hakkını aramak için skandalla ilgili inceleme başlattıklarını, suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
Sandıktaki para miktarı halihazırda 4 milyon TL nakit bulunuyor. Skandalda, kasadan 1 milyon lira alan yöneticiler arsa aldı ve aynı arsayı daha sonra 1.7 milyon liraya satıp, kasaya yeniden 1 milyon lira koydu.
Yani 700 bin TL’lik kazanca el koydular.
Soruşturmanın parçası olarak, üç eski yönetici Yücel Ç., Bülent Ç. ve Barış Ç.’nin kişisel hesapları ve birinci derece yakınları araştırılıyor. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, inceleme başlatarak süreci yakından izlerken, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan da sandıktaki yolsuzluk iddiaları için TBMM’ye önerge verdi.